Deelname aan de Alpe d’HuZes 2018

Eèh èèh èèh. De wekker gaat. Het is kwart voor drie. Het komt vaker voor dat we rond deze tijd op bed gaan, dan dat we op deze tijd op staan. De regen tikt tegen het raam en de Lauvitel Lodge ontwaakt. Het is donderdag 7 juni 2018. Een dag waar wij met een groep collega’s en onze omgeving naar toe hebben geleefd. De dag waarop wij met 18 collega’s de Alpe d’Huez gaan bedwingen.

Een goed begin

Met kleine oogjes is iedereen bezig met het regelen van het ontbijt. Aan tafel wordt in vergelijking met eerdere ochtenden weinig gesproken. Of dit komt door het tijdstip of komt doordat we allemaal gefocust zijn op wat de dag ons gaat brengen of een combinatie van beide.  Wanneer we een laatste blik werpen op ons donatiedashboard zien we dat we onze financiële doelstelling hebben behaald! €45.000 euro voor het KWF. Een betere motivatie kunnen we niet krijgen. Om half vier stappen Koen en Mark (W) op de fiets en begeven zich richting de start. Niet veel later volgt de rest hun voorbeeld, maar dan met de auto. De auto’s worden geparkeerd en in de regen begeven we ons naar de start in het centrum van Bourg d’Oisans.

Ieder kaarsje vertelt zijn eigen verhaal

Om half vijf klinkt het startschot. Slingerend door de straten komen we na ruim anderhalve kilometer aan bij de voet van de Alpe d’Huez. 21 bochten met een gemiddeld stijgingspercentage van 9%. De eerste bochten zijn zwaar, loodzwaar. In elke bocht branden kaarsjes. Ieder kaarsjes vertelt zijn eigen verhaal. Iedere deelnemer heeft zijn eigen verhaal. Zo zie je een vader met een dochter stil staan bij een kaarsje, gaat een vrouw in een rolstoel de berg op en fietst een groep met een portret van hun vriend die begraven is op de dag dat hij zou gaan trouwen.

De eerste beklimming

Ook Jan is naar Frankrijk afgereisd om de sporters te supporten waar nodig. Één voor één ziet hij de New Nexianen finishen. Het regent nog steeds als Mark (W) iets na zessen als eerste wielrenner de top bereikt. En ook de andere wielrenners hebben hun eerste beklimming voltooid, wanneer Mark (V) iets na zessen als eerste hardloper de top bereikt. De adrenaline giert door ons lichaam, maar ondanks dat zijn we door de regen koud en nat. We zoeken de auto van Richard, die we de avond van tevoren op de top geparkeerd hebben vol met droge kleding en eten. De auto van Richard ontpopt zich al snel als ontmoetingsplek, waar we even snel verhalen uitwisselen voordat we ons opmaken voor de volgende beklimming. Ondertussen maken de wandelaars ‘de Robbies’ zich klaar voor hun beklimming. Om kwart over 8 hebben alle hardlopers en wielrenners minimaal één keer de finishlijn gepasseerd. Ook Rob en Rob bereiken om half 11 gezamenlijk de finish.

Maar we gaan door

Een aantal wielrenners begint direct, na het bereiken van de top, aan de afdaling. De kou zorgt voor gevoelloze handen wat het remmen belemmert. Beneden warmen we kort op, voordat we aan een nieuw avontuur beginnen. Ook de hardlopers vervolgen hun weg naar beneden, met behulp van twee bussen en een skilift. Gezamenlijk beginnen Richard, Martin, Willem, Ruben, Marijn, Mark (V) en Japke aan hun tweede klim.

Naarmate de dag vordert, wordt het steeds rustiger op de berg. Wanneer de hardlopers rond het middaguur voor de tweede keer finishen, is een deel van de wielrenners al drie keer gefinisht. De twee klimmen zijn zwaar geweest en daarom besluit alleen Mark om nog een derde keer te gaan. Af toe breekt gelukkig ook de zon door waardoor het een stuk aangenamer tot zelfs warm voelt.

Stuk voor stuk topprestaties!

Iets voor zessen, bijna twaalf uur na zijn eerste finish, bereikt Mark (V) meer wandelend dan hardlopend de finish. Hij is de enige uit het New Nexus Running team die de Alpe drie keer bedwongen heeft. De overige hardlopers hebben de berg twee keer beklommen.

Op het moment dat Mark (V) voor de derde keer finisht, beginnen Pieter en Koen aan hun zesde (!) beklimming. De tijd begint inmiddels te dringen, maar het lukt hen beide om ook deze zesde en tevens laatste rit naar de top te volbrengen! Martijn en André hebben de berg allebei één keer bedwongen, Halbe drie keer en Frank, Sjaco en Martin vier keer. Mark (W) heeft de 21 bochten vijf keer weten af te leggen. Stuk voor stuk topprestaties! 

Welverdiend biertje

Terug in de Lauvitel Lodge wacht een heerlijke barbecue en een welverdiend biertje op ons. Naast het leveren van een sportieve prestatie en het leveren van een bijdrage aan een goed doel, hebben we een geweldige week met elkaar in Frankrijk gehad. De zoektocht naar de volgende uitdaging is inmiddels gestart. Heb je een tip voor ons? Laat het ons gerust weten!

Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden, hebben wij een videoverslag gemaakt over ons Alpe d’Huzes avontuur. Kijk je mee?