Focusgroep innovatie

De focusgroep Innovatie is opgericht om op een creatieve manier met elkaar samen te werken, waarbij de focus ligt op het opdoen en delen van kennis en ervaring, en niet per se op het vervullen van een doel.

De solarboot die we in 2016 hebben aangeschaft en zelf hebben afgebouwd, is hier een mooi voorbeeld van. De solarboot is, behalve met zonnepanelen, uitgerust met sensoren die een grote hoeveelheid data leveren. Door de krachten van de bedrijven uit onze vloot te bundelen maken wij optimaal gebruik van deze data. De collega’s van New Nexus Business Intelligence leveren een bijdrage door deze data om te zetten in informatie, maar ook door het signaleren van relaties en trends. De informatie wordt door de collega’s van New Nexus IT en New Nexus Mobile verwerkt in een dashboard. Dit dashboard voorziet het Solar Racing Team van tactische informatie (realtime én op elke locatie). Deze duurzame samenwerking werpt zijn vruchten af, want onze solarboot valt regelmatig in de prijzen.

Meer weten over de ins en outs van de solar races? Onze collega en een van de piloten van het New Nexus Solar Racing Team Inno Vermijs vertelt erover in dit radio-interview (vanaf 40:30).

Een impressie

Daarnaast is er vanuit de focusgroep Innovatie een gadget bibliotheek aangelegd. Collega’s kunnen de gadgets uit de bibliotheek lenen, hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. De bibliotheek bestaat onder andere uit een drone, een HoloLens, een 3D-printer en een Go Pro.

Nieuws van deze focusgroep

Ontdek ook onze andere focusgroepen

Via het ik-wij-zij principe verdelen we jaarlijks samen een deel van de winst over initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling, aan de onderlinge saamhorigheid en aan maatschappelijke thema’s. Dat gebeurt vanuit verschillende door medewerkers zelf opgerichte focusgroepen.