Pleuni Boelaars

Management consultant
Pleuni Boelaars

Pleuni Boelaars

Management consultant

Pleuni Boelaars

Wat ik van nature doe is procesmatig denken. Hierdoor word ik vaak gevraagd voor het digitaliseren en automatiseren van informatiestromen en processen en dan vooral het veranderstuk daarbij. Ik houd ervan om mensen mee te nemen, zodat ze het logisch vinden wat er moet gebeuren en achter de visie staan. Met die energie zorg ik er ook voor dat we het samen gedaan krijgen en dat er in drie weken iets staat.

Als consultant zit je altijd aan het werk van mensen. Daar moet je continu open over zijn.

Mijn expertise

Efficiënter samenwerken

Ik ben altijd geboeid geweest door de driehoek van proces, mens en techniek. Steeds vraag ik me af: hoe kunnen we het proces optimaliseren om mensen beter en efficienter te laten (samen)werken met de IT-tools die we hen aanbieden? Dat is de rode draad geweest in mijn loopbaan die ik begon als levensmiddelentechnoloog, via marketing en productinnovatie tot implementatieconsultant en nu als projectleider en (verander)consultant.

 

Vaak ben ik dan de tolk tussen de developers en de organisatie en heb ik al snel automatisch een voortrekkersrol. Ik vind het leuk om mensen mee te nemen door de vraag op te halen, pilots of workshops te organiseren en het eerlijke gesprek te voeren. Zo probeer ik een brug te bouwen tussen waar de directie naartoe wil en waar de medewerkers behoefte aan hebben.

Mijn stijl

Lekker concreet

Ik ben niet voor niets ooit begonnen bij een adviesbureau waar naast een academische denkwijze vooral de karaktertrekken energiek, enthousiast en nieuwsgierig van belang waren. Hier runden we als team de hele organisatie, net als bij New Nexus. Ik houd van aanpakken, mijn werk moet lekker concreet en direct van toegevoegde waarde zijn. En dankzij mijn ongebruikelijke achtergrond tover ik altijd wel iets origineels uit mijn hoge hoed waar anderen niet aan gedacht hebben, maar wat voor mij heel logisch is.

 

Tegelijkertijd heb ik de voelsprieten die nodig zijn om aan te voelen wat er in een groep speelt en hoe een boodschap over kan komen. Als consultant zit je altijd aan het werk van mensen, daar moet je continu open over zijn.

Maak kennis met onze specialisten