Let IT Grow

Groeien door te delen

Welkom in onze proeftuin! Hier kun je gebruik maken van onze tips en kennis, waarmee we jou en je omgeving kunnen laten groeien en bloeien. Wij geloven namelijk in groeien door te delen. Dat zit in onze manier van denken, samenwerken en ondernemen. IT’s our DNA.

Let IT Grow

Groeipapier

Allereerst leggen we je natuurlijk graag uit wat je kunt met het groeipapier dat je in handen hebt. In dit groeipapier zitten namelijk zaden verwerkt van een vlinder- en bijenbloemenmix. Het groeipapier bestaat uit 2 lagen dun en in water oplosbaar (chloorvrij) papier waartussen de verschillende zaden met zetmeel geplakt zitten. Daardoor krijgt het groeipapier een mooie oppervlaktestructuur en zie je de zaadjes zitten.

 

De bloemenmix kan eind maart, april of mei worden gezaaid om hetzelfde jaar nog bloemen te krijgen. Als je zaait in de herfst, na het groeiseizoen, dan krijg je het voorjaar daarop bloemen.

 

Leg het matje op een stukje aarde, strooi wat aarde over het matje, geef het water en de zaden zullen gaan ontkiemen.

groei instructies groeipapier Geschenk met Verhaal

Meer duurzaamheidstips

Zaadjes geplant? Lekker bezig! Probeer dan ook eens onze andere duurzaamheidstips:
wormen

Tip 1: Begin een wormenhotel

Elke dag belanden enorme hoeveelheden schillen, klokhuizen en koffiedik in de vuilnisbak, terwijl dit het favoriete kostje is van de compostworm. In een wormenhotel leven gemiddeld zo’n 100 wormen die compost maken van gft-afval. Ze eten het afval op en poepen het vervolgens weer uit, waardoor compost ontstaat. Deze natuurlijke compost vol mineralen kan weer worden gebruikt om de planten in de tuin te bemesten en vruchtbaar te houden.

Het is nagenoeg geurloos en gaat erg snel. Per dag verteren wormen hun eigen lichaamsgewicht aan groenafval. Daarbij slinkt het organisch afval met 80% in volume! Na ongeveer 4 maanden is de eerste hoeveelheid afval volledig omgezet en kan geoogst worden als waardevolle wormencompost. Bij New Nexus hebben we ook zo’n wormenhotel, net als een insectenhotel trouwens.

oesterzwam

Tip 2: Kweek oesterzwammen op koffiedik

Ben je een fervent koffiedrinker? Je kunt je koffiedik ook gebruiken om oesterzwammen op te kweken! Daarvoor moet het koffiedik worden vermengd met kalk, schilletjes van koffiebesjes, mycelium en water in een geperforeerde zak. Na 3 weken in een donkere ruimte en nog eens 3 weken in een lichte ruimte met hoge luchtvochtigheid verschijnen de eerste vruchten. De oesterzwammen kun je in allerlei gerechten verwerken.

Het koffiedik van New Nexus gaat naar de zwammenkwekerij bij Zorgboederij De Mikkelhorst. Onze collega Harrie, facilitair manager en voorheen eigenaar van Hoogeland Catering, maakt er vervolgens vegetarische oesterzwambitterballen van of een broodje ‘zwarma’. Deze worden weer geserveerd op festivals vanuit onze Buster Foodtruck en leerwerkplek.

Marijn fitness

Tip 3: Sport & rust onder werktijd

Duurzaamheid geldt ook voor jezelf; wie goed voor zichzelf zorgt, gaat langer en gelukkiger mee! Dus pak die trap naar de vergaderruimte, maak een wandeling tijdens een belafspraak, doe een ademhalingsoefening tijdens het compilen, geef je op voor yoga en maak vooral even tijd voor de lunch of slap geouwehoer.

Zo zijn we bij New Nexus enorm verwend met een eigen fitnessruimte in ons kantoor waar geregeld een lesje bootcamp, yoga of HIT wordt gegeven. Met enige regelmaat komt de stoelmasseur langs en er is altijd wel een groepje dat gaat wandelen, hardlopen of basketballen om bij aan te haken. Maar ook aan onze bar zijn regelmatig collega’s te vinden.

Eigenaren Jan en Richard tussen de zonnepanelen op het dak

Tip 4: Maak van je kantoor een smart building

Je kantoor (of huis) verduurzamen kan op vele manieren; zonnepanelen, een warmtepomp, driedubbelglas, led-verlichting, sensoren, een slimme thermostaat. BREEAM biedt een heel uitgebreide methode voor het realiseren van duurzame gebouwen en gebieden met minimale milieu-impact. Behalve over energieverbruik gaat het ook over management, gezondheid, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling.

Met de bouw van ons duurzame kantoor in 2021 kregen we van BREEAM-NL het certificaat ‘Outstanding’. Voor het aansturen van onze energiestromen met behulp van kunstmatige intelligentie maken we gebruik van Envitron en AIMZ.

Logo Koploperproject Duurzaam ondernemen

Tip 5: Word een Koploper

Hoe zorg je dat je als organisatie blijft verbeteren op het gebied van duurzaamheid en dat je je activiteiten inzichtelijk maakt? Daarvoor kun je je aansluiten bij het Koploperproject duurzaam ondernemen. Hierin ga je samen met andere ondernemers aan de slag met je eigen duurzaamheidsagenda en kun je elkaar inspireren. Als New Nexus zijn we hier onlangs bij aangesloten. Of word zelf een koploper binnen je eigen organisatie door met elkaar het gesprek aan te gaan.

WINACTIE - NEW NEXUS BIERPAKKET

Heb jij ook een tip voor ons? Hoe wij onze duurzaamheid kunnen verbeteren of hoe we onze kennis met jou kunnen delen bijvoorbeeld. Laat het ons weten en maak kans op een uniek New Nexus bierpakket!

 

Onze focusgroep Brew Nexus ontwikkelde deze biertjes samen met de Groningse brouwerij De Prael. De Prael gelooft in een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Dat iedereen mee moet kunnen doen. Met proeflokalen en brouwerijen waar mensen kunnen werken wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten. En gasten laten genieten van bijzondere bieren en lekker eten.

 

Dus waar wacht je nog op? Onder de inzenders verloten we 5 pakketten van 2 biertjes. De winnaars krijgen voor 1 december bericht.

New Nexus Academy

Binnen de New Nexus Academy delen wij met jou onze kennis en praktijkervaring op het gebied van software ontwikkeling, business intelligence en management & consultancy. Via webinars die je live kunt volgen of terug kunt kijken, via workshops en trainingen die we bij ons of bij jou kunnen organiseren en in de vorm van whitepapers en blogs. Doe er je voordeel mee!

Een proeverij

App developers Wouter en Mark aan het werk bij New Nexus Software Solutions

WEBINAR

Wat is eigenlijk een goede app?

Verschillende experts vertellen je in dit webinar wat er allemaal komt kijken bij het succesvol ontwikkelen van een goede app.

null

TRAINING

Effectiever communiceren

21 & 22 maart 2024 Visual Changemaking

Leer effectiever communiceren en veranderingen in gang te zetten met getekende beelden.

Webinar op laptop

WEBINAR

Roadmap datagedreven succes

In dit webinar helpt expert Koen van Toly je aan een integrale roadmap naar datagedreven succes. Download hier de video en presentatie.

wokkel groen

Deel deze pagina

Heb je nog vragen?

Stel ze gerust via info@newnexus.nl