Medewerkers kiezen zes goede doelen voor eindejaarsactie

Traditiegetrouw geven we als New Nexus aan het eind van het jaar een deel van onze winst weg aan een aantal goede doelen. Die goede doelen worden door de collega’s zelf aangedragen en gekozen tijdens de ‘goededoeleneindejaarsverkiezing’. Andere jaren vond de verkiezing plaats tijdens het eindejaarsfeest voor collega’s en hun partners. Iedereen kreeg dan een envelopje met monopoliegeld om over de goede doelen te verdelen. Dit jaar vond de stemming digitaal plaats. Het enthousiasme was er gelukkig niet minder om!

De gekozen goede doelen zijn:

  • Free a girl
  • Wensambulance Noord-Nederland
  • Vrienden van het Martini Ziekenhuis
  • Nelli Cooman Games
  • Fietsen alle Jaren
  • Scouting St. Vitus
collage van gekozen goede doelen 2020

Collega’s als ambassadeurs

De collega’s die het goede doel hebben aangedragen beschrijven voor de verkiezing wat hun persoonlijke band met het doel is en waarom zij het een warm hart toedragen. Ze hebben de goede doelen zelf geïnformeerd over de uitslag en kregen hartverwarmende reacties terug.

Fietsen Alle Jaren zorgt ervoor dat mensen die kwetsbaar en minder mobiel zijn, samen met een vrijwilliger in een riksja een tochtje door de stad of natuur kunnen maken. Henk Obbink was blij verrast met het initiatief van collega Willemijn: “We waren echt een beetje overrompeld. Je hoopt natuurlijk altijd dat de pogingen die we gedaan hebben om sponsors of donateurs te werven succesvol zijn. Willemijn haar rol als ambassadeur heeft er ongetwijfeld toe bijgedragen dat de keus op ons is gevallen. Daarmee komt ons doel om in de gemeente Groningen meer riksja’s op de weg te krijgen een stukje dichterbij.

Collega Karen bracht de stichting Free a girl onder de aandacht. Anne van deze stichting zegt: “Met deze gift kunnen wij volgend jaar weer meer kinderen uit situaties van seksuele uitbuiting bevrijden en strijden tegen de straffeloosheid. COVID-19 zorgt voor nóg meer urgentie om in actie te komen voor Free a Girl. Door extreme armoede worden families soms gedwongen hun kinderen aan mensenhandelaars te geven en daders ‘slaan hun slag’ online door filmmateriaal van misbruik te verkopen. Deze donatie is het bewijs dat wij bijdragen aan de bevrijding van een kind, en zij zullen ons dankbaar zijn!

De door Marieke aangedragen stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis was blij met de gift voor de buitenplaats voor (terminale) IC-patienten in de binnentuin van het ziekenhuis. Laura de Vries, coördinator fondsenwerving: “Deze plek is juist nu zo hard nodig, aangezien het aantal patiënten op de Intensive Care weer stijgt. Hier kunnen ze de wind voelen, een vogel horen fluiten of nog een keer de hond aaien. Samen met naasten éven in een andere sfeer dan die van het ziekenhuis zijn. Met jullie donatie hebben we het benodigde bedrag bijna compleet en kunnen we in januari beginnen met de realisatie.

screenshot goede doelen en vrienden mzh

Delen van de winst

De medewerkers van New Nexus mogen elk jaar de helft van de winst verdelen over initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling, aan de saamhorigheid tussen collega’s en aan maatschappelijke thema’s. Dit gebeurt onder andere vanuit door de medewerkers opgerichte focusgroepen rondom thema’s als innovatie, duurzaamheid, goede doelen, socials en sport. De ‘goededoeleneindejaarsverkiezing’ is een initiatief van onze focusgroep Goede Doelen.