Allard van der Teems

Management consultant
Allard van de Teems

Allard van der Teems

Management Consultant

Allard van der Teems

Wat me drijft, is dat ik met mijn bijdrage teams weer kan laten draaien.

Vaak eerst door het vergroten van de performance. Of dat nu is met agile werken of slimmer gebruik van data. Daarnaast zorg ik voor ruimte en vertrouwen.

Snel knopen doorhakken levert betere resultaten op dan lang wikken en wegen.

Mijn expertise

Breed blikveld

Ik heb altijd in IT gewerkt en altijd in verschillende functies en rollen: als procescoördinator, BI-specialist, product owner, scrum master. Doordat ik nieuwsgierig en leergierig ben, heb ik een breed blikveld en maak ik me nieuwe opdrachten snel eigen. Ik word blij van vraagstukken op het gebied van procesoptimalisatie, waardemaximalisatie, agile (leren) werken, scrum en (big)data.

 

Ik ben gek op feitjes. Zowel nuttig als volkomen nutteloos. Wist je bijvoorbeeld dat je percentageberekeningen ook altijd kan omdraaien? Dus 7% van 50 = 50% van 7. Handig hè? Zo sta ik zelf ook wel een beetje in het leven: probeer niet alles serieus te nemen en waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? 

allard hoog

Mijn stijl

Hoofd in de wolken en voeten in de klei

In mijn werk neem ik het grote geheel zorgvuldig mee. Zonder een goed beeld van de context wordt een optimaal resultaat lastig. Relaties en processen heb ik snel door en ik toets deze bevindingen voordat ik conclusies trek.

 

Ik luister en observeer. Hoe gaan mensen met elkaar om? Zijn er spanningen? Zie ik iemand van houding veranderen tijdens een overleg? Ik ben daarom vaak niet het meeste aan het woord. Als ik wat zeg, wil ik dat mijn opmerking of vraag wat toevoegt of juist wat los maakt.

 

Ik houd van filosoferen, maar nog liever steek ik de handen uit de mouwen. Als iets afgesproken is ga ik hier graag direct en consistent mee aan de slag. Ik ben overtuigd dat snel knopen doorhakken betere resultaten oplevert dan besluiten die tot stand komen na veel wikken en wegen. Met andere woorden: ik sta graag met mijn hoofd in de wolken, maar tegelijk met mijn voeten in de klei.

Maak kennis met onze specialisten