Steunbetuiging aan Oekraïne met verlicht pand en acties

Ons kantoor wordt de komende weken in de avond en vroege ochtend verlicht in de kleuren van de Oekraïense vlag. Hiermee willen we onze steun betuigen aan de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne die momenteel in Haren aankomen. Maar we willen er ook een gevoel van saamhorigheid mee creëren om de mensen die nog in Oekraïne zijn en hulp nodig hebben met z’n allen te steunen.

 

Het blijft dan ook niet bij verlichting, er zijn door verschillende collega’s ook acties opgezet. Zoals het inzamelen van electronica (telefoons, opladers, laptops) dat door stichting Noaberschap in Twente naar Oekraïne wordt gebracht. Vanuit onze Focusgroep Goede Doelen wordt namens New Nexus geld gedoneerd aan Giro555 via bestaande acties die door collega’s zijn aangedragen. Variërend van een BSO waar koekjes worden gebakken en verkocht op Juffendag tot organisaties die helpen bij de opvang van vluchtelingen aan de grens met buurlanden.

Vluchtelingen in Haren

Daarnaast zijn we in gesprek met de instantie Vluchtelingenwerk om te kijken wat we concreet kunnen betekenen voor de vluchtelingen die nu in het Nescio hotel in Haren verblijven. Dat kan bijvoorbeeld het doneren van geld, het leveren van spullen, het ondersteunen van de opvang met vrijwilligers of het organiseren van afleiding voor de kinderen zijn. Waar maar de meeste behoefte aan is.

IT’s our DNA

We zijn geen internationale organisatie, hebben geen bestaande banden met mensen in Oekraïne, we willen gewoon graag helpen waar we kunnen. Dat zit nou eenmaal in ons DNA.