Douwe Top

Project- & programmamanager

E-mail: dtop@newnexus.nl
Tel: 06 – 34 97 68 40

 Elkaar kennen en erkennen, daar gaat het om

Sinds 2010 werk ik voor New Nexus en om eerlijk te zijn heb ik de leukste baan die er bestaat! Als manager van verandertrajecten ben je altijd bezig met vernieuwen, richting geven, motiveren, faciliteren, helpen. Het liefst voer ik projecten of programma’s uit waar ik zelf inhoud kan toevoegen. Zoals helpen richting geven aan de koers van een organisatie of het verbeteren van processen. Sparren met mijn opdrachtgevers vind ik daarbij erg belangrijk.

Mijn expertise

Samen bouwen aan uniforme processen en cultuur

Mijn loopbaan startte begin jaren negentig in de IT. Ik merkte toen al dat ik het leuk vond om mensen te helpen. Hoe meer dialoog met klanten en gebruikers, hoe beter. De overstap richting consultancy was dan ook logisch. Mijn Post-HBO Bedrijfskunde heb ik gehaald toen ik als consultant heel veel in de trein zat naar de randstad. Ik wilde iets nuttigs doen met mijn tijd. Van consultant groeide ik door naar projectleider. Met altijd in mijn achterhoofd de focus op de eindgebruiker: ‘Hoe kunnen we jouw proces het beste ondersteunen’. Inmiddels werk ik veel in de zorg, waar de projecten er bij uitstek voor moeten zorgen dat medewerkers hun tijd vooral  aan cliënten kunnen besteden.

 

Naast project- en programmamanagement heb ik diverse lijnmanagement rollen vervuld, zowel interim als vanuit vast dienstverband. Door mijn achtergrond kan ik goed op het raakvlak van business en IT acteren. Mijn projecten lopen dan ook vaak in elkaar over. Zo gaf ik leiding aan het vervangen van het applicatielandschap van drie fuserende zorgorganisaties, om vervolgens te helpen bij de reorganisatie van een verpleeghuis. Hen heb ik geholpen met de overstap naar zelforganiserende teams. De rode draad is dat het opdrachten zijn met een verandering op gebied van organisatie, processen of applicaties. Samen bouwen aan betere organisatie.

Specialisaties

Mijn stijl

Openheid en eerlijkheid staan voorop

In mijn projecten zorg ik er bewust voor alle belanghebbenden zijn vertegenwoordigd. Daarbij gaat het om elkaar kennen en erkennen. Wanneer mensen echt gezamenlijk gaan voor het beoogde doel, ontstaat er een positieve flow. Daar word ik altijd blij van! Ik ben dan ook groot voorstander van participatie en realisatie door direct betrokkenen. Verandering voor en door de mensen.

 

Collega’s zeggen dat ik goed ben in relativeren. Ik ben geen perfectionist; goed is goed genoeg. De 80-20 afweging zorgt vaak voor de kwaliteit en het draagvlak die nodig zijn. In mijn overtuiging dragen fouten maken, samen bespreken en oplossen bij aan een creative en flexibele organisatie. Maar als het niet werkt, zeg ik het ook. Openheid en eerlijkheid staan voorop. Ik geloof erg dat sommige dingen ook gewoon zo moeten zijn.

Mijn bijdrage (cases, blogs)

New Nexus & ik

Ik voel me thuis bij New Nexus, omdat we laten zien dat we op onze eigen manier een gezond bedrijf zijn anno 2020. Door ‘gewoon’ de goede dingen te doen, voor onszelf als werknemers en voor de wereld om ons heen. Mijn passie voor een bourgondisch leven en sporten deel ik met vele collega’s. Juist omdat ik veelal alleen op een klus zit is het fijn op terug te kunnen vallen op de kennis en expertise van mijn collega’s. Zij voegen nieuwe inzichten toe en houden me scherp.

Focusgroepen waar ik aan deelneem bij New Nexus

Maak kennis met onze andere specialisten