New Nexus
vitaalste bedrijf
van Drenthe

IT-bedrijf New Nexus in Tynaarlo scoort op de vitaliteitsladder hoog, omdat alle 120 medewerkers goed in balans zijn. Zeg maar ‘gelukkig’.

Het is gisteren uitgeroepen tot vitaalste bedrijf van Drenthe, omdat er al sinds de oprichting in 2007 aandacht is voor wat de medewerkers zelf willen en kunnen.

Ex-zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam als voorzitter van de jury de prijs uitreiken. „Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar het is minstens zo belangrijk dat je goed rust neemt’’, zegt Van den Hoogenband. ,,Liever een powernap dan die soep uit de reclame.”

Olympische medailles haal je volgens hem ook alleen als je optimaal gebruik maakt van je team. New Nexus gaat nog een stap verder. Volgens de twee oprichters is winst maken en ziekteverzuim terugdringen geen doel maar gewoon het resultaat van sociaal ondernemerschap.

De 120 medewerkers mogen samen de helft van de winst besteden. Zo kwam er dit jaar een  solarboat, die direct ook maar een landelijke prijs won.

Mede-eigenaar Richard Tapper is blij met de prijs. „We doen nooit mee aan prijzen voor snelstgroeiende ondernemers of zo. Vitaal zijn is voor ons vooral je goed voelen. Dat moet ook gelden voor de mensen met wie je werkt.”

Mededirecteur Jan Schut vult aan: „Als je iets niet met passie doet, wordt het niks. Een klus is bij ons iets wat past bij onze mensen.”

Het IT-bedrijf is volgens het juryrapport een absolute koploper op het gebied van duurzaam inzetten van personeel. Er is dan ook nauwelijks verloop en de ziektecijfers zijn laag. Het heeft ervoor gezorgd dat het ook in de crisistijd bleef groeien: met tien personeelsleden per jaar.

De verkiezing is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar, die graag zien dat er meer aandacht komt voor de balans tussen hart, hoofd en handen.

IT-distributeur Complies uit Tynaarlo en OIM Orthopedie uit Assen waren ook genomineerd voor de provinciale prijs.

Bron: Dagblad van het Noorden – 7 september 2016 (pag. 22)