Delen van kennis

Wie de vrijheid heeft om z’n eigen opdracht en ontwikkelrichting te kiezen, doet zijn werk met bevlogenheid. En wie bevlogen is, deelt zijn kennis graag en met enthousiasme. Samen spelen, samen delen. Daarom bieden we elkaar alle ruimte om dat te doen. Via onze New Nexus Academy, verschillende samenwerkingsverbanden of ‘gewoon’ met elkaar.

New Nexus Academy

Binnen de New Nexus Academy delen wij met jou onze kennis en praktijkervaring via webinars die je live kunt volgen of terug kunt kijken, via whitepapers en klantcases die je kunt downloaden en via workshops en trainingen die we bij ons of bij jou kunnen organiseren. Doe er je voordeel mee!

Delen door samenwerking

We zetten onze kennis, middelen en menskracht ook graag in om initiatieven van anderen te ondersteunen. Zo leerden we kinderen programmeren, hebben we colleges georganiseerd voor vluchtelingen en doen we mee aan de jaarlijkse Girlsday en AdoptIdee. Ook geven we regelmatig gastlessen op de Hanzehogeschool Groningen of op de basisschool van een van de kinderen van onze collega’s.

 

Onder de noemer New Nexus For Good kunnen elk jaar een aantal maatschappelijke non-profit organisaties, die zelf de benodigde kennis en middelen niet in huis hebben, kosteloos gebruik maken van onze expertise om een passende oplossing voor hun vraagstuk te ontwikkelen.

 

Daarnaast zijn we lid van Samenwerking Noord, de IT Netwerkorganisatie van Noord-Nederland waarbij kennisdeling voorop staat. Bij de Noordelijke Productiviteits Alliantie (NPAL) maken we deel uit van het cluster Solution Providers die slimme IT-toepassingen ontwikkelen voor de productie-industrie (Smart Industry). Ook sponsoren we vakinhoudelijke congressen, zoals DevNetNoord, NoorderTest, RDW Techdays en AI Grunn, waar een van onze collega’s dan ook vaak een praatje mag houden.

Lees er meer over

Tekenworkshop en leren werken in een foodtruck op Kinderfestival Haren

Leren tekenen en ontwerpen of leren werken in een foodtruck? Onze collega’s waren van alle markten thuis op het Kinderfestival in Haren.

New Nexus for Good

Ben jij een maatschappelijke organisatie en denk je meer impact te kunnen maken door gebruik van data? Dan is dit misschien wel jouw geluksdag! Met New Nexus For Good helpen we jou pro bono.

Spreken op grootste Android congres van Europa (blog)

Collega Rutger Roffel sprak in juli op het Droidcon event in Berlijn en presenteerde de nieuwe wallet voor de RDW app, die als eerste ter wereld gebruik maakt van de nieuwe Android IndetitiCredential API package-summary.

New Nexus ontvangt 40 meisjes tijdens Girls’ Day 2023

New Nexus ontving op Girls’ Day ruim 40 meisjes van OBS Het Karrepad uit Groningen om hen kennis te laten maken met ICT-toepassingen.

NPAL Solution Providers voor Smart Industry

Industriële bedrijven maken steeds slimmer gebruik van technologie om hun producten en processen te verbeteren. Om te zorgen dat de technologische oplossingen die ontwikkeld worden goed aansluiten bij de behoefte aan digitalisering van deze industriële bedrijven, heeft de NPAL (Noordelijke Productiviteits Alliantie) het cluster Solution Providers opgericht. New Nexus is een van de leden.

New Nexus verzorgt colleges voor vluchtelingen

Op woensdag 9 maart 2016 werden er op ons kantoor in Tynaarlo een aantal colleges van de Hanzehogeschool gegeven. Deze colleges vonden plaats in het kader van de Grotius Minor voor Vluchtelingen.

Een week vol kennisdeling op het gebied van data

We blikken terug op een week vol kennisdeling op het gebied van data, waarbij onderwerpen zoals duurzaam data delen, Performance Control en Microsoft Azure Infrastructure Solutions aan bod kwamen.

Interne kennisdeling

Naast externe kennisdeling vinden we natuurlijk ook de ontwikkeling van onze eigen specialisten erg belangrijk. Elk jaar wordt er een vrij te besteden opleidingsbudget beschikbaar gesteld. Regelmatig gaan collega’s naar interessante congressen, waar we ook zelf wel eens op het podium staan om onze kennis en ervaring te delen. Daarnaast organiseren we een aantal keer per jaar de zogenaamde pizzasessies. Tijdens deze pizzasessies worden sprekers uitgenodigd om hun visie op actuele ontwikkelingen te geven. Verdient een thema extra aandacht of verdieping, dan zoeken collega’s elkaar op om een guild of expertisegroep op te richten en samen te experimenteren. Hier kunnen dan weer nieuwe proposities uit ontstaan, waarmee we een oplossing bieden voor een vraagstuk in de markt.

Lees er meer over

Babette blikt terug op het International Sketchnote Camp

Babette blikt terug op het Interternationale Sketchnote Camp in Leiden. Het event voor grafische verslagleggers, visuele denkers en facilitators. Babbete gaf een workshop over het combineren van Value Stream Mapping en Visual Changemaking.

Alex van Ginneken: Laat alles vallen en ga aan de slag met AI

Voor deze PizzAIsessie hadden we Alex van Ginneken uitgenodigd om collega’s en genodigden te inspireren met de mogelijkheden van AI voor hun dagelijks werk. Ben jij er de volgende keer ook bij?

Inspirerende verhalen van vrouwen in Tech

Brenda Loznik, BI consultant bij New Nexus, bezocht vorige week het congres Women in Tech Europe 2023 en deelt haar bevindingen.

Inzichten uit EuroSTAR 2023 voor testspecialisten

Erwin Latuputty en Arjan Noordhof, testers bij New Nexus, bezochten samen de EuroSTAR 2023 conferentie in Antwerpen. Erwin deelt hier zijn inzichten.

Futuroloog Tony Bosma daagt uit om kansen te zien in onbekende

Tijdens de halfjaarlijkse Open Space voor alle medewerkers van New Nexus daagde futuroloog Tony Bosma ons uit om kansen te zien in het onbekende. Zijn wij de rebelse architect van de toekomst?

Niemand weet alles, samen weten we meer

Wie wij zijn