New Nexus bouwt nieuw toekomst-bestendig pand

Het is je vast niet ontgaan… New Nexus is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit heeft ervoor gezorgd dat we uit ons jasje zijn gegroeid. Daarom hebben we ons het afgelopen jaar verdiept in mogelijkheden om te (ver)bouwen.

Het resultaat van deze zoektocht is een nieuw kantoor van maar liefst 2.300 m2, dat ruimte biedt aan 100 werkplekken, een bedrijfsrestaurant en een fitness. We hebben gekozen voor een kavel op het Nesciopark in Haren. Met dit nieuwe pand zijn wij klaar voor de toekomst. Het kantoor wordt zo gebouwd dat bij verdere groei relatief makkelijk kan worden uitgebreid. De ligging aan de A28 en nabij het transferium maakt ons makkelijk bereikbaar, zowel met eigen- als openbaar vervoer. Een groot voordeel van deze locatie ten opzichte van onze huidige locatie is dat het op fietsafstand van de stad Groningen is, zodat medewerkers met de fiets naar hun werk kunnen. Dit past goed bij onze ambities op het gebied van duurzaamheid en vitaliteit.

Architectuurstudio Skets uit Groningen heeft al onze ideeën verzameld en uitgewerkt tot een ontwerp. Wij streven ernaar een volledig duurzaam gebouw neer te zetten dat opgaat in de omgeving en de natuur. Bij de bouw van het nieuwe pand houden wij ons aan de richtlijnen van BREEAM-NL. Dit is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe- en bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en beoordelen.

We hebben ons de afgelopen tien jaar enorm thuis gevoeld in het Drentse Tynaarlo, maar er is op het bedrijventerrein Vriezerbrug niet genoeg ruimte om onze ideeën en wensen te realiseren. Daarom zullen wij Tynaarlo verlaten en medio 2020 verhuizen naar Haren. In de provincie Groningen, maar vlakbij de Drentse grens. Zo blijven we dichtbij onze roots.

Nog voor de zomer van 2019 gaat de eerste schep de grond in. Tot de oplevering van ons pand blijven wij gevestigd in het oude vertrouwde Tynaarlo.