Foodtruck en leerwerkplek Buster is ‘on a roll’

Buster, onze gerestaureerde Engelse dubbeldekker, kan eindelijk zijn rol vervullen als foodtruck en daarmee vooral als leerwerkplek. De foodtruck staat voor food, fun, fair: goed eten in een bijzondere setting, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans biedt.

Sinds we de bus in juni 2021 de loods uitreden en in stijl bestickerden, hebben we al op verschillende evenementen proefgedraaid. Zoals bij de Groene 4 Mijl, de opening van een laadplein, het open huis van ons nieuwe kantoor en de X-Mas drive-through. Misschien nog niet op volle kracht vanwege de coronamaatregelen, maar genoeg om te kunnen zeggen dat we er klaar voor zijn.

 

Dus ben je op zoek naar een originele foodtruck of unieke vergaderlocatie? En wil je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een prachtige kans bieden om werkervaring op te doen? Boek Buster!

Food

De catering en verhuur van de foodtruck wordt verzorgd door Harrie de Vries, in Noord-Nederland en omstreken bekend van Hoogeland Catering en sinds 2021 als facilitair manager bij New Nexus. Hij stond jarenlang op Noorderzon, is projectleider van onder meer Winterwelvaart en staat bekend om zijn bitterballen van oesterzwammen die hij zelf op koffiedik kweekt. Het menu voor een event wordt in overleg bepaald en altijd professioneel bereid met zoveel mogelijk biologische en/of streekproducten.

 

Harrie is bovendien gecertificeerd om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden en op te leiden in de horeca, wat hij zowel in de foodtruck als in ons eigen bedrijfsrestaurant doet.

 

Luister hier het interview met Harrie op RTV Noord over zijn passie. (Uitzending van 29-1-2022, 10:00-11:00 uur vanaf 38:15).

Fun

De bus is een bijzondere verschijning, hij wordt ingezet op evenementen waar mensen feest vieren en levert onszelf ook nog eens veel plezier op.

 

Het oude en Engelse karakter hebben we geprobeerd zoveel mogelijk in ere te houden met de retro look and feel, zowel van buiten als binnen. Boven in de bus is ruimte voor 22 zitplekken om van het eten te genieten of een bijeenkomst te houden. De foodtruck is te huur voor bijvoorbeeld festivals maar ook zakelijke evenementen.

Fair

Het voornaamste doel toen we als New Nexus aan dit restauratieproject begonnen, was om er een leerwerkplek van te maken voor mensen die om wat voor reden dan ook niet gemakkelijk op de reguliere arbeidsmarkt aan het werk komen. Van mechanica tot horeca. Dat begon dus al bij het opknappen van de bus en nu kunnen ook mensen ervaring opdoen in het bereiden en serveren van eten en drinken en alles wat daarmee samenhangt.

 

Als New Nexus verdelen we elk jaar een deel van de winst over initiatieven waarmee we een bijdrage kunnen leveren aan onze omgeving. Dat gebeurt vanuit verschillende door medewerkers opgerichte focusgroepen. Zo is deze foodtruck als leerwerkplek voortgekomen uit onze Focusgroep Goede Doelen, in combinatie met een voorliefde bij enkele collega’s voor (het opknappen van) oude auto’s.

 

We hebben dan ook geen winstoogmerk met de bus, ons doel is om dit initiatief voort te kunnen zetten zolang deze in een behoefte voorziet.

Meer weten?

Wil je Buster boeken voor jouw event, ben je op zoek naar een leerwerkplek of ben je gewoon nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op buster-foodtruck.nl.