Droomstart seizoen 2019 voor New Nexus Solar Racing Team

Wat een droomstart voor het New Nexus Solar Racing Team. Op het NK Zonnebootrace op 31 mei en 1 juni in Akkrum werden ze namelijk kampioen! Bij de endurance (53 km), het rondje Akkrum en de sprint in de V20 klasse waren ze volgens de jury ‘oppermachtig’ en gingen ‘als een speer’. Daar worden we bij New Nexus natuurlijk supertrots van met z’n allen. Want als duurzaamheid, technologie en fun bij elkaar komen, zijn wij op ons best.

 

Tactical Engine

Erik Rademaker is een van de piloten: ‘Het team heeft de laatste maanden hard gewerkt aan allerlei details van de boot. Van het testen en vervangen van de hardware (nieuwe MPPT’s, nieuwe bekabeling, alle panelen getest en opnieuw ingedeeld, nieuwe motor), tot een grondige update van de software. Hiermee kunnen we de telemetrie van de boot op afstand uitlezen en de lokatie van de boot live volgen. Zo zijn we nog beter in staat om in verschillende omstandigheden tactisch in te spelen op het energieverbruik van de boot en de actuele situatie op het water. Onze ’tactical engine’, een dashboard met alle relevante informatie, helpt ons om de juiste keuzes te maken of verifiëren.’

 

Op weg naar het wereldkampioenschap

Al dit harde werk is afgelopen weekend beloond met de prolongatie van de titel Nederlands Kampioen Zonneboot racen in de V20 klasse tijdens het NK zonneboot racen in Akkrum! Een prachtig stukje teamwork van veel collega’s.

Maar hier stopt ons avontuur dit jaar nog niet, want hiermee doen we goede zaken in de klassering voor het wereldkampioenschap. Daar waar we vorig jaar als tweede eindigden, zijn we enorm gemotiveerd om dit jaar ook deze grote prijs naar Tynaarlo te halen. Dat betekent dus nog meer doorontwikkeling, verbetering en innovatie op hard- en software gebied!

 

Volg het New Nexus Solar Racing Team

Het New Nexus Solar Racing Team bestaat uit Bernhard Hoekstra, Erik Rademaker, Frits Kelling, Harco Dijkstra, Inno Vermijs, Jan Schut, Jasper Spaans, Joren Vermijs, Maarten Hollenga, Sybren Dijkstra, Tymen Steur, Valentina Dijkstra-Taylor en Willem Holthuis. Op 28 en 29 juni is het team te zien tijdens de Solar Sport One Race in Groningen. Je kunt hun belevenissen met mooie beelden ook volgen via Facebook.

De betrokkenheid van New Nexus bij Solar Racing komt voort uit onze Focusgroep Innovatie.