Leren ontwerpen en lekker eten bij Kinderfestival Haren

Zaterdag 9 september waren we als New Nexus met onze Buster foodtruck aanwezig bij de derde editie van het Kinderfestival in de Hortus in Haren! Als bedrijf dat staat voor groeien door te delen en dat nog niet zo lang geleden verhuisd is naar Haren, wilden we hier graag ons steentje aan bijdragen. Dat deden we in de vorm van sponsoring en het serveren van lekkere hapjes uit onze foodtruck en leerwerkplek Buster, maar ook met een workshop tekenen en ontwerpen.

Teken je droom, plan of app

Van kleurplaat tot metersbrede tekenmuur, iedereen kon zijn creativiteit kwijt bij de workshop tekenen en ontwerpen van collega’s Tamara Hattu, UX designer, en Ralph van Raaij, gecertificeerd trainer Visual Changemaking en informatiemanager. Met de basisprincipes van de beeldtaal, lieten ze de kleintjes de kracht van tekenen ervaren. Normaal gesproken is dit een activiteit voor volwassenen tijdens de Visual Changemaking-training. Hierin leer je hoe je met getekende beelden anderen beter bij je plannen kunt betrekken of juist samen heldere plannen kunt maken. Niet verrassend bleken de kinderen hier ook heel goed in! Zo ontdekten ze hoe ze met eenvoudige tekeningen hun dromen en ideeën kunnen uitbeelden. Maar ook hoe je bijvoorbeeld een app kunt ontwerpen.

Leren werken in een foodtruck

Ondertussen deelde Harrie, facilitair manager bij New Nexus en ook begeleider voor specifieke doelgroepen, zijn kennis over het werken in een foodtruck met Silvia en Lydia. Silvia, gewoonlijk werkzaam bij zorgboerderij de Mikkelhorst en twee dagen per week in ons bedrijfsrestaurant, besloot een dag mee te draaien in onze foodtruck om ook daar wat ervaring op te doen. Lydia werkt momenteel in een tuincentrum en overweegt een carrièreswitch naar de horeca. Samen maakten ze voor de bezoekers de lekkerste hapjes klaar, van luxe borrelplankjes tot heerlijke hotdogs.

 

Onder leiding van Harrie vormt de foodtruck een uitstekende leerwerkplek om te ontdekken wat hier allemaal bij komt kijken. Met de insteek om als bedrijf ook iets voor anderen te willen betekenen, is New Nexus met deze foodtruck gestart. We transformeerden deze Engelse dubbeldekker tot foodtruck en leerwerkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ook voor leerlingen van praktijkscholen die een korte stage zoeken. Bovendien is het op events een echte eyecatcher!

Food, Fun, Fair

Wil je ook een dagje meewerken in onze foodtruck of wil je deze bijzondere foodtruck binnenkort op je eigen (bedrijfs)feest of festival. Kijk dan op Buster Foodtruck voor meer informatie.