Hackaton Augmented Reality

Tijdens de hackaton van vrijdag 12 op zaterdag 13 januari hebben wij ons verdiept in het gebruik van Augmented Reality (AR) in iOS apps.  Binnen New Nexus hebben wij een paspoortboekje waar alle medewerkers van de hele vloot in staan met een foto en een stukje tekst over zichzelf. Met de nieuwe technologieën die beschikbaar zijn op onze steeds krachtiger wordende smartphones zijn we tegenwoordig uitstekend in staat om gezichten in (bewegende) beelden te detecteren. Na het detecteren van een gezicht is echter het herkennen ervan nog een heel ander verhaal.

Daarom hadden wij ons als doel gesteld het paspoortboekje om te zetten naar een AR-implementatie. De functionaliteit die we hiertoe wilden creëren was het herkennen van een gezicht of foto van een medewerker om vervolgens de data die we van die medewerker hebben in beeld te tonen.

Ik heb er veel van geleerd binnen een korte periode, ook van andere collega’s.

Uiteindelijk zijn de resultaten van de hackaton zaterdag om 12.00 uur gepresenteerd. De teams hebben het voor elkaar gekregen om objecten in 3D in de wereld te plaatsen, een gezicht te scannen en hierbij de juiste naam te vinden. Vervolgens kon een info schermpje in 3D bij het gezicht worden geplaatst.

Wij kijken terug naar een zeer geslaagde hackaton en kijken uit naar de volgende.