Focusgroep goede doelen

Iets doen voor een ander vinden wij onze kernverantwoordelijkheid. Daarom ondersteunen wij jaarlijks meerdere goede doelen.

Zo verdelen we tijdens het New Nexus Eindejaarsfeest een substantieel bedrag aan een aantal goede doelen die door de collega’s zelf zijn aangedragen.

Naast financiële ondersteuning vinden we het ook belangrijk dat collega’s een steentje bijdragen door het inzetten van kennis of menskracht. Dit stimuleren we bijvoorbeeld door het delen van kennis in een training aan externen of extra handjes tijdens de jaarlijkse New Nexus vrijwilligersdag.

Een impressie

Wij dragen graag ons steentje bij

Foodtruck Buster

Een ander mooi initiatief is onze foodtruck Buster. Deze gerestaureerde Engelse dubbeldekker wordt nu ingezet als leer- werkomgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is de boeken voor festivals en (zakelijke)evenementen.

Nieuws van deze focusgroep

Medewerkers kiezen vijf goede doelen voor Eindejaarsactie

Bij New Nexus zorgen we niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor anderen. Daarom delen we elk jaar rond Kerst een deel van onze winst met goede doelen die collega’s zelf voordragen.

Pro bono data-oplossingen voor 3 non-profit organisaties

Vanuit New Nexus For Good losten we voor FC Groningen in de Maatschappij, Stichting Babyspullen en Groningen Verwelkomt pro bono een datavraagstuk op. Zij hebben nu een actueel beeld van de impact die ze ieder voor zich maken.

Afgeschreven apparatuur naar Resaikelfabriek

Wij hebben een mooie bestemming gevonden voor ons afgeschreven computers, laptops en printers. Deze brengen we naar de Resaikelfabriek van Cosis.

Tekenworkshop en leren werken in een foodtruck op Kinderfestival Haren

Leren tekenen en ontwerpen of leren werken in een foodtruck? Onze collega’s waren van alle markten thuis op het Kinderfestival in Haren.

Justdiggit en New Nexus ontwikkelen educatief platform voor landherstel in Afrika

Hoe kunnen we met behulp van digitale technologie het leven van boeren in Afrika verbeteren en tegelijkertijd de aarde afkoelen? Met deze belangrijke vraag klopte de non-profitorganisatie Justdiggit aan bij New Nexus. Samen hebben we een antwoord gevonden: de ontwikkeling van een mobiele app waarmee boeren kunnen leren hoe ze zélf hun uitgedroogde landbouwgrond kunnen vergroenen, waardoor hun land weer vruchtbaar wordt en de natuur herstelt.

New Nexus vrijwilligersdag bij Zorgboerderij de Mikkelhorst

Collega’s New Nexus zetten zich in tijdens de jaarlijkse New Nexus vrijwilligersdag bij zorgboerderij De Mikkelhorst.

Buster foodtruck ‘onderweegs’ door de provincie Groningen

Buster foodtruck ging in maart twee weekenden op pad langs verschillende locaties van Zorg- en welzijnsorganisatie De Zijlen om hun 25 jarig jubileumtye vieren.

New Nexus For Good: pro bono dataproject voor nonprofit organisaties

Maak kans op een gratis data-oplossing voor jouw maatschappelijke organisatie! Met New Nexus For Good stellen wij onze expertise pro bono ter beschikking om non-profit organisaties te helpen slimmer gebruik te maken van data. Zo hopen we een bijdrage te leveren aan het realiseren van jouw én onze missie: samen de wereld een beetje mooier maken. Schrijf je nu in!

Vijf lokale doelen ontvangen deel van onze winst

Bij New Nexus zorgen we niet alleen goed voor onszelf maar ook graag voor anderen. Daarom delen we ieder jaar rond de kerstperiode een deel van onze winst met een aantal goede doelen. Die goede doelen worden door de medewerkers zelf aangedragen en gekozen.

Lopen voor Beatrix Kinderziekenhuis

Collega Mark Vos en Martijn Reemst liepen de marathon van New York voor Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Een prachtige prestatie waarmee ze een mooi bedrag hebben opgehaald voor ‘Het zieke kind wat beter verdient’.

Jaarlijkse New Nexus vrijwilligersdag

In juni organiseerden we de jaarlijkse New Nexus vijwilligersdag. Dit keer gingen we aan de slag voor Stichting Present Groningen om een tuin van een bewoonster uit Beijum weer toegankelijk te maken.

Help Martijn en Mark naar Central Park

Collega’s Mark en Martijn komen met hun deelname aan de marathon van NY in actie voor de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Hiervoor hebben ze verschillende leuke en lekkere acties bedacht waar jij ook van kunt profiteren!

Steunbetuiging aan Oekraine

Met het verlichten van ons pand in de kleuren van de Oekraïense vlag en verschillende acties willen we onze steun betuigen aan de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne en een gevoel van saamhorigheid creëren.

