Gratis strip Groningens Ontzet

In dit interview in het Dagblad van het Noorden met onze mede-oprichter Richard Tapper gaat het eens over heel wat anders dan New Nexus. Hij was namelijk ook de initiatiefnemer van de ontwikkeling van een gratis strip voor basisscholen over het Groningens Ontzet, getiteld: Een laatste bom voor Bommen Berend. Namens de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken te Groningen (KVvV) zijn er 10.000 exemplaren beschikbaar om weg te geven. De strip wordt vanmiddag gepresenteerd in het Museum aan de A.

Close-up artikel in DvhN Een laatste bom voor Bommen Berend

Avonturen

De afgelopen jaren hebben we als collega’s af en toe mogen meegenieten van de avonturen die hiermee gepaard gingen. Zoals het bezoek aan het depot van het Groninger Museum op zoek naar de maquette van het beleg van Groningen. Of het opsporen van de oorspronkelijke makers om 1200 extra tinnen soldaatjes met de hand te beschilderen. Zelfs ons kantoor in Haren grenst aan het gebied waar de troepen van Münster zich schuilhielden. En natuurlijk de creatieve sessies met striptekenaar IJsbrand Oost.

Scenario

Richard schreef zelf het basisscenario waarin twee kinderen uit de huidige tijd bij toeval terecht komen in 1672 en daar op zoek gaan naar hun voorvader die tegen de bisschop vecht. Het verhaal is, zoals we van hem mogen verwachten, doorspekt met grappige verwijzingen.

De jeugd heeft de toekomst

Dit concept was een bewuste keuze. Als lid van de KVvV met een voorliefde voor geschiedenis wilde Richard een jongere doelgroep aanspreken. “De reden dat we elk jaar Bommen Berend vieren raakte langzamerhand in de vergetelheid. Heb je de jeugd, dan heb je de toekomst. En door de aanvragen en reacties die ik nu al uit verschillende hoeken van het onderwijs krijg, realiseer ik me pas echt waar we dit voor doen.”

Sociaal ondernemerschap zit dus vooral in de persoon en daar is Richard binnen New Nexus gelukkig niet de enige in.

Meer weten?

Je leest het hele artikel – met een abonnement – op de website van het Dagblad van het Noorden of bekijk de afbeeldingen hieronder.

Wil je als basisschool de strip bestellen? Stuur dan een mailtje naar stripboek@volksvermakengroningen.nl.

Meer nieuws in deze categorie