Bezoek SDD Conference 2018

Harco Dijkstra, Remco Riswick, Erik Rademaker, Joren Vermijs en Klaas van Slageren zijn in mei naar de SDD-conferentie in Londen geweest. De vijf dagen durende conferentie gericht op Software Design & Development vond plaats in het Barbican Centre in Londen. Klaas deelt namens de ‘SDD-groep’ hun ervaringen.

Maandag en vrijdag konden we kiezen uit verschillende pre- en postconferentie workshops die de hele dag duurden. We hebben workshops gevolgd zoals “Building Cloud-based applications with Microsoft Azure”, “Zen of Architecture”, “ASP.NET Core best practices” en “Design by Coding: a hands-on introduction to TDD-based incremental architecture and mob programming”.

Dinsdag werd de eerste echte conferentiedag geopend met de keynote van Jeff Prosise. Volgens Jeff is data science “the next thing”, ook voor softwareontwikkelaars. Hij ondersteunde zijn presentatie door een datamodel van vliegtuigtijden te laten zien, deze te laten verwerken in een Machine Learning omgeving en met het verwerkte model de diverse kansen op vertragingen te berekenen. Heel toepasselijk, aangezien onze vlucht zondagavond enorme vertraging had door zware onweersbuien. De rest van de dag en de twee dagen die volgden stonden in het teken van vele inhoudelijke sessies van anderhalf uur op het gebied van o.a. architectuur, Microservices en de communicatie daartussen, Machine Learning met Azure Machine Learning Studio, Security & ASP.NET Core en een aantal wat meer abstracte en filosofische sessies.

Nog wat niet werk-gerelateerde tips van onze SDD-groep:

  • Mocht je een keer in de buurt zijn van het Barbican Centre in Londen, ga dan een keer (of twee) een steak eten bij Flat Iron.
  • Een bezoek aan Londen is niet compleet zonder een bezoek aan het Hard Rock Café.
  • Houd je van Indiaas? Dan is de Dishoom Shoreditch een aanrader.

We kijken terug op een geslaagde en leerzame week. Heb je vragen over een van de onderwerpen die tijdens de conferentie behandeld werden, laat het ons gerust weten. De slides van de presentaties zijn ook beschikbaar op de website van SDD Conference.

Geschreven door

Erik Rademaker

Software Architect