Vijf lokale goede doelen ontvangen deel van onze winst

Bij New Nexus zorgen we niet alleen goed voor onszelf maar ook graag voor anderen. Daarom delen we ieder jaar rond de kerstperiode een deel van onze winst met een aantal goede doelen. Die goede doelen worden door de medewerkers zelf aangedragen en gekozen. Na bekendmaking mogen alle collega’s via een stemronde het bedrag van €10.000 verdelen over deze doelen.

Na twee jaar vond deze stemronde eindelijk weer fysiek plaats tijdens ons Eindejaarsfeest. Hier konden alle collega’s en hun partners het bedrag met monopoliegeld over de verschillende goede doelen verdelen. Deze keer zijn dat allemaal lokale organisaties.

De goede doelen die we dit jaar steunen, zijn:

  • De Prael Groningen
  • Playing for succes Groningen
  • Stichting Leergeld Zuid Oost Groningen
  • Stichting Wensambulance Noord Nederland
  • Voedselbank Stadswolde

In Kerstsfeer

De symbolische cheques werden woensdag en donderdag door een aantal collega’s persoonlijk aan de goede doelen overhandigd. Bij De Prael en Playing for success kwamen we nog wat extra kerstsfeer brengen in onze gerestaureerde Engelse dubbeldekker Buster’.

Logo Brouwerij de Prael

De Prael Groningen

Collega Harrie de Vries gaf als goede doel Brouwerij de Prael in Groningen op. De Prael gelooft in een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Met proeflokalen en brouwerijen waar mensen kunnen werken, wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten. En gasten laten genieten van bijzondere bieren en lekker eten.

Leo Steenstra, begeleider bij De Prael, wist meteen een goede bestemming voor het bedrag: “Een blikjesbiervulmachine. Dat is tegenwoordig helemaal trendy en beter voor de smaak en houdbaarheid. Het neemt ook minder ruimte in beslag dan flesjes. Dan kunnen we straks nog meer bierbrouwen en dus ook meer deelnemers een werkplek bieden.”

Inmiddels vloeit het witbier van De Prael ook uit de tap in het bedrijfsrestaurant van New Nexus en wordt het door de focusgroep Brew Nexus zelf gebrouwen bier door De Prael gebotteld en van een eigen etiket voorzien.

Logo PLaying for Succes

Playing for success haalt jongeren uit hun comfort zone

Marijn Boelens bracht Stichting Playing for Succes onder de aandacht. Bij Playing for Success worden jongeren begeleid die om uiteenlopende redenen zijn vastgelopen. Tijdens een tien weken durend traject met verschillende activiteiten komen de jongeren op een positieve manier uit hun comfort zone.

Coördinator Ton Besamusca: “Dit geld gaan we besteden aan mooie activiteiten om hun horizon te verbreden en te voorkomen dat ze uitstappen. Zoals een rugby clinic gecombineerd met de Wim Hof methode, waarbij ze 80 kilo ijsklontjes over zich heen krijgen. Heel koud, maar ze doen het wel. Zo leren zij opnieuw op hun eigen krachten en talenten te vertrouwen.”

Hiermee kunnen we jongeren opnieuw op hun eigen krachten en talenten laten vertrouwen

logo stichting Leergeld

Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen

Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen werd ingebracht door Martin Lantinga. Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zoals een schoolreisje, een fiets of aan een sport deelnemen. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar mee laten doen! Met deze donatie kunnen zij ouders met weinig financiële middelen hierin ondersteunen.

Logo Voedselbankj

Voedselbank Stadswolde

Collega Valentina Dijkstra draagt Voedselbank Stadswolde een warm hart toe. Deze voedselbank is recent op 1 oktober 2022 opgericht. Ze zorgen ervoor dat er een keer per week circa 140 voedselpakketten worden samengesteld en aangeboden aan gezinnen in Ter Apel, Vlagtwedde, Musselkanaal en Stadskanaal. Hoewel de levensmiddelen gratis beschikbaar worden gesteld kunnen ze met deze deze donatie de dagelijkse onkosten financieren.

logo Stichting Wensambulance Noord Nederland

Stichting Wensambulance Noord Nederland

Tamara Hattu koos voor Stichting Wensambulance Noord Nederland. Deze stichting wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Door middel van begeleidend ambulancevervoer helpen zij deze mensen om hun laatste wens in vervulling te laten gaan en zo een laatste indrukwekkende ervaring aan het leven toevoegen. Met hulp van vrijwilligers uit de zorg en met donaties wordt dit mogelijk gemaakt.

Focusgroep Goede Doelen

Als sociaal ondernemer besteedt New Nexus elk jaar een deel van de winst, volgens het ik-wij-zij principe, aan initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling, aan de onderlinge saamhorigheid maar ook aan maatschappelijke thema’s. Dit gebeurt via verschillende focusgroepen, die door collegas zelf zijn opgericht. Naast de focusgroep Goede Doelen zijn er bijvoorbeeld de focusgroepen Duurzaamheid, ICT in Afrika, Sport en Innovatie.

 

Ook de dubbeldekker komt voort uit het winstdelingsprincipe. DeBusteris namelijk een leerwerkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wordt sinds een jaar als foodtruck ingezet op festivals en bedrijfsevenementen.