New Nexus verhuisd naar toekomst-bestendig pand

Het is je vast niet ontgaan… Langs de A28, op het Nesciopark in Haren, hebben wij een modern en superduurzaam kantoor laten bouwen. In mei 2021 zijn we hier naartoe verhuisd.

Het resultaat is een nieuw ‘Thuis in IT’ van maar liefst 2.300 m2, dat ruimte biedt aan 100 werkplekken, een bedrijfsrestaurant en een fitnessruimte. Het kantoor is zo gebouwd dat bij verdere groei relatief gemakkelijk kan worden uitgebreid.

 

Het gebouw is gericht op duurzaam omgaan met energie, met de natuur en met het welzijn van de medewerkers. Hiervoor kregen we de hoogste onderscheiding ‘Outstanding’ vanuit BREEAM-NL, de internationaal erkende certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving.

Nieuws over de nieuwbouw

Duurzaam gebouw

Het goed zorgen voor elkaar en onze omgeving zit in het DNA van ons bedrijf en onze mensen. Dus toen we kozen voor nieuwbouw wilden we een kantoor neerzetten dat in alle opzichten duurzaam is en zou aanvoelen als een tweede thuis. Bij de bouw van het nieuwe pand hebben wij daarom de richtlijnen van BREEAM-NL gevolgd. Dit is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe en bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en beoordelen.

BREEAM logo

We kregen de hoogste onderscheiding: ‘Outstanding’. Daarmee voldoen we aan verschillende eisen op het gebied van energie, water, landgebruik en ecologie, transport, afval, vervuiling, gezondheid & comfort.

 

Hoe we dat doen? Dat laten we zien in deze video:

Video
Niet zomaar een gebouw (trailer)

Timelapse
Bekijk de bouw in versneld tempo

Video
Waarom deze locatie?

Energie, natuur en welzijn

 

Het gaat dus niet alleen om de duurzaamheid van de bouw en het gebouw zelf. Ook het op een verantwoorde manier omgaan met de natuur en het welzijn van zowel de makers als de gebruikers van het gebouw tellen mee.

 

In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat we voor onze energievoorziening gebruik maken van 435 vierkante meter aan zonnepanelen en op ons energieverbruik besparen dankzij een bodemwarmtepomp en driedubbel glas.

 

We zorgen voor een fijne werkomgeving door slimme klimaatbeheersing, uitstekende geluidswering maar ook een eigen fitnessruimte en restaurant. Die laatste dienst ook weer als leerwerkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

In de tuin staan inheemse planten en insectenhotels om te zorgen voor meer biodiversiteit. Regenwater word niet opgevangen in regenpijpen maar vloeit terug de bodem in via wadi’s en open bestrating. Groenafval wordt in een wormenhotel verwerkt tot compost.

 

Dit en meer zie je terug in onderstaande platen. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Casestudy

De aanpak van BREEAM-NL is gekozen om de duurzame kwaliteit aan te sturen en zichtbaar te maken. Daarnaast past het uitgangspunt om een duurzaam gebouw te ontwikkelen ook goed bij de identiteit van New Nexus. Als sociale onderneming zorgen we goed voor onszelf én onze directe omgeving. De centrale thema’s bij het ontwikkelen van het ontwerp zijn geweest: identiteit New Nexus, hoge belevingswaarde, interactie tussen gebruikers, comfort voor de gebruikers, flexibiliteit en ontmoeten.

Download hier de casestudy

Balans

We zijn nu ook weer niet het braafste jongetje van de klas, het gaat om de balans. Ook wij pakken wel eens het vliegtuig voor een teamuitje en hebben dierlijke producten in ons restaurant. Maar we voeren er samen wel het gesprek over en bieden waar mogelijk alternatieven. Wij geloven dat het pas echt duurzaam wordt als gedrag niet wordt opgelegd, maar vanuit ieders eigen motivatie komt.

Partners

Oude vertrouwde Tynaarlo

Ooit begonnen op de zolderkamer in het huis van mede-oprichter Richard Tapper in Groningen, verhuisden we in 2009 naar ‘het schip’ in Tynaarlo. We hebben ons daar de afgelopen tien jaar enorm thuis gevoeld. Haren ligt zowel tegen de stad Groningen aan als vlakbij de Drentse grens. Zo blijven we nog steeds dichtbij onze roots.

Wil je ook bij ons komen werken?

Bij New Nexus zorgen we in alles voor vrijheid en verbinding. Je krijgt vertrouwen en neemt verantwoordelijkheid. Maakt je eigen keuzes. Doet wat jij zelf belangrijk vindt. Zonder hiërarchie en ander gedoe. Maar altijd samen.
Lees meer over werken bij New Nexus.

Werken bij New Nexus

Lees meer over wie wij zijn