New Nexus naar Kenia om bijdrage te leveren aan het oplossen van een medisch vraagstuk

Rob zet zich al meerdere jaren in voor de organisatie HelpHeal Trust in Kisumu, Kenia. HelpHeal Trust is een organisatie die zich inzet om de gezondheidszorg, het onderwijs en het levensonderhoud in Kenia te verbeteren. Rob heeft met zijn verhalen verschillende collega’s weten te enthousiasmeren. Daarom hebben we eind 2017 de focusgroep ICT in Afrika opgericht met als doel om met behulp van ICT een actueel en relevant probleem in Afrika op te lossen. De focusgroep ICT bestaat op dit moment uit elf collega’s. Na maanden voorbereiding, vertrekt op 25 januari een groep van zes collega’s naar Kenia om bij te dragen aan het oplossen van een medisch vraagstuk met hoge prioriteit: effectief medicijngebruik door hiv/aidspatiënten.

Binnen de focusgroep ICT in Afrika bundelen we de krachten van de verschillende bedrijven uit onze vloot op het gebied van onder andere informatie management, procesbegeleiding, appreciative inquiry, app development, interaction en visual design.

Om goed voorbereid te zijn op de cultuurverschillen en om zich de taal (Swahili) een klein beetje eigen te maken hebben de leden van de focusgroep een aantal lessen gevolgd. De lessen werden gegeven door Paul Wabike, zelf afkomstig uit Oost-Afrika, van de Hanzehogeschool. Vorige week hebben ze de laatste les gehad en zijn nu klaar voor vertrek. Rob, Machteld, Janet, Ralph, Albano en Luciano zullen jullie tijdens hun reis op de hoogte houden!