IEDEREEN BEDANKT, HET WAS MOOI!

Hallo festivalgangers!

Wat hebben we zaterdag genoten samen van Het online Nexus Festival! Wij hebben de lentekriebels nu in elk geval wel te pakken. Jullie ook?

We werden overspoeld door foto’s en filmpjes van jullie mooi versierde woonkamers, de lentekransen en vooral ook van hoe jullie het festival aan het beleven waren. Het was onmogelijk om ze allemaal in de uitzending te laten zien.

Tijdens Het Nexus Festival heeft OOG Radio en TV een reportage gemaakt, die kun je via de volgende link bekijken: https://youtu.be/ByNnyn23PqQ.

Nexus festival

Lentekriebels, heb jij ze ook al?

En wat willen we dan graag erop uit, samen plezier maken, een feestje bouwen. Maar ja… Corona.

Dus als jij niet naar het feestje kunt komen, dan komen wij naar jou!

Een feestelijke avond vol muziek en vermaak

Het online Nexus Festival is een initiatief van het Groningse IT-bedrijf New Nexus in samenwerking met zorgorganisatie De Zijlen. Met Het online Nexus Festival willen we mensen met een verstandelijke beperking een feestelijke avond bieden vol muziek en vermaak! Op zaterdag 20 maart brengen we het festival via Vimeo live naar jouw huiskamer. Helemaal gratis.

Swing mee met de liedjes van topartiesten

Via de televisie, laptop of iPad brengen we Het Nexus Festival live naar jouw woonkamer.

Deze topartiesten maakten speciaal voor jou persoonlijke muziekvideo’s.

Maan

Dikdakkers

René Karst

Burdy

Pascal Redeker

Presentatie door Gijs Nillessen en New Nexus

Onze presentator van de avond is Gijs Nillessen. Hij zal er samen met de mensen van New Nexus voor zorgen dat jij je geen moment verveelt en volop van de avond kunt genieten.

Gijs Nillessen

Vier de lente

Maar er is meer! Beproef je geluk tijdens de SpeedBingo en doe mee aan de LenteQuiz. We gaan de bloemetjes buiten zetten, een lentekrans versieren en luisteren naar jullie hartekreten. De lentekriebels schudden we eruit met een dansje. Natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen, bijvoorbeeld voor het mooiste lentekunstwerk of de meest feestelijke huiskamer.

Gratis Lentekriebelspakket

Het festival is helemaal gratis. Er zijn ook nog eens 300 gratis Lentekriebelspakketten beschikbaar, met daarin alles wat je nodig hebt om er een mooi festival van te maken. Op is op!

Over de organisatie

Niet een festival voor zomaar iedereen

Het Nexus Festival is een initiatief van het Groningse ICT-bedrijf New Nexus in samenwerking met zorgorganisatie De Zijlen. Medewerkers van New Nexus, die deel uitmaken van de focusgroep Goede Doelen, hadden de wens om eens een eigen festival te organiseren. En dan niet een festival voor zomaar iedereen, maar voor mensen voor wie festivals niet vanzelfsprekend zijn. In contact met zorgorganisatie De Zijlen besloten we het festival te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking, van jong tot oud.
Oorspronkelijk was het de bedoeling er een fysiek festival van te maken in Martiniplaza. Maar de Corona pandemie gooide roet in het eten. Nu is deze groep ook nog eens extra kwetsbaar, dus bij elkaar komen zit er voorlopig echt nog niet in. Daarom maakten we er een online festival van. Zo kan iedereen meedoen vanuit zijn of haar eigen huis of vanuit de huiskamer van een woongroep. En maken we er een feestelijke avond van, waarbij we toch met elkaar in contact staan en alle zorgen even helemaal vergeten.

Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook en Instagram!

Facebook logo
Facebook logo
instagram logo
instagram logo

Het Nexus Festival wordt mogelijk gemaakt door