Michel Nijdam
Management consultant
Michel Nijdam
Michel Nijdam
Management consultant

Michel Nijdam

Veranderingen binnen organisaties zie ik als natuurlijke verschuivingen in een ecosysteem. Zoals de natuur voortdurend verandert, moeten organisaties zich ook continu aanpassen om relevant te blijven.

In de rol van consultant begeleid ik graag organisaties bij dit soort trajecten. Waarbij ik streef naar duurzame groei, veerkracht en vitaliteit voor organisaties op de lange termijn.

Het geheel is altijd meer dan de som der delen

Mijn expertise

Verandering omarmen

Na meer dan een decennium als (team)manager in een dynamische commerciële omgeving maakte ik de overstap naar de wereld van IT/TI. Ik begon als scrum master en agile coach en leidde vervolgens diverse implementatie- en veranderprojecten als (project)manager. Later vervulde ik de rol van transformatie lead bij complexe organisatieveranderingen en verbetertrajecten.

Ik haal veel voldoening uit het helpen van organisaties bij het omarmen van dit soort nieuwe werkwijzen en het begeleiden van teams om hierin te groeien. Dit proces om van A naar B te komen heeft voor mij een zekere magie, waardoor ik een natuurlijke neiging heb om verandering en dynamiek te omarmen. Opdrachten die gekenmerkt worden door complexiteit, beweging en groei passen dan ook perfect bij mij. Als verbinder breng ik graag mensen en ideeën samen om gezamenlijk vooruitgang te boeken. Daarbij vind ik het wel belangrijk dat de te behalen resultaten betekenisvol en duurzaam zijn, zodat ze een blijvende impact hebben op de organisatie.

Mijn ervaring

Mijn stijl

Duurzaam en doortastend

Het liefst sta ik met mijn voeten in de klei, klaar om in actie te komen en oplossingen te vinden die verder gaan dan alleen het oppervlak. Ik houd ervan om tot de kern door te dringen, met een open en onderzoekende houding. Als een soort organisatie-ecoloog ben ik in staat om patronen te herkennen die leiden tot een pragmatische aanpak en duurzame resultaten. Naast scherpe observaties en een luisterend oor, breng ik ook structuur, humor en een flinke dosis spontaniteit met me mee.

 

Ook in mijn vrije tijd zoek ik voortdurend naar nieuwe uitdagingen. Als amateurtriatleet met een topsportmentaliteit mag ik graag hardlopen, zwemmen en fietsen. Daarnaast geniet ik er ook van om met mijn gezin avonturen te beleven en ontdek ik graag nieuwe muziek.

Maak kennis met onze specialisten