Focusgroep duurzaam

Duurzaamheid leeft bij ons. Het elektrisch rijden wordt in onze leasecontracten gestimuleerd. Maar ook op kantoor worden duurzame keuzes gemaakt wat betreft afvalscheiding, energieverbruik en digitaal werken. Bovendien heeft ons kantoor als gebouw de hoogste duurzaamheidserkenning ‘Outstanding’ gekregen van BREEAM. Ook het New Nexus Solar Race Team heeft heeft al veel duurzame avonturen meegemaakt met onze solar boot. Maar daarover meer bij de focusgroep innovatie.

Daarnaast sponsoren we regelmatig duurzame initiatieven van anderen. Zoals de investering in 44 zonnepanelen op zonnepark Vierverlaten. Maar ook het steunen van de 4GreenFoundation is hier een mooi voorbeeld van. Twee jonge avonturiers hebben hun eigen zeiljacht omgebouwd tot een zelfvoorzienend schip ‘de New Nexus’ waarmee zij in drie jaar tijd de wereld rond zeilen. Daarbij halen zij onderweg plastic afval uit zee en van stranden wat ze recyclen en geven ze les op basisscholen.

Een impressie

Nieuws van deze focusgroep

Duurzaam ondernemen naar hoger plan met Koploperproject

Door mee te doen aan het Koploperproject Duurzaam Ondernemen hopen we de impact van onze activiteiten als IT-dienstverlener en als sociaal ondernemer beter inzichtelijk te maken.

De energievraag van gebouwen managen met AIMZ

AIMZ vroeg New Nexus een IT-platform te ontwikkelen om met kunstmatige intelligentie energiestromen binnen en buiten gebouwen te kunnen managen. En wij bouwden het. Directeur Piet Jan Bloem: “Binnen een jaar zouden we meer energie kunnen besparen dan wat er in 25 jaar aan zonne- en windenergie wordt opgewekt. Dat is pas duurzaam!” Je leest er meer over in dit interview.

Justdiggit en New Nexus ontwikkelen educatief platform voor landherstel in Afrika

Hoe kunnen we met behulp van digitale technologie het leven van boeren in Afrika verbeteren en tegelijkertijd de aarde afkoelen? Met deze belangrijke vraag klopte de non-profitorganisatie Justdiggit aan bij New Nexus. Samen hebben we een antwoord gevonden: de ontwikkeling van een mobiele app waarmee boeren kunnen leren hoe ze zélf hun uitgedroogde landbouwgrond kunnen vergroenen, waardoor hun land weer vruchtbaar wordt en de natuur herstelt.

AIMZ in Control app voor gebouwbeheerders

AIMZ en New Nexus lanceren samen de AIMZ In Control app voor gebouwbeheerders. De app is een verlengstuk van het AIMZ platform voor het verduurzamen van gebouwen met behulp van Artificial Intelligence.

New Nexus For Good: pro bono dataproject voor nonprofit organisaties

Maak kans op een gratis data-oplossing voor jouw maatschappelijke organisatie! Met New Nexus For Good stellen wij onze expertise pro bono ter beschikking om non-profit organisaties te helpen slimmer gebruik te maken van data. Zo hopen we een bijdrage te leveren aan het realiseren van jouw én onze missie: samen de wereld een beetje mooier maken. Schrijf je nu in!

Plane versus train

Het duurzame duo Mark en Martin ging de uitdaging aan en reisde met de trein in plaats van met het vliegtuig naar Split om daar met de collega’s het derde lustrum van New Nexus te vieren. Hun conclusies delen zij in een blog.

100 Months to change

De initiatiefnemers van 100 Months to change, onder wie onze mede-eigenaar Jan Schut, ontvingen bij ons op kantoor ruim vijftig professionals die willen versnellen om de klimaatdoelen van 2030 te behalen.

Ons Solarbootrace-avontuur zit erop

Onze solar boot, a.k.a. ‘Bird of Prey’, heeft letterlijk en figuurlijk zijn beste tijd gehad. Bernhard Hoekstra blikt terug namens het New Nexus Solar Racing Team.

Hoogste score op duurzaamheidsladder met nieuw kantoor

Met de bouw van ons nieuwe kantoor in Haren kregen we het BREEAM-certificaat ‘Outstanding’: de hoogste score op de duurzaamheidsladder. Hoe we dat deden? Kijk en luister…

Open Huis voor familie en relaties

Ons nieuwe ’thuis in IT’ was klaar om bezoek te ontvangen. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november organiseerden we een Open Huis voor familie en relaties. En dat kon gelukkig nog net.

