New Nexus Academy

Binnen de New Nexus Academy delen wij onze kennis en praktijkervaring met jou via webinars die je live kunt volgen of terug kunt kijken, via whitepapers en klantcases die je kunt downloaden en via workshops en trainingen die we bij ons of bij jou kunnen organiseren.

Werken in een IT-omgeving betekent dat de tools en platformen je om de oren vliegen. Dat je agile moet zijn en scrumt tot je een ons weegt. Dat je van enorme hoeveelheden data goud moet zien te spinnen. En dat je als team effectief en ook nog een beetje gezellig probeert samen te werken. Een gedegen basiskennis is daarbij minstens zo belangrijk als het volgen van de laatste trends. Wij helpen je hier graag bij.

Webinars

Tijdens de New Nexus Summer Bootcamp van 2020 deelden onze specialisten in twee dagen hun kennis en praktijkervaring via 15 verschillende live webinars op het gebied van software ontwikkeling, business intelligence en effectief samenwerken. Je bekijkt ze in deze YouTube Playlist ‘Webinars’. Maar ook daarna hebben we nog meerdere webinars gegeven die je hieronder kunt dowloaden. De webinars bieden inzichten voor zowel specialisten als consultants en leidinggevenden. Doe er je voordeel mee!

null
Een goede app verkoopt zichzelf (niet)
Of toch niet? Alles over de waarde van gebruikersonderzoek, user centered design en een logisch stappenplan voor app ontwikkeling.
Download beschikbaar
Lees meer
null
Waarom je niet moet investeren in data
In dit webinar helpt expert Koen van Toly je aan een integrale roadmap naar datagedreven succes. Download hier de video en presentatie.
Download beschikbaar
Lees meer

Niemand weet alles, samen weten we meer

Onze trainingen en workshops

Tijdens onze trainingen en workshops delen we niet alleen onze kennis en praktijkervaring, maar ook ons enthousiasme. Door de interactie met en tussen deelnemers ontstaan er steeds weer nieuwe inzichten die je niet uit de theorie haalt, maar alleen ontdekt door samen te doen. Onze Game Boxen zijn daarin een categorie apart en zorgen voor een ware mindshift in je hele team. Nu alleen nog de Agile Game Box, maar houd onze kanalen in de gaten want er volgen er binnenkort meer!

null
Visual Changemaking
Een creatieve methode om effectiever te communiceren met getekende beelden
Lees meer
null
Agile Game Box
Hoe agile is jouw mindset? Ontdek het in een prikkelende workshop met onze Agile Game Box!
Lees meer
null
Datadriven roadmap
In één dagdeel stippelen wij de route uit waarmee je data voor je organisatie laat werken
Lees meer
null
De Strategiebooster
Jullie gezamenlijke strategie in een halve dag concreet op een live getekende poster
Lees meer

Ook interessant

De energievraag van gebouwen managen met AIMZ

AIMZ vroeg New Nexus een IT-platform te ontwikkelen om met kunstmatige intelligentie energiestromen binnen en buiten gebouwen te kunnen managen. En wij bouwden het. Directeur Piet Jan Bloem: “Binnen een jaar zouden we meer energie kunnen besparen dan wat er in 25 jaar aan zonne- en windenergie wordt opgewekt. Dat is pas duurzaam!” Je leest er meer over in dit interview.

De 5 tips voor effectieve app ontwikkeling uit ons webinar

Zo ontwikkel je een app die past bij jouw doelstelling en zowel je stakeholders als gebruikers tevreden stelt. Lees hier de 5 belangrijkste take aways uit ons webinar over het succesvol ontwikkelen van een effectieve app.

Delen van kennis

Onze kennis en praktijkervaring delen we graag met onze omgeving. Via de New Nexus Academy, via samenwerkingsverbanden en met elkaar.

Online retrospective tools getest (blog)

Sinds het Coronatijdperk zijn veel IT-teams naar het thuiswerkeiland verbannen. Agile analist Eric de Jong heeft deze situatie aangegrepen om met zijn team verschillende online retrospective tools te testen op vooral functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zijn bevindingen deelt hij graag met je.

Apps ontwikkelen voor foldable devices (blog)

Collega Daniël Kok heeft sinds een half jaar de foldable Galaxy Z Fold 3 in zijn bezit. In dit blog deelt hij opvallende specificaties waar je als appdeveloper rekening mee moet houden en hoe je dit kan testen.

Git-integratie voor Azure Data Factory (blog)

Als je met meerdere collega’s samen wilt werken aan een Data Factory in Azure biedt Git-integratie uitkomst. Hiermee zorg je voor versiebeheer en is het mogelijk tussentijds op te slaan, werk je in aparte feature branches en richt je een release pipeline in om automatisch uit te rollen naar je verschillende omgevingen. Frank legt je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Design thinking en Design sprints

Tijdens een design sprint begin je klein: eerst testen, daarna details uitdenken en pas dan uitvoeren en optimaliseren. Zo voorkom je dat er veel tijd en geld omgaat in een project dat uiteindelijk toch geen succes blijkt te zijn.

Agile (leren) werken

Door agile te werken wordt jouw organisatie wendbaarder. Agile werken zorgt voor een betere samenwerking (met klanten) of efficiëntere productie. Hoe zorg je ervoor dat elke medewerker de agile filosofie leert inzetten? Onze agile coaches zoeken graag samen met jou uit wat het beste bij jouw organisatie of teams past.

Workshopbegeleiding

Een strategische keuze die je al twee maanden geleden had willen nemen. Een samenwerking die niet lekker loopt. Of die inhoudelijke discussie waar maar geen einde aan lijkt te komen. Herkenbaar? Je bent niet de enige: de meeste organisaties lopen wel eens vast. Een begeleide workshop helpt hierbij.

Neem contact op voor een training op maat

Heb je vragen of ideeën over een van onze trainingen of workshops? We gaan graag met je in overleg hoe we jou kunnen helpen met onze kennis en ervaring. Alles is bespreekbaar! Dus stuur gauw een mailtje naar: