30 collega’s fietsen 8.000 km in Tour du NNNovember

Na de Social Distance Marathon in het voorjaar was het dit najaar de beurt aan de fietsende collega’s. Vier medewerkers namen het initiatief: iedereen met een fiets en Strava werd uitgenodigd om een maand lang de klinkers uit de weg te rijden tijdens de Tour du NNNovember. Dat mocht op een van de vooraf uitgestippelde asfalt- of MTB-routes zijn, maar ook het ritje naar de buurtsuper of de virtuele beklimming van de Alpe d’Huez op de Tacx telden mee. Daarbij vielen behalve op het aantal kilometers ook punten te verdienen met verschillende challenges. Zoals een top-10 notering op een bestaand Strava segment, het meest bijzondere rijwiel, de meest romantische of heroïsche foto en de mooiste GPS-doodle.

Creatieve puntenpakkers

Begon iedereen zondag 1 november nog rustig met wat warmrijrondjes, al snel houdt de ranking op Strava alle deelnemers bezig. In het tweede weekend zijn al bijna dubbel zoveel kilometers gereden. We horen over herzieningen van trainingsschema’s om nog wat extra hoogtepunten te pakken. Anderen focussen op de meer creatieve puntenpakkers in de vorm van foto’s en andere ludieke fietsactiviteiten. En hé, alles mag! Op naar de 5000 kilometer aan het eind van week 2.

Gele trui

Drie weken verder wordt er nog steeds fanatiek gefietst. Zowel op de weg en door het bos als virtueel op de Tacx. Door alle deelnemers samen is al meer dan 6500 km afgelegd. In het zelf ontwikkelde Power BI dashboard worden de snelste tijden op de 4 MTB routes en een puntenoverzicht met bekertjes toegevoegd. Die bekertjes kan je halen door een top 10 notering neer te zetten op een Strava segment. Voor de grootste kilometervreter is er de gele trui. De bolletjestrui valt ten deel aan degene met de meeste hoogtemeters.

Scores in Power BI dashboard

Zelf leren hoe je zo’n dashboard maakt? Neem contact op met BI consultant Frank Schepel.

Eervolle vermeldingen

Mark fietst voor de Voedselbank

Mark vroeg zich af wie het verzonnen heeft, fietsen in november?! De dagen zijn kort, corona kluistert hem op werkdagen van 9 tot 5 aan een scherm gevuld met Teams, wanneer moet hij dan die fietskilometers maken? Maar collega’s drijven hem tot het uiterste om die gele trui te pakken. Daarnaast is Mark financieel gemotiveerd, omdat hij midden in deze maand ook nog twee volle weken voor de Voedselbank fietst. Voor die actie geldt: hoe meer kilometers, des te meer opbrengst. Dus zijn ambitie is grenzeloos.

 

Pieter maakt GPS-doodle in het donker

Pieter maakte in het donker een GPS doodle. Dit kwam qua fietsen erg precies, 1 keer een verkeerde afslag en het plaatje is mislukt. Maar het ging goed en het resultaat mag er zijn:

GPS-doodle gezicht

Martin ontsnapt aan een ongeluk

Martin had zichzelf als doel gesteld om 1000 km te fietsen. Halverwege november moest Martin plots uitwijken voor een klein meisje op een fietspad en kwam ten val met schaafplekken als resultaat. Dit weerhield hem er niet van om alsnog zijn doel te halen.

 

Halbe verblijdt ouders met heitje voor karweitje

De ouders van Halbe, op leeftijd en wonend in de kop van Drenthe, konden er wel aan wennen dat hij zijn ouderlijk huis gebruikte als pleisterplaats gedurende deze challenge. Een kop koffie voor een klusje.

 

Frank op de rand van appelflauwte

Frank dacht dat hij met zijn gebruikelijke 150-200 km in de week een heel eind zou komen, maar moest alsnog flink aan de bak om aan kop te blijven. Omdat Frank niet al te veel reserves om zijn lijf heeft, had hij bijna de hele dag door trek in eten. Gelukkig is hij zonder appelflauwte door de challenge gekomen.

Samen leuker!

Onze collega’s hebben maar weer eens laten zien dat we ons niet uit het (corona)veld laten slaan. Met inachtneming van de maatregelen toch samen sportief bezig zijn met een gezamenlijk doel. Hopelijk kunnen we volgend jaar gewoon weer samen fietsen, dat maakt zo’n challenge alleen maar leuker. Wij hebben er alvast weer zin in!

 

Typisch iets voor jou?

Is dit nou typisch iets voor jou? En heb je ook nog een aantal jaren ervaring met software ontwikkeling? Of data? Of consultancy? Dan pas je misschien wel heel goed bij ons. Kijk maar eens bij de vacatures of neem gewoon contact op.