Solar boot New Nexus maakt filmdebuut in nieuwe Kameleon film

In De nieuwe Kameleonfilm ‘De Kameleon aan de ketting’ maakt de solar boot van New Nexus zijn filmdebuut. Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke actuele thema’s in de film, vandaar onze medewerking. Zo kunnen we de jonge generatie kennis laten maken met zonne-energie als duurzame energiebron.

We zijn verhuisd!

Per 1 juni is ons nieuwe ‘Thuis in IT’ op het Nesciopark in Haren. We zijn natuurlijk heel trots op dit gloednieuwe en superduurzame kantoorgebouw!

De sleutels van ons nieuwe pand in Haren!

Op 29 maart was de sleuteloverdracht van ons nieuwe pand in Haren. De bouwparters kunnen met recht trots zijn op het resultaat. Maar er is nog meer te doen!

New Nexus zeilschip weer op koers naar scholen in Nieuw-Zeeland

S/Y de New Nexus, het zelfvoorzienend zeilschip van de 4GreenFoundation, is uit de lockdown en ligt weer op koers om hun missie voor te te zetten: op scholen over de hele wereld onderwijzen over een duurzame levensstijl.

RegioTalk over verbouwen of nieuwbouwen tijdens Promotiedagen Live

Tijdens de Promotiedagen Live op 10 november zijn we te gast bij de online RegioTalk van gemeente Noordenveld over de vraag: verhuizen, verbouwen of nieuwbouwen? Samen met Velodroom en Harkboot uit Roden gaan we in gesprek over de verschillende afwegingen bij dat keuzeproces.

Interview over duurzame nieuwbouw in Dagblad van het Noorden

In het Dagblad van het Noorden van 5 november 2020 staat een interview met New Nexus eigenaren Jan Schut en Richard Tapper over onze keuze voor duurzame nieuwbouw in Haren. “Nee, financieel kan het eigenlijk niet uit, maar het is wel de moeite waard.”

Gastoptreden New Nexus solar boot in Kameleon-film

De New Nexus solar boot krijgt een gastoptreden in de nieuwste Kameleon-film, gebaseerd op de populaire jeugdboekenserie die stamt uit de jaren vijftig. De opnames voor de film, die volgende zomer in de bioscoop wordt verwacht, zijn vorige week begonnen. New Nexus is tevens investeerder in de film. ‘Een leuke kans en mooi moment om aandacht te vragen voor zonne-energie als duurzame energievorm’.

Hoogste punt nieuwe pand Haren

Op de valreep voor de bouwvak werd het hoogste punt van ons nieuwe pand in Haren bereikt. Alle bouwpartners hebben hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Bekijk het filmpje voor een rondleiding door het gebouw.

Nieuwe pand wordt echt een thuislocatie

Terwijl het terrein wordt klaar gemaakt voor de bouw van ons nieuwe pand in Haren, werden vorige week al de eerste plannen voor de inrichting gepresenteerd door Jann Interieur. De schetsen en moodboards zagen er al veelbelovend uit! We willen dat het nieuwe pand echt een thuislocatie wordt.

Op vakantie met een elektrische auto? Frits testte het!

Veel collega’s gebruiken hun (elektrische) leaseauto natuurlijk voornamelijk voor woon-werkverkeer, maar Frits is er onlangs mee naar Montpellier in Zuid-Frankrijk gereden. Ben je benieuwd naar Frits zijn ervaringen? Lees dan zijn reisverslag.

De bouw is gestart, New Nexus komt naar Haren

In 2020 bouwen wij een nieuw, duurzaam en energieneutraal pand aan de A28 bij Haren. De eerste paal wordt 4 februari de grond in geslagen door de jongste en oudste gediende. In 2021 betrekken de ruim 150 specialisten van New Nexus hun nieuwe thuis op het Nescio park. ‘Een bevlogen club mensen met oog voor hun omgeving’, zoals staat te lezen op het bouwbord bij de entree van het terrein. Wie het ontwerp van het nieuwe pand bekijkt, zal dat laatste alvast beamen. Het gebouw gaat namelijk geruisloos op in het omringende groen.

