Ralph van Raaij

Informatiemanager en consultant

Ralph van Raaij

Ralph van Raaij

Informatiemanager en consultant

Ralph van Raaij

Mijn kracht is de wereld wat simpeler maken, bijvoorbeeld met behulp van eenvoudige praatplaten. Ik ben goed in mensen en organisaties zicht geven, zodat ze een visie kunnen ontwikkelen op waar het heen moet. Als je een visie hebt kan je handelen. Als je die niet hebt dan tast je in het duister.

Het behapbaar en visueel maken van vraagstukken zodat men niet verlamd is door complexiteit, maar de samenhang ziet, dat staat bij mij voorop. Dan kun je bepalen welke stappen je moet zetten. Ik hoor vaak van klanten terug: ‘Eindelijk een ICT-advies of strategie dat ik zelf begrijp’. En: ‘Jij kan de besluitvorming zo lekker eenvoudig maken’.

Door dingen visueel te maken, merk je dat mensen elkaar beter gaan begrijpen.

Ralph van Raaij

Mijn expertise

Inzicht geven en simpeler maken

Na mijn studies wiskunde en filosofie ben ik opgeleid tot een COBOL-programmeur. Dat is een hele tijd geleden. Inmiddels heb ik werkervaring in allerlei rollen en allerlei bedrijven; in de financiële sector, bij de zorg en bij de overheid. Ik ben erg goed thuis in de wereld van informatiemanagement, business-analyse, consultancy, verandermanagement en productmanagement. Ook heb ik ruime ervaring als project- en programmamanager.

 

Kenmerkend voor mij is dat ik de structuur van dingen wil snappen. Ik stel mensen de ‘waarom-vraag’. Wat is de samenhang? Wat is hoofdzaak en wat is bijzaak? Door vragen stellen kan ik uitgangspunten ter discussie stellen. En zo kom je er ook achter hoe personen of organisaties verschillend naar de wereld kunnen kijken. Als ik die wereldbeelden visueel maak, merk je dat mensen elkaar beter gaan begrijpen. Ze zien de onderlinge verschillen. Maar ze zien ook dat er veel gemeenschappelijk is en dat ze vaak samen weer verder kunnen.

Mijn stijl

Rustig, creatief en onderzoekend

Als persoon ben ik erg loyaal en werk ik hard. In mijn werk verbind ik me aan de opdracht en de mensen met wie ik werk. Van nature ben ik rustig, consistent, creatief en onderzoekend. In mijn opdrachten ga ik voor het best mogelijke en passende resultaat. Ik blijf nieuwe dingen leren, dat prikkelt me en ik geniet er enorm van.

Maak kennis met onze specialisten