Solar Sport seizoen 2019 vol trots afgesloten

En toen zat het er weer op voor dit jaar. Op 9 oktober sloot Solar Sport One het raceseizoen van 2019 af met een mooie ceremonie voor alle Solar Boat Racing Teams. Toepasselijke gastheer van dit evenement was KWR Water in Nieuwegein. Natuurlijk waren onze collega’s van het New Nexus Solar Racing Team hierbij. Zij mochten, na de winst van de races in Akkrum, Purmerend, Groningen, Monaco en de 2e prijs in Dordrecht, officieel de eerste prijs binnen de V20 klasse in ontvangst nemen.

 

De prijzen zijn natuurlijk een mooie kroon op alle inspanningen. Maar deze positie zetten we ook graag in om het varen op zonne-energie, samen met Solar Sport One, verder op kaart te zetten. Zo zijn het New Nexus Solar Racing Team en de nummer 2, DB-20 Solar Boat Racing, voor het eerst in een zonneboot het IJsselmeer overgestoken, in een recordtijd van 61 minuten. En mogen de collega’s binnenkort naar Italië om een demonstratie te geven tijdens een groot evenement ter promotie van de Solar sport.

 

We zijn natuurlijk hartstikke trots op onze collega’s, omdat zij hun ziel en zaligheid in de boot, de technologische innovaties en de onderlinge samenwerking hebben gelegd en daarmee hun ambitie sinds 2016 hebben waargemaakt. Maar we zijn ook trots omdat we zo, samen met de andere teams, steeds meer kennis en ervaring kunnen toevoegen aan het efficiënt en effectief gebruik van duurzame energie.

 

Het New Nexus Solar Racing Team is ontstaat uit onze focusgroepen. Hierin werken medewerkers op een creatieve manier met elkaar samen rondom thema’s als sport, duurzaamheid, innovatie, goede doelen en ICT in Afrika. Voor meer mooie beelden en berichten kun je het New Nexus Solar Racing Team volgen op Facebook.