New Nexus bouwt nieuw toekomstbestendig pand

Het is je vast niet ontgaan… New Nexus is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit heeft ervoor gezorgd dat we uit ons jasje zijn gegroeid. Daarom hebben we ons het afgelopen jaar verdiept in mogelijkheden om te (ver)bouwen.

Solar Sport seizoen 2019 vol trots afgesloten

Solar Sport One sloot het raceseizoen van 2019 af met een heuse award ceremony voor alle Solar Boat Racing Teams. Natuurlijk waren onze collega’s van het New Nexus Solar Racing Team hierbij. De prijzen zijn een mooie kroon op alle inspanningen. Maar deze positie zetten we ook graag in om het varen op zonne-energie verder op kaart te zetten.

Recordpoging oversteek IJsselmeer met zonneboot gehaald

Op zaterdag 14 september vestigden onze collega’s van het New Nexus Solar Racing Team samen met DB-20 Solar Racing Team het allereerste record door het IJsselmeer over te steken met een zonneboot! Ze bereikten de overkant op de heenweg in 82 minuten en op de terugweg door wind mee zelfs in 61 minuten. Dat is niet zo makkelijk als het misschien klinkt…

Medewerkers New Nexus wereldkampioen Solar & Energy Boat Challenge in Monaco

Ons New Nexus Solar Racing Team werd zaterdag 6 juli wereldkampioen in de open klasse tijdens de Solar & Energy Boat Challenge in Monaco. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Nadat onze zonneboot zo goed als uitgeschakeld was door een flinke snoekduik, werd man en macht ingezet om de boot toch weer startklaar te maken…

Droomstart voor New Nexus Solar Racing Team

Het New Nexus Solar Racing Team werd afgelopen weekend kampioen in de V20 klasse op het NK Zonnebootrace Akkrum. Bij de endurance (53 km), het rondje Akkrum en de sprint waren ze volgens de jury ‘oppermachtig’ en gingen ‘als een speer’! Daar worden we bij New Nexus natuurlijk supertrots van met z’n allen. Want als duurzaamheid, technologie en fun bij elkaar komen, zijn wij op ons best.

Recyclen doe je samen

Ter ere van de samenwerking tussen de 4GreenFoundation en Groningen Schoon Dankzij Mij rijdt er deze zomer een vuilniswagen met een foto van Niels Tammeling en Tjerk Zweers op de New Nexus door Groningen. Benieuwd wat deze samenwerking inhoudt? Lees dan snel verder.

Ieder werkuur een minuut planken

Dat we bij New Nexus wel van een (sportieve) uitdaging houden, hoeven we je vast niet te vertellen. Onlangs kwam Annemijn van der Vaart met een nieuw idee… Ieder werkuur een minuut planken. Annemijn vertelt over het initiatief.

Geen geschikt dak, toch zonnepanelen

Omdat ons pand in Tynaarlo niet geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen, gingen wij op zoek naar alternatieve mogelijkheden in het Noorden. Toen de mogelijkheid zich voordeed om in panelen te investeren op het Zonnepark Vierverlaten en Grunneger Power te helpen het zonnepark in volledig eigendom te krijgen van bewoners en bedrijven, hebben wij deze kans gegrepen. 

Waterpomp voor Kijkboerderij ’t Hoogeveld

Eind mei staken de New Nexianen hun handen uit de mouwen bij Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde tijdens de New Nexus Vrijwilligersdag, maar we hebben de Kijkboerderij ook op een andere manier ondersteund. Vanuit de focusgroep Goede doelen hebben we de Kijkboerderij een waterpomp geschonken.

Deelname Elfwegentocht: Zoë en ik

Trienco Koster van New Nexus BI was een van de enthousiaste deelnemers aan de Pilot Duurzame Mobiliteit. Trienco woont in Friesland en op het moment dat de Pilot Duurzame Mobilteit is afgelopen, start de Elfwegentocht. Twee weken lang fossielvrij reizen met als afsluiter een parade van duurzame voertuigen. Als Trienco vraagt of hij de volledig elektrische poolauto mag gebruiken om deel te nemen aan dit project, kunnen wij niet anders dan dit toejuichen. Trienco deelt zijn ervaringen.

