Focusgroep innovatie

De focusgroep Innovatie is opgericht om op een creatieve manier met elkaar samen te werken, waarbij de focus ligt op het opdoen en delen van kennis en ervaring, en niet per se op het vervullen van een doel.

De solarboot die we in 2016 hebben aangeschaft en zelf hebben afgebouwd, is hier een mooi voorbeeld van. De solarboot is, behalve met zonnepanelen, uitgerust met sensoren die een grote hoeveelheid data leveren. Door de krachten van de bedrijven uit onze vloot te bundelen maken wij optimaal gebruik van deze data. De collega’s van Data Solutions leveren een bijdrage door deze data om te zetten in informatie, maar ook door het signaleren van relaties en trends. De informatie wordt door de collega’s van Software Solutions verwerkt in een dashboard. Dit dashboard voorziet het Solar Racing Team van tactische informatie (realtime én op elke locatie). Deze duurzame samenwerking werpt zijn vruchten af, want onze solarboot valt regelmatig in de prijzen.

Meer weten over de ins en outs van de solar races? Onze collega en een van de piloten van het New Nexus Solar Racing Team Inno Vermijs vertelt erover in dit radio-interview (vanaf 40:30).

Een impressie

Gadget bibliotheek

Daarnaast is er vanuit de focusgroep Innovatie een gadget bibliotheek aangelegd. Collega’s kunnen de gadgets uit de bibliotheek lenen, hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. De bibliotheek bestaat onder andere uit een drone, een HoloLens, een 3D-printer en een Go Pro.

video-opnames met drone bij nieuwbouw New NExus

Nieuws van deze focusgroep

Ons Solarbootrace-avontuur zit erop

Onze solar boot, a.k.a. ‘Bird of Prey’, heeft letterlijk en figuurlijk zijn beste tijd gehad. Bernhard Hoekstra blikt terug namens het New Nexus Solar Racing Team.

Solar boot New Nexus maakt filmdebuut in nieuwe Kameleon film

In De nieuwe Kameleonfilm ‘De Kameleon aan de ketting’ maakt de solar boot van New Nexus zijn filmdebuut. Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke actuele thema’s in de film, vandaar onze medewerking. Zo kunnen we de jonge generatie kennis laten maken met zonne-energie als duurzame energiebron.

Gastoptreden New Nexus solar boot in Kameleon-film

De New Nexus solar boot krijgt een gastoptreden in de nieuwste Kameleon-film, gebaseerd op de populaire jeugdboekenserie die stamt uit de jaren vijftig. De opnames voor de film, die volgende zomer in de bioscoop wordt verwacht, zijn vorige week begonnen. New Nexus is tevens investeerder in de film. ‘Een leuke kans en mooi moment om aandacht te vragen voor zonne-energie als duurzame energievorm’.

Op vakantie met een elektrische auto? Frits testte het!

Veel collega’s gebruiken hun (elektrische) leaseauto natuurlijk voornamelijk voor woon-werkverkeer, maar Frits is er onlangs mee naar Montpellier in Zuid-Frankrijk gereden. Ben je benieuwd naar Frits zijn ervaringen? Lees dan zijn reisverslag.

De bouw is gestart, New Nexus komt naar Haren

In 2020 bouwen wij een nieuw, duurzaam en energieneutraal pand aan de A28 bij Haren. De eerste paal wordt 4 februari de grond in geslagen door de jongste en oudste gediende. In 2021 betrekken de ruim 150 specialisten van New Nexus hun nieuwe thuis op het Nescio park. ‘Een bevlogen club mensen met oog voor hun omgeving’, zoals staat te lezen op het bouwbord bij de entree van het terrein. Wie het ontwerp van het nieuwe pand bekijkt, zal dat laatste alvast beamen. Het gebouw gaat namelijk geruisloos op in het omringende groen.

New Nexus bouwt nieuw toekomstbestendig pand

Het is je vast niet ontgaan… New Nexus is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit heeft ervoor gezorgd dat we uit ons jasje zijn gegroeid. Daarom hebben we ons het afgelopen jaar verdiept in mogelijkheden om te (ver)bouwen.

Solar Sport seizoen 2019 vol trots afgesloten

Solar Sport One sloot het raceseizoen van 2019 af met een heuse award ceremony voor alle Solar Boat Racing Teams. Natuurlijk waren onze collega’s van het New Nexus Solar Racing Team hierbij. De prijzen zijn een mooie kroon op alle inspanningen. Maar deze positie zetten we ook graag in om het varen op zonne-energie verder op kaart te zetten.

