Focusgroep sport

Wij zijn een gezond bedrijf, niet alleen financieel gezien, maar ook de collega’s zijn gezond.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. We weten allemaal hoe belangrijk dat is. Immers: wie zich goed voelt kan optimaal presteren. Wij bieden daarom iedereen de mogelijkheid om – op eigen niveau – mee te doen aan allerlei sportieve activiteiten.

Een impressie

Meedoen is belangrijker dan winnen

Diversiteit

Zo divers als onze collega’s, zo breed is het aanbod. Van bedrijfsfitness tot squashteams, van hardlopen tot fietsen en van zeilen tot zaalvoetbal. Het gaat er niet om de beste te zijn, maar om het meedoen. Regelmatig doen we met een groep collega’s mee aan sportieve evenementen zoals de 4Mijl van Groningen, De Groene 4 mijl en Strongman Challenge. Aan de 4Mijl van Groningen doet zelfs 40% van de collega’s mee. Onze inspanningen worden beloond, want in 2016 zijn wij uitgeroepen tot ‘Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe‘. Vitaliteit is meer dan alleen sport, het is bezig zijn met je hoofd, hart en ziel. Denk aan sociale activiteiten, opleiding en ontwikkeling, participatie, zeggenschap en invloed.

Nieuws van deze focusgroep

Lopen voor Beatrix Kinderziekenhuis

Collega Mark Vos en Martijn Reemst liepen de marathon van New York voor Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Een prachtige prestatie waarmee ze een mooi bedrag hebben opgehaald voor ‘Het zieke kind wat beter verdient’.

Verbroedering bij Strong Viking Brother Edition

Onze sportieve collega’s doen, als het even kan, elk jaar wel mee aan een wat groter en uitdagender sportevent. Dit jaar viel de keuze op de Strong Viking Brother Edition in Warstein. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het bij dit event behalve om uithoudingsvermogen en krachtpatserij vooral om verbroedering. De ideale combinatie!

Amstel Gold Race: eerste sportevenement na lockdown

Een ploeg van twaalf collega’s van New Nexus vertrok afgelopen vrijdag richting Zuid-Limburg om deel te nemen aan het grootste eendaagse fietsevenement van Europa: de toerversie van de Amstel Gold Race.

EK pool als databron voor Power BI dashboard

Binnen New Nexus circuleert altijd wel een ranglijst van een of andere sportieve challenge onder collega’s. Momenteel vormt de EK pool een leuke en eenvoudige databron om een mooi Power BI dashboard mee te maken. Zo simpel kan het zijn!

Collega’s fietsen 8.000 km in Tour du NNNovember

Na de Social Distance Marathon in het voorjaar was het dit najaar de beurt aan de fietsende collega’s. Vier medewerkers namen het initiatief: iedereen met een fiets en Strava werd uitgenodigd om een maand lang de klinkers uit de weg te rijden tijdens de Tour du NNNovember.

New Nexus bouwt nieuw toekomstbestendig pand

Het is je vast niet ontgaan… New Nexus is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit heeft ervoor gezorgd dat we uit ons jasje zijn gegroeid. Daarom hebben we ons het afgelopen jaar verdiept in mogelijkheden om te (ver)bouwen.

Met 48 collega’s gefinisht bij de 4 Mijl van Groningen

Van goed getrainde fanatiekelingen tot gelegenheidssporters die vooral op karakter liepen. Met één gezamenlijke afspraak: in de kroeg proosten op weer een mooi evenement. Doe jij de volgende keer ook mee?

Recordpoging oversteek IJsselmeer met zonneboot gehaald

Op zaterdag 14 september vestigden onze collega’s van het New Nexus Solar Racing Team samen met DB-20 Solar Racing Team het allereerste record door het IJsselmeer over te steken met een zonneboot! Ze bereikten de overkant op de heenweg in 82 minuten en op de terugweg door wind mee zelfs in 61 minuten. Dat is niet zo makkelijk als het misschien klinkt…

New Nexus wint Drakenbootrace tijdens Groningens Ontzet

Een groep collega’s van New Nexus deed dit jaar voor de derde keer mee aan de Drakenbootrace en mocht zich na zeven heel intensieve sprints de winnaar noemen. Ondanks de hitte, de onvermijdelijke vermoeidheid en vooral verzuring bleef de teamspirit overeind!

Medewerkers New Nexus wereldkampioen Solar & Energy Boat Challenge in Monaco

Ons New Nexus Solar Racing Team werd zaterdag 6 juli wereldkampioen in de open klasse tijdens de Solar & Energy Boat Challenge in Monaco. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Nadat onze zonneboot zo goed als uitgeschakeld was door een flinke snoekduik, werd man en macht ingezet om de boot toch weer startklaar te maken…

Droomstart voor New Nexus Solar Racing Team

Het New Nexus Solar Racing Team werd afgelopen weekend kampioen in de V20 klasse op het NK Zonnebootrace Akkrum. Bij de endurance (53 km), het rondje Akkrum en de sprint waren ze volgens de jury ‘oppermachtig’ en gingen ‘als een speer’! Daar worden we bij New Nexus natuurlijk supertrots van met z’n allen. Want als duurzaamheid, technologie en fun bij elkaar komen, zijn wij op ons best.