De kracht van verbinding

Binnen ons werkveld is verbinden erg belangrijk en dan hebben we het niet alleen over het verbinden van data. Ook de verbinding met de juiste mensen aangaan is heel belangrijk. Vanaf 1 september verbindt Ronald Damhof, voorheen o.a. data architect bij de Nederlandsche Bank, zich als ambassadeur aan New Nexus. Een verbinding waar wij trots op zijn! Benieuwd waarom Ronald zich als ambassadeur aan New Nexus verbindt? Lees dan snel verder.

Prijzenkast New Nexus Solar Racing team gespekt

Het solar racing seizoen is weer in volle gang. Het New Nexus Solar Racing team heeft de laatste tijd weer aan verschillende events deelgenomen en met succes… Met trots vertelt Erik Rademaker namens het New Nexus Solar Racing team over deze successen.

IT-bedrijf New Nexus stapt op de fiets en bespaart honderden liters brandstof

Bijna 6000 kilometer op de fiets en dus niet in de auto. Een besparing van honderden liters brandstof. IT-bedrijf New Nexus in Tynaarlo maakt serieus werk van duurzame mobiliteit.

Snelle fietser of langzame brommer?

Samen met bijna twintig andere collega’s heeft Gert Damstra ervaren hoe het is om een speedbike te gebruiken voor woon-werkverkeer. In deze blog deelt Gert zijn ervaringen met de speedbike.

Pilot Duurzame Mobiliteit

Om meer mensen kennis te laten maken met deze duurzame invulling van woon-werkverkeer, staat de maand juni bij ons in het teken van de Pilot Duurzame Mobiliteit. Tijdens deze pilot gaan 14 collega’s gedurende één, twee of vier weken, een speedbike gebruiken voor woon-werkverkeer.

Handen uit de mouwen tijdens de New Nexus Vrijwilligersdag

Eind mei was het weer tijd voor de jaarlijkse New Nexus Vrijwilligersdag. Vorig jaar hebben we ons ingezet voor de Stichting Present. Dit jaar hebben we onze handen uit de mouwen gestoken op de Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde.

Een proefrit van twee weken

Tijdens de meivakantie ruilde Gert zijn Renault Talisman met Koen Deuze zijn volledig elektrische Opel Ampera-e. Koen ging met Gert zijn niet elektrische auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk en zo kon Gert een keer ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Gert vertelt in deze blog hoe zijn ‘proefrit van twee weken’ bevallen is.

Boezemvrienden met wind, water en zon de wereld rond

In hun zeilboot New Nexus zetten Niels Tammeling (27) en Tjerk Zweers (28) afgelopen zaterdag koers naar hun jongensdroom: een wereldreis van ruim drie jaar, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. “Met wind, water en zon de wereld rond.”

New Nexus vloot wordt vijfde tijdens Drakenbootrace

Onderdeel van Bommen Berend is de traditionele drakenbootrace. Met een afvaardiging van elk bedrijf uit de New Nexus vloot, deden wij mee aan dit jaarlijks terugkerende evenement. Onder luid gejuich van het publiek heeft ons team drie keer van de A-brug tot de Vissersbrug gevaren. Van de 17 teams zijn wij op de vijfde plaats geëindigd.

Zelfvoorzienend schip draagt naam New Nexus

Op zondag 27 augustus is het zelfvoorzienende schip, waarmee Niels Tammeling en Tjerk Zweers in drie jaar tijd met behulp van water, wind en zon en zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen de wereld rond zeilen, gedoopt tot de New Nexus.

DvhN – New Nexus vitaalste bedrijf van Drenthe

New Nexus is uitgeroepen tot het vitaalste bedrijf van Drenthe. Pieter van den Hoogenband kwam Richard Tapper de medaille omhangen als teken van de bijzondere status. New Nexus besteedt al sinds de start van het bedrijf in 2007 royaal aandacht aan een goede balans in het leven van de inmiddels 120 werknemers.

1e plaats voor nieuwkomer New Nexus Solar Racing

Als nieuwkomer bij de Dutch Solar Challenge hadden we een mooie uitdaging voor de boeg: een competitieve boot bouwen en een zo goed mogelijk resultaat neerzetten.

Ontdek ook onze andere focusgroepen

Via het ik-wij-zij principe verdelen we jaarlijks samen een deel van de winst over initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling, aan de onderlinge saamhorigheid en aan maatschappelijke thema’s. Dat gebeurt vanuit verschillende door medewerkers zelf opgerichte focusgroepen.