Geen geschikt dak, toch zonnepanelen

Omdat ons pand in Tynaarlo niet geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen, gingen wij op zoek naar alternatieve mogelijkheden in het Noorden. Toen de mogelijkheid zich voordeed om in panelen te investeren op het Zonnepark Vierverlaten en Grunneger Power te helpen het zonnepark in volledig eigendom te krijgen van bewoners en bedrijven, hebben wij deze kans gegrepen.

Zonnepark Vierverlaten is met 7.777 panelen één van de grootste zonneparken in Nederland, dat in handen is van bewoners en bedrijven. Grunneger Power ontwikkelde dit zonnepark vlakbij Hoogkerk, samen met de Gemeente Groningen en ENGIE. Investeerders mogen hun zonnepanelen zelf uitkiezen op het park. Erg leuk, want de 44 panelen die wij hebben uitgezocht vormen gezamenlijk het beeldmerk van ons logo.

Wil jij ook investeren in zonnepanelen? 

Vanaf heden kunnen bedrijven en ondernemers investeren in zonnepanelen op het Zonnepark Vierverlaten door een lening te verstrekken aan lokale energiecoöperatie Grunneger Power. Gedurende vijf jaar ontvang je 5% rente. Met de aanschaf van 10 zonnepanelen (à €3.500,-) wek je 11.500 kWh Groningse stroom op en verdien je €875,- in 5 jaar. De opbrengst van de investering is gegarandeerd en dus onafhankelijk van de zonopbrengst en de stroomprijs. Door de eenmalige zomeractie wordt het voor bedrijven nog makkelijker om bij te dragen aan de verduurzaming van Groningen.