Vijf goede doelen delen in onze winst

Bij New Nexus streven we ernaar niet alleen goed voor onszelf te zorgen, maar ook voor anderen. Tijdens de kerstperiode is het een traditie geworden om een deel van onze winst te delen met verschillende goede doelen. Wat deze donatie extra bijzonder maakt, is dat onze medewerkers zelf goede doelen aandragen en selecteren. Na de bekendmaking van de geselecteerde goede doelen krijgen alle collega’s de kans om via een stemronde het bedrag van €10.000 te verdelen onder deze gekozen organisaties.

Met behulp van ‘monopoliegeld’ konden alle collega’s en hun partners tijdens ons Eindejaarsfeest het bedrag verdelen onder diverse goede doelen, vaak met sterke lokale verbindingen.

De goede doelen die we dit jaar steunen, zijn:

  • Protonencentrum
  • Stichting Together
  • Stichting Rikki Kanaalstreek
  • Stichting Vrienden van Punt voor Parkinson
  • Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Overhandigen cheques

Geheel in kerstsfeer en met onze gerestaureerde Engelse dubbeldekker ‘Buster’, werden de symbolische cheques op vrijdag 22 december persoonlijk door enkele collega’s aan de goede doelen overhandigd.

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuid

Protonencentrum

Collega Leendert Rijneveld, heeft een speciale plek in zijn hart voor het UMCG Protonencentrum en kwam met dit mooie initiatief. Elk jaar krijgen zo’n 100 kinderen hier gedurende 5-7 weken dagelijkse protonenbestraling tegen kanker. Tijdens deze behandeling dragen ze een masker. Het versieren van deze maskers maakt de ervaring minder eng en maakt van het masker een soort vriend tijdens de behandeling. Om de kinderen positief te stimuleren, kunnen ze meedoen aan een beloningssysteem en krijgen ze een versierd masker aangemeten. Met onze donatie kunnen ze nieuwe spullen kopen om dit mogelijk te maken.

Logo Stichting Together

Stichting Together

Collega Lotte de Voigt koos voor Stichting Together. Deze stichting richt zich op projecten in het meest achtergestelde deel van India. Haar schoonvader zette zich binnen deze stichting in voor het ‘Togetherhome’, een woonvoorziening voor mensen met een beperking in India. Hoewel het huis is gerealiseerd en meer dan 50 mensen er nu zorg ontvangen, is de laatste fase, een gezamenlijke eet- en educatieruimte, nog niet afgerond, door zijn overlijden dit jaar. Deze donatie draagt bij aan het verwezenlijken van deze ruimte, als eerbetoon aan haar schoonvaders inzet.

Alle kinderen hebben recht op een liefdevolle en stimulerende omgeving

Logo Stichting Rikki

Stichting Rikki Kanaalstreek

Collega Valentina Dijkstra koos voor Stichting Rikki Kanaalstreek als goed doel. Deze nieuwe stichting zet zich in voor kinderen uit de Kanaalstreek die ‘aan de andere kant van het geluk’ zijn geboren. Kinderen die buiten hun schuld in een vervelende situatie zitten, bijvoorbeeld omdat één van hun ouders ernstig ziek is, of helemaal niet meer in beeld is. Zij laten deze kinderen zien dat er ook een andere kant is en geven ze oprechte en persoonlijke aandacht. Valentina: “Met deze geweldige bijdrage gaat Stichting Rikki in 2024 aandacht geven aan kinderen die momenteel in de schaduw staan. Aandacht in een leuke verpakking. Want alle kinderen hebben recht op een liefdevolle en stimulerende omgeving.”

Logo Stichting Punt voor Parkinson

Stichting Vrienden van Punt voor Parkinson

Martin de Boer droeg Stichting Vrienden van Punt voor Parkinson als doel aan. Deze stichting zet zich in om het leven van mensen met de ziekte van Parkinson te verbeteren door ondersteuning te bieden vanuit het Punt voor Parkinson (PvP) in Groningen. Hun voornaamste focus ligt op het werven van fondsen die direct ten goede komen aan de doelen van PvP Groningen: het verzekeren van optimale zorg, het stimuleren van innovatief onderzoek en het bevorderen van educatie rondom de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen. Teus van Laar, neuroloog en medisch directeur van het Punt voor Parkinson, en bewegingswetenschapper Ellen Steendam namen de donatie in ontvangst: “Hiermee kunnen we verder onderzoek doen naar de ziekte van Parkinson en manieren om deze ziekte af te remmen.”

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuid

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Mark Vos heeft Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis als goed doel voorgedragen. Deze stichting zet zich in om het verblijf van kinderen in het Beatrix kinderziekenhuis aangenaam mogelijk te maken met allerlei initiatieven. Mark liep al eerder de New York Marathon voor deze stichting in 2022, en in 2024 wil hij dit opnieuw doen, samen met zijn vrouw. Als extra uitdaging lopen ze vijf weken ervoor ook de marathon van Berlijn. Hun doel is om gezamenlijk 10.500 euro op te halen. “Met deze donatie kunnen we middelen financieren waarmee we stress, pijn en angst bij kinderen tijdens hun behandeling kunnen verminderen. Zoals interactief behang en lichtprojecties die zorgen voor afleiding.”

Focusgroep Goede Doelen

Binnen New Nexus verdelen we jaarlijks de helft van onze winst volgens het ‘ik-wij-zij principe’ over initiatieven die bijdragen aan persoonlijke groei, teamverbondenheid en maatschappelijke vraagstukken. Deze verdeling vindt plaats via diverse door collega’s opgerichte focusgroepen. Naast de focusgroep Goede Doelen, zijn er ook groepen zoals Duurzaamheid, ICT in Afrika, Sport en Innovatie.

 

De totstandkoming van onze gerestaureerde Engelse dubbeldekker, de ‘Buster’, vloeit ook voort uit dit winstdelingsprincipe. DeBusteris namelijk een leerwerkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wordt inmiddels al twee jaar als foodtruck ingezet op festivals en bedrijfsevenementen.