Onze foodtruck en leerwerkplek Buster is ‘on a roll’

Buster, onze gerestaureerde Engelse dubbeldekker, kan eindelijk zijn rol vervullen als foodtruck en daarmee vooral als leerwerkplek. De foodtruck staat voor food, fun, fair: goed eten in een bijzondere setting, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans biedt.

New Nexus Portal ontwikkeld met partner LakeHub uit Kenia

LakeHub wilde hun medewerkers graag meer ervaring laten opdoen met opdrachtnemerschap en wij zochten een partner om de Portal in Sharepoint te bouwen. Bovendien past het project ook heel goed bij de doelstellingen van de Fair Trade Software Foundation waar New Nexus lid van is, namelijk: softwareontwikkeling door partijen in o.a. Afrika voor een eerlijke prijs. Win-win-win dus!

Medewerkers kiezen zes goede doelen voor eindejaarsactie

Traditiegetrouw geven we als New Nexus aan het eind van het jaar een deel van onze winst weg aan een aantal goede doelen. Die goede doelen worden door de collega’s zelf aangedragen en gekozen tijdens de ‘eindejaarsgoededoelenactie’. Dit jaar vond de stemming digitaal plaats. Het enthousiasme was er gelukkig niet minder om!

Eerste event voor foodtruck Buster

Na 2,5 jaar sleutelen maakte afgelopen zondag onze foodtruck Buster zijn debuut tijdens de Groene 4 Mijl in natuurgebied De Onlanden. De Engelse dubbeldekker fungeerde halverwege het parcours als waterpunt voor lopers en wandelaars.

Update van onze focusgroep ICT in Afrika

Ook tijdens de coronapandemie konden we op afstand van betekenis zijn voor onze partners in Kenia. Met een viskwekerij en online onderwijs bijvoorbeeld. De pilot voor de Adherence App is inmiddels uitgebreid naar 45 patienten en community health workers.

Online Nexus Festival: Lentekriebels

Wij geven een feestje! Het online Nexus Festival biedt mensen met een verstandelijke beperking een feestelijke avond vol muziek en vermaak in hun eigen huiskamer. Met (video)optredens van Maan, Pascal Redeker, René Karst, Burdy en de Dikdakkers. Iets voor iemand in jouw omgeving?

Medewerkers kiezen zes goede doelen voor eindejaarsactie

Traditiegetrouw geven we als New Nexus aan het eind van het jaar een deel van onze winst weg aan een aantal goede doelen. Die goede doelen worden door de collega’s zelf aangedragen en gekozen tijdens de ‘goededoeleneindejaarsverkiezing’. Dit jaar vond de stemming digitaal plaats. Het enthousiasme was er gelukkig niet minder om!

New Nexus zeilschip weer op koers naar scholen in Nieuw-Zeeland

S/Y de New Nexus, het zelfvoorzienend zeilschip van de 4GreenFoundation, is uit de lockdown en ligt weer op koers om hun missie voor te te zetten: op scholen over de hele wereld onderwijzen over een duurzame levensstijl.

Paasactie voor bewoners Dignis verpleeghuis Bernlef

Door de coronamaatregelen zijn de collectieve eetmomenten, groepsactiviteiten en dagbezoeken in Dignis verpleeghuis Bernlef in Groningen afgelast. Dit Paasweekend konden de bewoners daarom wel wat vrolijkheid gebruiken. Collega Dyon Hoekstra mobiliseerde een aantal New Nexianen om met iets creatiefs te komen.

Dertig iPads voor coronapatiënten en familie

Een whatsapp berichtje van een medewerker aan alle collega’s was genoeg; de een na de ander leverde met liefde zijn of haar iPad in voor Coronapatiënten in de Noordelijke ziekenhuizen. In een leeg kantoor en met gepaste afstand tot elkaar natuurlijk. RTV Drenthe maakte er een item over.

Terug naar Kenia voor implementatie AdherenceApp

Rob, Lisa, Jeroen, Luciano en Bouwe vertrokken vandaag opnieuw naar Kisumu, Kenia. Samen met het lokale ICT bedrijf LakeHub, de NGO HelpHeal Trust en twee ziekenhuizen werken ze sinds januari 2019 aan het ontwikkelen van een medische app. De AdherenceApp moet helpen om therapietrouw bij patiënten met HIV/Aids verbeteren.

New Nexus kiest vijf goede doelen om winst mee te delen

Tijdens het eindejaarsfeest van New Nexus hebben de medewerkers zoals elk jaar een deel van de winst verdeeld over vijf goede doelen.
Voorafgaand aan de verkiezing konden alle medewerkers zelf een goed doel aandragen met hun eigen motivatie. De keuze viel dit jaar op….

New Nexus naar Kenia om bijdrage te leveren aan het oplossen van een medisch vraagstuk

Na maanden voorbereiding, vertrekt op 25 januari een groep van zes collega’s naar Kenia om bij te dragen aan het oplossen van een medisch vraagstuk met hoge prioriteit: effectief medicijngebruik door hiv/aidspatiënten.

