New Nexus For Good

Maak kans op een gratis data-oplossing voor jouw maatschappelijke organisatie!

Maak meer impact met data!

Deel deze pagina

Ben jij een maatschappelijke organisatie en denk je meer impact te kunnen maken door gebruik van data? Dan is dit misschien wel jouw geluksdag! Met New Nexus For Good stellen wij onze expertise namelijk pro bono ter beschikking om je te daarbij helpen. Als jouw project ten minste wordt geselecteerd… Dus schrijf je gauw in en wie weet heb jij nog voor de zomer een werkend product.

New Nexus For Good

Bij New Nexus zorgen we niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor de wereld om ons heen. Jaarlijks verdelen we samen via het ‘ik-wij-zij principe’ onze winst over initiatieven die bijdragen aan eigen ontwikkeling, onderlinge saamhorigheid en aan maatschappelijke thema’s. Hierbij richten we ons bijvoorbeeld op sport, duurzaamheid, goede doelen en ICT in Afrika. Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld in samenwerking met de NGO HelpHeal Trust, lokale ICT-partij LakeHub, twee ziekenhuizen en zorgverleners in de omgeving van Kisumu, Kenia, de Adherence App, ter bevordering van therapietrouw bij hiv-patiënten.

Naast onze winst gaan we hier nu ook onze tijd voor vrij maken. Met New Nexus For Good willen we non-profit organisaties die zich inzetten voor een maatschappelijk, sociaal of duurzaam doel en zelf de kennis en middelen niet hebben, met onze expertise ondersteunen bij gebruik van data. Ons doel? In korte tijd samen een zo groot mogelijke positieve impact maken.

Deze keer ligt de nadruk op het gebruik van data, maar een volgende keer helpen we misschien bij de ontwikkeling van een app of de ontwikkeling van een strategie. Zo willen we de expertise binnen New Nexus op het gebied van Data Solutions, Software Solutions en Management & Consultancy, zo breed mogelijk inzetten.

Van idee naar data-product

In juni 2023 werkt een team van BI consultants, data analisten, data engineers en data scientists gedurende een volle week (circa 200 uur) samen om jouw idee te transformeren naar een Proof of Concept of zelfs een werkend product. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een dashboard, het uitvoeren van een data-analyse, een quick scan van jullie datalandschap, het ontwikkelen van een voorspellend model of een ander project waarmee we jullie organisatie kunnen ondersteunen. Het goede nieuws? We doen dit pro bono!

SDG's scoren tijden de Open Space

Voor non-profit organisaties

Past jouw organisatie in bovenstaand profiel en zijn jullie ervan overtuigd dat data jullie werkzaamheden naar een hoger niveau gaat helpen? Dan zijn wij hier om jullie te helpen! Om in aanmerking te komen voor New Nexus For Good hebben we een aantal richtlijnen opgesteld:

 • Jullie organisatie is een non-profit organisatie en streeft net als New Nexus naar het realiseren van positieve sociale, maatschappelijke of duurzame impact.
 • Het ontbreekt jullie organisatie aan eigen middelen om dit vraagstuk op te pakken.
 • Er ligt een concreet vraagstuk dat jullie met behulp van data willen beantwoorden.
 • Het is haalbaar om in één week tijd een Proof of Concept of een werkend product te ontwikkelen.
 • De benodigde data is beschikbaar. Dit kan eigen data zijn of data die openbaar beschikbaar is.
 • Organisaties opererend in het Noorden van Nederland hebben een streepje voor in het kader van ’think globally, act locally’.

De planning

De inschrijving voor New Nexus For Good sluit op 1 maart 2023. Na de sluitingsdatum gaan wij de ingezonden projecten scoren op haalbaarheid en de impact die we gezamenlijk kunnen maken. In totaal hebben wij ongeveer 200 uur pro bono te vergeven. We willen daarmee verschillende organisaties helpen en tegelijk ook een concreet resultaat kunnen leveren. Deze balans bepaalt uiteindelijk hoeveel projecten er geselecteerd kunnen worden.

Je hoort vervolgens voor 1 april 2023 of jouw project is geselecteerd voor New Nexus For Good. Hebben we voor die tijd nog vragen over je inzending, dan nemen we natuurlijk even contact op.

Wanneer jouw inzending is uitgekozen, zullen we gezamenlijk het project en de tijdlijn verder afstemmen. In juni gaan enkele New Nexianen met je project aan de slag, zodat er nog vóór de start van de zomervakantie een concreet resultaat ligt.

Ben je er klaar voor?

Vul dan nu onderstaand formulier in om jullie idee aan te melden voor New Nexus for Good.

  Natuurlijk gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. Alleen met jouw toestemming publiceren we jullie deelname (naam organisatie, logo en jullie missie) op onze webpagina over New Nexus For Good. We hopen dat dit ook anderen inspireert om deel te nemen. Na afronding van de selectie en de projecten, zullen we de informatie die je met ons over jullie gewenste project hebt gedeeld uit onze systemen verwijderen.

  Heb je nog vragen?
  Stel ze gerust via forgood@newnexus.nl

  Deel deze pagina