Handen uit de mouwen tijdens de New Nexus Vrijwilligersdag

Eind mei was het weer tijd voor de jaarlijkse New Nexus Vrijwilligersdag. Vorig jaar hebben we ons ingezet voor de Stichting Present. Dit jaar hebben we onze handen uit de mouwen gestoken op de Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde.

Duurzaamheid is de basis
Onder het genot van een kop koffie en een plak eigengemaakte cake vertellen eigenaren Sytze en Alma enthousiast wat ze allemaal doen op de Kijkboerderij. ‘t Hoogeveld is een biologisch vleesveebedrijf en beheert in samenwerking met Natuurmonumenten een veenweidegebied van circa 600 hectare in het nieuwe natuurgebied De Onlanden. De Kijkboerderij heeft net als wij duurzaamheid hoog in het vaandel. Of het nu om energie gaat, de manier waarop ze om gaan met hun vee, het land of de omgeving: duurzaamheid is de basis.

Hard werken maakt hongerig
Na de toelichting van Sytze en Alma is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Van het schoonmaken van de stallen tot het schoonmaken van de dakgoten. Er is genoeg te doen op een boerderij. Hard werken maakt hongerig, tussen de middag werden we daarom getrakteerd op de biologische hamburgers van de koeien van de Kijkboerderij.

Open dag
Ben je nieuwsgierig geworden naar de Kijkboerderij? Op zaterdag 16 juni 2018 organiseren Sytze en Alma, tussen 10.00 uur en 17.00 uur, een open dag en ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen.