New Nexus For Good

Maak kans op een gratis data-oplossing voor jouw maatschappelijke organisatie!

Maak meer impact met data!

Deel deze pagina

Ben jij een maatschappelijke organisatie en denk je meer impact te kunnen maken door gebruik van data? Dan is dit misschien wel jouw geluksdag! Met New Nexus For Good stellen wij onze expertise namelijk pro bono ter beschikking om je te daarbij helpen. Als jouw project ten minste wordt geselecteerd… Dus schrijf je gauw in!

New Nexus For Good

Bij New Nexus zorgen we niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor de wereld om ons heen. Jaarlijks verdelen we samen via het ‘ik-wij-zij principe’ onze winst over initiatieven die bijdragen aan eigen ontwikkeling, onderlinge saamhorigheid en aan maatschappelijke thema’s. Hierbij richten we ons bijvoorbeeld op sport, duurzaamheid, goede doelen en ICT in Afrika.

Naast onze winst gaan we hier nu ook onze tijd voor vrij maken. Met New Nexus For Good willen we non-profit organisaties die zich inzetten voor een maatschappelijk, sociaal of duurzaam doel en zelf de kennis en middelen niet hebben, met onze expertise ondersteunen bij gebruik van data. Ons doel? In korte tijd samen een zo groot mogelijke positieve impact maken.

Nadat je jouw idee hebt ingediend en dit ook is geselecteerd als project, gaat een team van BI consultants, data analisten, data engineers en data scientists van New Nexus gedurende een volle week (circa 200 uur) samen aan de slag om jouw idee te transformeren naar een Proof of Concept of zelfs een werkend product. Het goede nieuws: we doen dit pro bono!

Deze keer ligt de nadruk op het gebruik van data, maar een volgende keer helpen we misschien bij de ontwikkeling van een app of de ontwikkeling van een strategie. Zo willen we de expertise binnen New Nexus op het gebied van Data Solutions, Software Solutions en Management & Consultancy, zo breed mogelijk inzetten.

Annemijn en Brenda initiatiefnemers New Nexus For Good

Van idee naar data-product

Het initiatief voor New Nexus For Good komt van onze collega’s Annemijn van der Vaart (l) en Brenda Loznik (r), beiden BI consultant. Maar als je zelf niet dagelijks werkt met business intelligence of data, kan het best lastig zijn een slimme toepassing te bedenken. Want wat kun je dan precies met een dashboard, een data-analyse, een quick scan van jullie datalandschap of een voorspellend model?

Met een interactief dashboard kun je donateurs en andere stakeholders laten zien hoe je giften hebt ingezet en welke impact jullie hebben gemaakt. Laat bijvoorbeeld zien hoeveel bomen jullie hebben geplant of hoeveel voedselpakketten je elke maand uitdeelt.

Wie zijn jullie loyale donateurs en welke donateurs zullen op korte termijn wellicht vertrekken? Met een data-analyse in combinatie met AI, kun je handige inzichten boven water krijgen om je voordeel mee te doen.

Maar ook op internet is veel publieke data beschikbaar die interessant kan zijn voor jullie organisatie. Zo publiceert het CBS jaarlijks allerlei data over energie, veiligheid, uitstoot, inkomen en tal van andere thema’s. Onze specialisten kunnen deze data voor jullie ontsluiten, analyseren en inzichtelijk maken.

 

Zie jij al kansen voor jouw organisatie?

Voor non-profit organisaties

Past jouw organisatie in bovenstaand profiel en zijn jullie ervan overtuigd dat data jullie werkzaamheden naar een hoger niveau gaat helpen? Dan zijn wij hier om jullie te helpen! Om in aanmerking te komen voor New Nexus For Good hebben we een aantal richtlijnen opgesteld:

  • Jullie organisatie is een non-profit organisatie en streeft net als New Nexus naar het realiseren van positieve sociale, maatschappelijke of duurzame impact.
  • Het ontbreekt jullie organisatie aan eigen middelen om dit vraagstuk op te pakken.
  • Er ligt een concreet vraagstuk dat jullie met behulp van data willen beantwoorden.
  • Het is haalbaar om in één week tijd een Proof of Concept of een werkend product te ontwikkelen.
  • De benodigde data is beschikbaar. Dit kan eigen data zijn of data die openbaar beschikbaar is.
  • Organisaties opererend in het Noorden van Nederland hebben een streepje voor in het kader van ’think globally, act locally’.

Heb je nog vragen?

Stel ze gerust via forgood@newnexus.nl

Deel deze pagina