Ups en downs tijdens ‘Coast to Coast’ in Schotland

Onder de ruim 100 medewerkers van New Nexus bevindt zich een grote groep sportievelingen die houden van een uitdaging. Geregeld doet een club collega’s mee aan een run, een fietstour, squashtoernooi of voetbalwedstrijd. Soms voor een goed doel, soms voor het teamgevoel of juist een persoonlijke prestatie, maar altijd met de support van New Nexus.

De kracht van verbinding

Binnen ons werkveld is verbinden erg belangrijk en dan hebben we het niet alleen over het verbinden van data. Ook de verbinding met de juiste mensen aangaan is heel belangrijk. Vanaf 1 september verbindt Ronald Damhof, voorheen o.a. data architect bij de Nederlandsche Bank, zich als ambassadeur aan New Nexus. Een verbinding waar wij trots op zijn! Benieuwd waarom Ronald zich als ambassadeur aan New Nexus verbindt? Lees dan snel verder.

Prijzenkast New Nexus Solar Racing team gespekt

Het solar racing seizoen is weer in volle gang. Het New Nexus Solar Racing team heeft de laatste tijd weer aan verschillende events deelgenomen en met succes… Met trots vertelt Erik Rademaker namens het New Nexus Solar Racing team over deze successen.

Deelname Alpe d’HuZes 2018

Met 18 collega’s hebben wij deelgenomen aan Alpe d’HuZes 2018. Wat een ervaring! Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden, hebben wij een videoverslag gemaakt over ons Alpe d’Huzes avontuur. Kijk je mee?

IT-bedrijf New Nexus stapt op de fiets en bespaart honderden liters brandstof

Bijna 6000 kilometer op de fiets en dus niet in de auto. Een besparing van honderden liters brandstof. IT-bedrijf New Nexus in Tynaarlo maakt serieus werk van duurzame mobiliteit.

Snelle fietser of langzame brommer?

Samen met bijna twintig andere collega’s heeft Gert Damstra ervaren hoe het is om een speedbike te gebruiken voor woon-werkverkeer. In deze blog deelt Gert zijn ervaringen met de speedbike.

Pilot Duurzame Mobiliteit

Om meer mensen kennis te laten maken met deze duurzame invulling van woon-werkverkeer, staat de maand juni bij ons in het teken van de Pilot Duurzame Mobiliteit. Tijdens deze pilot gaan 14 collega’s gedurende één, twee of vier weken, een speedbike gebruiken voor woon-werkverkeer.

Een proefrit van twee weken

Tijdens de meivakantie ruilde Gert zijn Renault Talisman met Koen Deuze zijn volledig elektrische Opel Ampera-e. Koen ging met Gert zijn niet elektrische auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk en zo kon Gert een keer ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Gert vertelt in deze blog hoe zijn ‘proefrit van twee weken’ bevallen is.

Wouter van Riet bereidt ons team voor

Op Alpe d’HuZesde februari kwam Wouter van Riet van WS Running & Bootcamp op ons kantoor in Tynaarlo langs om een presentatie te geven over zijn Alpe d’HuZes 2017 waarbij hij 4 keer(!) de berg hardlopend heeft beklommen.

Groene 4 Mijl 2018

Afgelopen zondag hebben de bikkels van New Nexus zich verzameld voor de 3e editie van de Groene 4 Mijl waar wij hoofdsponsor van zijn.

Sporten in plaats van vergaderen

De eerste werkdag van 2018 zijn we actief begonnen met een gezamenlijke training voor de Alpe d’HuZes en RTV Drenthe heeft dit vastgelegd.

New Nexus vloot wordt vijfde tijdens Drakenbootrace

Onderdeel van Bommen Berend is de traditionele drakenbootrace. Met een afvaardiging van elk bedrijf uit de New Nexus vloot, deden wij mee aan dit jaarlijks terugkerende evenement. Onder luid gejuich van het publiek heeft ons team drie keer van de A-brug tot de Vissersbrug gevaren. Van de 17 teams zijn wij op de vijfde plaats geëindigd.

Zelfvoorzienend schip draagt naam New Nexus

Op zondag 27 augustus is het zelfvoorzienende schip, waarmee Niels Tammeling en Tjerk Zweers in drie jaar tijd met behulp van water, wind en zon en zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen de wereld rond zeilen, gedoopt tot de New Nexus.

DvhN – New Nexus vitaalste bedrijf van Drenthe

New Nexus is uitgeroepen tot het vitaalste bedrijf van Drenthe. Pieter van den Hoogenband kwam Richard Tapper de medaille omhangen als teken van de bijzondere status. New Nexus besteedt al sinds de start van het bedrijf in 2007 royaal aandacht aan een goede balans in het leven van de inmiddels 120 werknemers.

1e plaats voor nieuwkomer New Nexus Solar Racing

Als nieuwkomer bij de Dutch Solar Challenge hadden we een mooie uitdaging voor de boeg: een competitieve boot bouwen en een zo goed mogelijk resultaat neerzetten.

Ontdek ook onze andere focusgroepen

Via het ik-wij-zij principe verdelen we jaarlijks samen een deel van de winst over initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling, aan de onderlinge saamhorigheid en aan maatschappelijke thema’s. Dat gebeurt vanuit verschillende door medewerkers zelf opgerichte focusgroepen.