Hoogste punt nieuwe pand in Haren

Op de valreep voor de bouwvak werd het hoogste punt van ons nieuwe pand in Haren bereikt. Alle bouwpartners hebben hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Om iedereen te bedanken voor hun inspanningen hebben we hen op vrijdag 3 juli getrakteerd op een lunch op de bouwplaats. Bij de lunch waren de harde werkers van Friso en BAM aanwezig, enkele afgevaardigden van de verschillende bouwpartners en ons eigen New Nexus bouwteam. In verband met Corona konden we dit hoogtepunt helaas niet groter vieren. Simon, onze aannemer van Friso Bouwgroep, en New Nexus eigenaar Jan hebben iedereen bedankt die de afgelopen maanden de constructie hebben gerealiseerd. Ook vertelden ze wat er de komende maanden nog staat te gebeuren. Jan liep nog een rondje door het pand met een cameraploeg. In onderstaand filmpje kun je zelf een kijkje in het gebouw nemen.

Terugblik

Het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw was ook een mooi moment om even terug te blikken op de inspanningen tot nu toe sinds het slaan van de eerste paal in februari. Een bijzonder moment was toen het gebouw daadwerkelijk boven de grond uit kwam. Half mei werden de eerste dragende balken geplaatst. En nu, vijf weken later, zijn de contouren van het volledige gebouw al te zien. Ook de imposante trap in de vorm van de DNA-streng uit ons logo staat er al in.

 

Globale planning

Na de bouwvak start de bouwclub met het wind- en waterdicht maken. We verwachten dat dit medio september is afgerond. Vervolgens kunnen de installaties voor luchtbehandeling, temperatuur, waterhuishouding, elektriciteit en (toegangs)beveiliging worden geplaatst. Hierna volgt de volledige afbouw van de binnenkant, zoals wanden, deuren, vloeren, plafond, verlichting en meer. Naar verwachting is de nieuwbouw in het voorjaar van 2021 klaar en kunnen we beginnen met inrichten.

Lees hier meer over hoe wij samen met onze bouwpartners in Haren een nieuw toekomstbestendig, duurzaam pand neerzetten.