Focusgroep Brew Nexus

Bij New Nexus hechten we veel waarde aan gezelligheid en genieten van een goed biertje. Zo opperden in 2020 een aantal collega’s het idee om een eigen bierbrouwclub te starten. Na succesvolle brouwsessies bij collega Frits Kelling thuis met zijn eigen brouwmateriaal, besloten ze om grotere apparatuur en meer grondstoffen aan te schaffen. Hun doel: het verder ontdekken en verfijnen van hun brouwambacht.

Een impressie

Samen brouwen samen genieten

Eigen brouwsels

Onze collega’s hebben imiddels, met behulp van het nieuwe apparatuur, al enkele indrukwekkende brouwsels op hun naam staan. Tijdens de eerste twee brouwsessies hebben ze met succes een kloon van de Punk IPA van Brewdog weten te creëren, en die is zeer goed gelukt, al zeggen ze het zelf. Ook hebben ze een IPA-kloon genaamd ‘Julius’ van brouwerij Treehouse gebrouwen en een goddelijk stout genaamd ‘Exodus’.

Inmiddels wordt er niet meer thuis gebrouwen maar vinden de brouwsessies plaatst in de keuken van het bedrijfsrestaurant van New Nexus. Het komend jaar ligt de focus op het aanbrengen van structuur en werken naar eigen recept. Zo zij er twee SMaSH (single mailt single hop) recepten opgesteld waarbij de mout van elkaar afwijkt. Dit om een basis te neer te zetten en vanuit daar te verbeteren.

Nieuws van deze focusgroep

Beer Bitter Best, ons eigen Bitter Blond

Focusgroep Brew Nexus presenteert hun eigen Bitter Blond, gebrouwen in samenwerking met brouwes van brouwerij De Prael Groningen.

Brew Nexus op brouwexcursie bij De Prael Groningen

Focusgroep Brew Nexus bezocht Brouwerij De Prael Groningen om hun eigen versie van het Prael Bitterblond te brouwen.

Ontdek ook onze andere focusgroepen

Via het ik-wij-zij principe verdelen we jaarlijks samen een deel van de winst over initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling, aan de onderlinge saamhorigheid en aan maatschappelijke thema’s. Dat gebeurt vanuit verschillende door medewerkers zelf opgerichte focusgroepen.