Online Nexus Festival: Lentekriebels

Wij geven een feestje! Op zaterdagavond 20 maart presenteren we, met hulp van zorgorganisatie De Zijlen, het online Nexus Festival: Lentekriebels.

 

Met het Nexus Festival bieden we mensen met een verstandelijke beperking een feestelijke avond vol muziek en vermaak in hun eigen huiskamer. Met (video)optredens van Maan, Pascal Redeker, René Karst, Burdy en de Dikdakkers. Maar ook een bingo, lentequiz en natuurlijk veel interactie met de deelnemers.

 

Het festival is voor jong en oud, thuiswonend of in een woongroep van een van de vele zorgorganisaties, in heel (Noord-)Nederland. En helemaal gratis. Voor de eerste 300 aanmeldingen staat er ook nog eens een Lentekriebelspakket klaar.

artiesten Nexus Festival

Waarom dit festival?

Medewerkers van New Nexus, die deel uitmaken van de focusgroep Goede Doelen, hadden de wens om eens een eigen festival te organiseren. En dan niet een festival voor zomaar iedereen, maar voor mensen voor wie festivals niet vanzelfsprekend zijn. In contact met zorgorganisatie De Zijlen besloten we het festival te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Van jong tot oud, thuiswonend of in een van de verschillende zorgorganisaties in heel (Noord) Nederland.

 

Oorspronkelijk was het de bedoeling er een fysiek festival van te maken in Martiniplaza. Maar de Corona pandemie gooide roet in het eten. Nu is deze groep ook nog eens extra kwetsbaar, dus bij elkaar komen zit er voorlopig echt nog niet in. Daarom maakten we er een online festival van. Zo kan iedereen meedoen vanuit zijn of haar eigen huis of vanuit de huiskamer van een woongroep. En maken we er een feestelijke avond van, waarbij we toch met elkaar in contact staan en alle zorgen even helemaal vergeten.

Delen? Graag!

Volg @NexusFestivalOnline op Facebook en Instagram voor updates over het programma en persoonlijke berichten van de artiesten of kijk op www.nexusfestival.nl. Iets voor iemand in jouw omgeving? Alvast bedankt voor het delen!