Amstel Gold Race: Eerste gezamenlijke sportevenement na lockdown

Een ploeg van twaalf collega’s van New Nexus vertrok afgelopen vrijdag richting Zuid-Limburg om deel te nemen aan het grootste eendaagse fietsevenement van Europa: de toerversie van de Amstel Gold Race.

 

Eindelijk kon het weer

Hier hadden de pedaalridders binnen New Nexus zich erg op verheugd. Eindelijk, na anderhalf jaar met je collega’s weer meedoen aan een sportief evenement. De wegwedstrijd voor profs werd in april, op de geplande datum, al gereden. De variant voor toerfietsers werd verplaatst naar zaterdag 11 september en gereden in een coronaproof-versie.

 

Hoewel in de voorbereiding op de Amstel Gold Race de meeste kilometers individueel zijn afgelegd, werden er vanuit de focusgroep Sport ook een aantal trainingssessies in teamverband georganiseerd. De Col du VAM bij Wijster was daarbij het perfecte “oefenbultje’ voor onze collega’s.

 

Goede voorbereiding loont

Tijdens de toerversie voltooiden de meesten van hen redelijk gemakkelijk de route van 100 km, een klein aantal heeft 150 km verreden. Er werd maar één keer lek gereden en dat was ook nog eens na de finish, op de weg terug naar het huisje op het vakantiepark.

Een speciale vermelding voor collega Martin Lantinga (overigens ook degene die de lek reed)…. Hij kwam in een sjas patat en genoot zo van de tocht dat hij na 150 km de Cauberg weer enthousiast begon af te dalen, voordat hij in de gaten kreeg dat het bier bovenop de Cauberg werd geschonken. Tja, dan is Parijs nog ver…