Douwe Top

Projectmanager en interim-manager

Douwe Top

Douwe Top

Projectmanager en interim-manager

Douwe Top

Sinds 2010 werk ik als project- en implementatiemanager voor New Nexus en om eerlijk te zijn heb ik de leukste baan die er bestaat!

Als manager van veranderopgaves ben je altijd bezig met het motiveren van mensen, verbeteren van processen, draagvlak creëren, faciliteren, ondersteunen. Het liefst voer ik projecten uit waar ik zelf inhoud kan toevoegen. Zoals helpen richting geven aan de koers van een organisatie als geheel. Wekelijks sparren met mijn opdrachtgevers is hierbij voor mij heel belangrijk.

Wanneer mensen echt gezamenlijk gaan voor het beoogde doel, ontstaat er een positieve flow. Daar word ik altijd blij van!

bouwe hoog

Mijn expertise

Samen bouwen aan processen en cultuur

Mijn loopbaan startte begin jaren negentig in de IT. Ik merkte toen al dat ik het leuk vond om mensen te helpen. Hoe meer dialoog met klanten en gebruikers, hoe beter. De overstap richting consultancy was dan ook logisch. Mijn Post-HBO Bedrijfskunde heb ik gehaald toen ik als consultant heel veel in de trein zat naar de randstad. Ik wilde iets nuttigs doen met mijn tijd. Van consultant groeide ik door naar projectleider. Met altijd in mijn achterhoofd de focus op de eindgebruiker: ‘Hoe kunnen we jouw proces het beste ondersteunen’. Inmiddels werk ik veel in de zorg, waar de projecten er bij uitstek voor moeten zorgen dat medewerkers hun tijd vooral aan cliënten kunnen besteden.

 

Naast project- en programmamanagement heb ik diverse lijnmanagement rollen vervuld, zowel interim als vanuit vast dienstverband. Door mijn achtergrond kan ik goed op het raakvlak van business en IT acteren. Mijn projecten lopen dan ook vaak in elkaar over. Zo gaf ik leiding aan het vervangen van het applicatielandschap van drie fuserende zorgorganisaties, om vervolgens te helpen bij de reorganisatie van een verpleeghuis. Hen heb ik geholpen met de overstap naar zelforganiserende teams. De rode draad is dat het opdrachten zijn met een verandering op gebied van organisatie, processen of applicaties. Samen bouwen aan betere organisatie.

Mijn stijl

Openheid en eerlijkheid staan voorop

In mijn projecten zorg ik er bewust voor dat alle belanghebbenden zijn vertegenwoordigd. Daarbij gaat het om elkaar kennen en erkennen. Wanneer mensen echt gezamenlijk gaan voor het beoogde doel, ontstaat er een positieve flow. Daar word ik altijd blij van! Ik ben dan ook groot voorstander van participatie en realisatie door direct betrokkenen. Verandering voor en door de mensen.

Collega’s zeggen dat ik goed ben in relativeren. Ik ben geen perfectionist; goed is goed genoeg. De 80-20 afweging zorgt vaak voor de kwaliteit en het draagvlak die nodig zijn. In mijn overtuiging dragen fouten maken, samen bespreken en oplossen bij aan een creative en flexibele organisatie. Maar als het niet goed gaat, zeg ik het ook. Openheid en eerlijkheid staan voorop. Ik geloof erg dat sommige dingen ook gewoon zo moeten zijn.

Maak kennis met onze specialisten