Schreeuwend naar de overwinning van de Drakenbootrace

Een jaarlijks terugkerend onderdeel tijdens het Groningens Ontzet of Bommen Berend, is de Drakenbootrace op de A tussen de brugstraat en de vissersbrug. Hierbij strijden bedrijventeams van 14 personen in een houten roeiboot om de snelste tijd over 500 meter. Een groep collega’s van New Nexus deed dit jaar voor de derde keer mee en mocht zich na zeven heel intensieve sprints de winnaar noemen. Ondanks de hitte, de onvermijdelijke vermoeidheid en vooral verzuring bleef de teamspirit overeind!

 

Nadat de 21 teams in zowel de binnen- als buitenbocht hadden gevaren, mocht de top 10 nog proberen hun totaaltijd te verbeteren. De top 4 nam het vervolgens tegen elkaar op in de halve finale. De twee snelste teams, Gemeente Groningen en New Nexus, mochten vervolgens direct door naar de finale.

 

Hoewel het voor Gemeente Groningen eigenlijk onmogelijk was om met de laatste race hun totaaltijd onder die van New Nexus te krijgen, gaven beide teams schreeuwend hun laatste krachten. New Nexus won de eerste prijs en mag met 25 personen naar een escape room op locatie naar keuze. Na afloop dronken we natuurlijk een vriendschappelijk biertje met alle deelnemers.

 

Bedankt aan de organisatie voor weer een onvergetelijke dag!