Recordpoging oversteek IJsselmeer met zonneboot gehaald

Op zaterdag 14 september vestigden onze collega’s van het New Nexus Solar Racing Team samen met DB-20 Solar Racing Team het allereerste record door het IJsselmeer over te steken met een zonneboot! Ze bereikten de overkant op de heenweg in 82 minuten en op de terugweg door wind mee zelfs in 61 minuten. Dat is niet zo makkelijk als het misschien klinkt…

Medewerkers New Nexus wereldkampioen Solar & Energy Boat Challenge in Monaco

Ons New Nexus Solar Racing Team werd zaterdag 6 juli wereldkampioen in de open klasse tijdens de Solar & Energy Boat Challenge in Monaco. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Nadat onze zonneboot zo goed als uitgeschakeld was door een flinke snoekduik, werd man en macht ingezet om de boot toch weer startklaar te maken…

Pizzasessie Artificial Intelligence

Tijdens deze pizzasessie over Artificial Intelligence gingen wij in gesprek met niemand minder dan Marco Wiering, Joep Bouwman en Marro Mijnans. We spijkerden onze kennis bij over Artificial Intelligence in relatie tot Machine Learning en Deep Learning. We verkenden mogelijke toepassingen van Artificial Intelligence in de energietransitie en inspireerden elkaar met praktijkvoorbeelden bij bijvoorbeeld CJIB en Philips.

Droomstart voor New Nexus Solar Racing Team

Het New Nexus Solar Racing Team werd afgelopen weekend kampioen in de V20 klasse op het NK Zonnebootrace Akkrum. Bij de endurance (53 km), het rondje Akkrum en de sprint waren ze volgens de jury ‘oppermachtig’ en gingen ‘als een speer’! Daar worden we bij New Nexus natuurlijk supertrots van met z’n allen. Want als duurzaamheid, technologie en fun bij elkaar komen, zijn wij op ons best.

Vernieuwde versie app Spacetime gelanceerd

Gisteravond is op Let’s Gro, het festival over de toekomst van Groningen, de vernieuwde versie van de app Spacetime gelanceerd. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Recyclen doe je samen

Ter ere van de samenwerking tussen de 4GreenFoundation en Groningen Schoon Dankzij Mij rijdt er deze zomer een vuilniswagen met een foto van Niels Tammeling en Tjerk Zweers op de New Nexus door Groningen. Benieuwd wat deze samenwerking inhoudt? Lees dan snel verder.

Van afstudeerstagiaire tot design researcher

Tijdens Lisa Kremer haar afstudeerstage werd duidelijk dat Lisa haar expertise een mooie aanvulling is op ons design-team. Daarnaast is er binnen New Nexus altijd ruimte voor jong talent, daarom hebben wij Lisa per 1 juli 2018 een baan aangeboden als Design Researcher. De rol van Design Researcher is nieuw binnen onze organisatie. Lisa vertelt over haar afstudeeronderzoek en haar nieuwe functie binnen New Nexus Mobile.

Google I/O 2018

In mei was Tymen Steur namens New Nexus Mobile aanwezig bij Google’s jaarlijks terugkerende ontwikkelaarsconferentie: Google I/O. De conferentie vond plaats bij het Shoreline Amphitheatre in Mountain View (California), vlakbij de Googleplex campus. Tymen deelt zijn ervaringen.

De kracht van verbinding

Binnen ons werkveld is verbinden erg belangrijk en dan hebben we het niet alleen over het verbinden van data. Ook de verbinding met de juiste mensen aangaan is heel belangrijk. Vanaf 1 september verbindt Ronald Damhof, voorheen o.a. data architect bij de Nederlandsche Bank, zich als ambassadeur aan New Nexus. Een verbinding waar wij trots op zijn! Benieuwd waarom Ronald zich als ambassadeur aan New Nexus verbindt? Lees dan snel verder.

Prijzenkast New Nexus Solar Racing team gespekt

Het solar racing seizoen is weer in volle gang. Het New Nexus Solar Racing team heeft de laatste tijd weer aan verschillende events deelgenomen en met succes… Met trots vertelt Erik Rademaker namens het New Nexus Solar Racing team over deze successen.

