Solar boot New Nexus maakt filmdebuut in nieuwe film Kameleon

Vorig jaar maakten we al bekend dat de solar boot van New Nexus een gastrol zou krijgen in de nieuwe Kameleon film. Eindelijk is het dan zover! Vanaf 30 juni draait ‘De Kameleon aan de ketting’ in de landelijke bioscopen en kunnen we ook het filmdebuut van onze solar boot bewonderen op het witte doek.

 

Nadrukkelijk Gronings tintje

Deze film over de beroemde Friese schuit heeft een nadrukkelijk Gronings tintje. Naast het gastoptreden van onze solar boot komt ook de producent Marloes Lubbers uit Groningen en hebben een aantal Groningse bedrijven, waaronder New Nexus en SocioHypotheek, geïnvesteerd in deze nieuwe Kameleon film.

 

Gebaseerd op actuele thema’s

De nieuwe film over de Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer is dit keer niet gebaseerd op een bestaand boek maar op een aantal actuele thema’s, zoals inclusiviteit (‘iedereen doet mee’) en duurzaamheid. Iedereen moet tegenwoordig zijn steentje bijdragen aan een beter milieu, zo ook de schippers van de Kameleon.

Gastoptreden Solar boot

Hierin is een mooie rol weggelegd voor onze door zonne-energie aangedreven solar boot naast de op diesel draaiende Kameleon. De titel van de film: “De Kameleon aan de ketting”, doet al het een en ander vermoeden.

 

Richard Tapper, “Duurzaamheid en innovatie vinden wij als bedrijf belangrijke thema’s. Met onze medewerking aan deze film kunnen we op een leuke manier de jonge generatie kennis laten maken met zonne-energie als duurzame energiebron.” Medewerkers van New Nexus hebben de solar boot met zijn 26 zonnepanelen en sensoren in hun vrije tijd zelf gebouwd en doen er wedstrijden mee. In 2019 werd het solar team in Monaco wereldkampioen.

New Nexus filmpremière

De Kameleon aan de ketting is vanaf 30 juni te zien in de landelijke bioscopen. Op woensdagmiddag 7 juli komt de cast & crew speciaal voor hun Groningse investeerders en producent voor een meet & greet naar Kinepolis Groningen, zo ook voor de kinderen van de medewerkers van New Nexus.