Delen van kennis

Kennis, ervaring en wijsheid hebben we allemaal nodig om ons vak goed uit te oefenen. De kennis en ervaring die we opdoen delen we graag. Zowel met collega’s als geïnteresseerden buiten New Nexus.

Externe kennisdeling

Summer Bootcamp

New Nexus Summer Bootcamp

Wil jij na de zomervakantie je skills op het gebied van software ontwikkeling, business intelligence of effectief samenwerken uitbreiden? Doe dan mee met de New Nexus Summer Bootcamp op donderdag 10 en vrijdag 11 september! Tijdens dit (gratis) online event heb je de keuze uit ruim 15 live webinars binnen de thema’s software ontwikkeling, business intelligence en effectief samenwerken. Onze specialisten delen hun kennis graag met je aan de hand van herkenbare voorbeelden. Meld je aan voor het hele event, voor een specifieke track of kies voor individuele sessies.

New Nexus Academy – Trainingen en workshops

Onze trainingen en workshops worden gegeven door onze eigen collega’s over actuele thema’s. Ze delen niet alleen hun kennis en praktijkervaring, maar dragen ook hun enthousiasme over. Door de interactie met de deelnemers ontstaan er steeds weer nieuwe inzichten die je niet uit de theorie haalt, maar alleen ontdekt door samen te doen.

Onze aankomende trainingen en workshops

Delen door samenwerken

We zetten onze kennis, middelen en menskracht ook graag in om initiatieven van anderen te ondersteunen. Zo leren we kinderen programmeren, hebben we colleges georganiseerd voor vluchtelingen en doen we mee aan de jaarlijkse Girlsday. Daarnaast zijn we lid van Samenwerking Noord, de IT Netwerkorganisatie van Noord-Nederland waarbij kennisdeling voorop staat, en zijn we partner van ITurnIT, een initiatief om kinderen en jongeren al vroeg kennis te laten maken met IT. We participeren ook in verschillende maatschappelijke initiatieven, zoals bijvoorbeeld Cycling Lab.

Niemand weet alles, samen weten we meer

Interne kennisdeling

Naast externe kennisdeling vinden we natuurlijk ook de ontwikkeling van onze eigen specialisten erg belangrijk. Elk jaar wordt er een vrij te besteden opleidingsbudget beschikbaar gesteld. Regelmatig gaan collega’s naar interessante congressen. Veel belangrijke congressen binnen ons vakgebied vinden plaats in Amerika, maar dit weerhoudt ons niet om deze congressen bij te wonen. Daarnaast organiseren we regelmatig de zogenaamde pizzasessies. Tijdens deze pizzasessies worden sprekers uitgenodigd om hun visie op actuele ontwikkelingen te geven.

Ook de expertisegroepen zijn een mooi voorbeeld van interne kennisdeling. Eén of meerdere medewerkers die enthousiast zijn over een bepaald onderwerp, gaan aan de slag om kennis over dit onderwerp op te doen en ervaringen te delen. De bevindingen van de expertisegroep kunnen voor externe partijen interessant zijn, maar ook voor collega’s die niet direct participeren in deze groep.

Lees meer over wie wij zijn