Let’s Meetup: Deelname Kennisnetwerk Data Science

Het kennisnetwerk Data Science is opgezet om het relatief nieuwe vakgebied Data Science in Noord-Nederland naar een hoger niveau te tillen. Via de kennisgroep kunnen (aankomende) Data Scientisten en andere geïnteresseerden kennis en ervaring delen. Vanuit het kennisnetwerk werden er in de maanden juni en juli drie Meetup bijeenkomsten georganiseerd. Annemijn van New Nexus BI en Janet van Zuuver hebben deelgenomen aan deze bijeenkomsten. Annemijn deelt haar ervaringen.

Een oplossing zonder beveiliging is geen oplossing

De afgelopen tijd hebben een aantal collega’s verschillende Security gerelateerde cursussen gevolgd o.a. IT Security Foundation, IT Privacy & Data Protection Foundation, Functionaris Gegevensbescherming, Certified Implementer of ISO27001 en IT Ethical Hacking. Eric de Jong deelt namens de Security-groep hun ervaringen.

IT-bedrijf New Nexus stapt op de fiets en bespaart honderden liters brandstof

Bijna 6000 kilometer op de fiets en dus niet in de auto. Een besparing van honderden liters brandstof. IT-bedrijf New Nexus in Tynaarlo maakt serieus werk van duurzame mobiliteit.

Snelle fietser of langzame brommer?

Samen met bijna twintig andere collega’s heeft Gert Damstra ervaren hoe het is om een speedbike te gebruiken voor woon-werkverkeer. In deze blog deelt Gert zijn ervaringen met de speedbike.

Bezoek SDD Conference 2018

Harco Dijkstra, Remco Riswick, Erik Rademaker, Joren Vermijs en Klaas van Slageren van New Nexus zijn in mei naar de SDD-conferentie in Londen geweest. De vijf dagen durende conferentie gericht op Software Design & Development vond plaats in het Barbican Centre in Londen. Klaas deelt namens de ‘SDD-groep’ hun ervaringen.

Livegang Gasunie Geoportaal

18 juni werd het nieuwe Gasunie Geoportaal officieel in gebruik genomen. Ruben Harders presenteerde tijdens deze bijeenkomst het succes van dit datawarehouse project, waar wij het afgelopen half jaar met veel plezier aan mee hebben gewerkt.

Pilot Duurzame Mobiliteit

Om meer mensen kennis te laten maken met deze duurzame invulling van woon-werkverkeer, staat de maand juni bij ons in het teken van de Pilot Duurzame Mobiliteit. Tijdens deze pilot gaan 14 collega’s gedurende één, twee of vier weken, een speedbike gebruiken voor woon-werkverkeer.

Een proefrit van twee weken

Tijdens de meivakantie ruilde Gert zijn Renault Talisman met Koen Deuze zijn volledig elektrische Opel Ampera-e. Koen ging met Gert zijn niet elektrische auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk en zo kon Gert een keer ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Gert vertelt in deze blog hoe zijn ‘proefrit van twee weken’ bevallen is.

Innovatie in de zorg

Vorige week waren Lisa Kremer, Roy Leinenga, Wouter Straver en Richard Tapper aanwezig bij de Expodag over innovatie in de zorg op de Burgemeester Harmsma School in Gorredijk. Deze dag werd georganiseerd om VMBO bovenbouw leerlingen en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met verschillende innovaties in de zorg.

Hackaton Augmented Reality

Tijdens de hackaton van vrijdag 12 op zaterdag 13 januari hebben wij ons verdiept in het gebruik van Augmented Reality. Het is ons gelukt gezichten te detecteren en te herkennen.

DvhN – New Nexus vitaalste bedrijf van Drenthe

New Nexus is uitgeroepen tot het vitaalste bedrijf van Drenthe. Pieter van den Hoogenband kwam Richard Tapper de medaille omhangen als teken van de bijzondere status. New Nexus besteedt al sinds de start van het bedrijf in 2007 royaal aandacht aan een goede balans in het leven van de inmiddels 120 werknemers.

1e plaats voor nieuwkomer New Nexus Solar Racing

Als nieuwkomer bij de Dutch Solar Challenge hadden we een mooie uitdaging voor de boeg: een competitieve boot bouwen en een zo goed mogelijk resultaat neerzetten.

Ontdek ook onze andere focusgroepen

Via het ik-wij-zij principe verdelen we jaarlijks samen een deel van de winst over initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling, aan de onderlinge saamhorigheid en aan maatschappelijke thema’s. Dat gebeurt vanuit verschillende door medewerkers zelf opgerichte focusgroepen.