Recyclen doe je samen

Ter ere van de samenwerking tussen de 4GreenFoundation en Groningen Schoon Dankzij Mij rijdt er deze zomer een vuilniswagen met een foto van Niels Tammeling en Tjerk Zweers op de New Nexus door Groningen. Benieuwd wat deze samenwerking inhoudt? Lees dan snel verder.

Waterpomp voor Kijkboerderij ’t Hoogeveld

Eind mei staken de New Nexianen hun handen uit de mouwen bij Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde tijdens de New Nexus Vrijwilligersdag, maar we hebben de Kijkboerderij ook op een andere manier ondersteund. Vanuit de focusgroep Goede doelen hebben we de Kijkboerderij een waterpomp geschonken.

Deelname Elfwegentocht: Zoë en ik

Trienco Koster van New Nexus BI was een van de enthousiaste deelnemers aan de Pilot Duurzame Mobiliteit. Trienco woont in Friesland en op het moment dat de Pilot Duurzame Mobilteit is afgelopen, start de Elfwegentocht. Twee weken lang fossielvrij reizen met als afsluiter een parade van duurzame voertuigen. Als Trienco vraagt of hij de volledig elektrische poolauto mag gebruiken om deel te nemen aan dit project, kunnen wij niet anders dan dit toejuichen. Trienco deelt zijn ervaringen.

Deelname Alpe d’HuZes 2018

Met 18 collega’s hebben wij deelgenomen aan Alpe d’HuZes 2018. Wat een ervaring! Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden, hebben wij een videoverslag gemaakt over ons Alpe d’Huzes avontuur. Kijk je mee?

Handen uit de mouwen tijdens de New Nexus Vrijwilligersdag

Eind mei was het weer tijd voor de jaarlijkse New Nexus Vrijwilligersdag. Vorig jaar hebben we ons ingezet voor de Stichting Present. Dit jaar hebben we onze handen uit de mouwen gestoken op de Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde.

Innovatie in de zorg

Vorige week waren Lisa Kremer, Roy Leinenga, Wouter Straver en Richard Tapper aanwezig bij de Expodag over innovatie in de zorg op de Burgemeester Harmsma School in Gorredijk. Deze dag werd georganiseerd om VMBO bovenbouw leerlingen en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met verschillende innovaties in de zorg.

Wouter van Riet bereidt ons team voor

Op Alpe d’HuZesde februari kwam Wouter van Riet van WS Running & Bootcamp op ons kantoor in Tynaarlo langs om een presentatie te geven over zijn Alpe d’HuZes 2017 waarbij hij 4 keer(!) de berg hardlopend heeft beklommen.

Deelnemer dagbesteding Alétho doet werkervaring op bij New Nexus

Onlangs hebben wij een deelnemer van ICT dagbesteding Alétho op kantoor gehad die een introductie heeft gekregen in de functie van tester.

New Nexus doneert aan ‘Samen voor de voedselbank’

New Nexus doet met een donatie van €1000,- mee aan de inzamelingsactie ‘Samen voor de voedselbank’ van RTV Drenthe.

New Nexus naar Alpe d’HuZes

Op 6 en 7 juni 2018 is het weer zover, de Alpe d’HuZes. En dit jaar is New Nexus erbij. Met twee teams van zowel wielrenners als hardlopers gaan wij de berg trotseren.

Boezemvrienden met wind, water en zon de wereld rond

In hun zeilboot New Nexus zetten Niels Tammeling (27) en Tjerk Zweers (28) afgelopen zaterdag koers naar hun jongensdroom: een wereldreis van ruim drie jaar, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. “Met wind, water en zon de wereld rond.”

Zelfvoorzienend schip draagt naam New Nexus

Op zondag 27 augustus is het zelfvoorzienende schip, waarmee Niels Tammeling en Tjerk Zweers in drie jaar tijd met behulp van water, wind en zon en zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen de wereld rond zeilen, gedoopt tot de New Nexus.

DvhN – New Nexus vitaalste bedrijf van Drenthe

New Nexus is uitgeroepen tot het vitaalste bedrijf van Drenthe. Pieter van den Hoogenband kwam Richard Tapper de medaille omhangen als teken van de bijzondere status. New Nexus besteedt al sinds de start van het bedrijf in 2007 royaal aandacht aan een goede balans in het leven van de inmiddels 120 werknemers.

New Nexus verzorgt colleges voor vluchtelingen

Op woensdag 9 maart 2016 werden er op ons kantoor in Tynaarlo een aantal colleges van de Hanzehogeschool gegeven. Deze colleges vonden plaats in het kader van de Grotius Minor voor Vluchtelingen.

Ontdek ook onze andere focusgroepen

Via het ik-wij-zij principe verdelen we jaarlijks samen een deel van de winst over initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling, aan de onderlinge saamhorigheid en aan maatschappelijke thema’s. Dat gebeurt vanuit verschillende door medewerkers zelf opgerichte focusgroepen.