Machteld Speelman

Managing consultant en procesbegeleider
Machteld Speelman

Machteld Speelman

Managing consultant en procesbegeleider

Machteld Speelman

Verandering begint met een wens. Mijn intrinsieke bron voor verandering tot stand brengen, komt voort uit wat ik zie en ervaar. Als ik ervan overtuigd ben dat iets slimmer, gemakkelijker of beter kan, dan zorg ik dat er iets bereikt wordt.

Het mooist vind ik de positieve impact die ik kan hebben op de mensen met wie ik samenwerk, terwijl ik ook het maatschappelijk belang dien. Ik zie in veel organisaties dat mensen die zich druk maken in een negatieve spiraal zitten en dit meenemen in hun privéleven. Zo zonde, want het leven is veel te mooi en te kort! Ik verleid ze graag mee te gaan op een reis om hun wens te realiseren.

Ik word extra uitgedaagd als er in een opdracht iets zit wat ik nog niet ken, en ik de kans krijg iets opnieuw uit te vinden. Dat kan van alles zijn, zoals een nieuwe tool, een nieuwe werkwijze of een nieuwe organisatievorm.

De oplossing is vaak dichterbij dan je denkt.

machteld hoog

Mijn expertise

Vanuit een waarderende blik met elkaar resultaten bereiken

Na mijn studie Recht, Bestuur en Management aan de universiteit van Utrecht heb ik ruime ervaring opgedaan in de publieke sector in verschillende management rollen. Mijn werkzaamheden bestonden onder andere uit de begeleiding van fusies, het samenvoegen en implementeren van nieuwe diensten en het begeleiden van complexe veranderingen. Dit werk inspireerde mij enorm.

In 2016 heb ik daarom besloten bij New Nexus te gaan werken als interim-verandermanager en facilitator. En sinds 2019 heb ik de allermooiste klus, namelijk de verantwoordelijkheid voor New Nexus Management & Consultancy. Een mooie club gedreven professionals dat elkaar versterkt: 1+1 =11!

 

Voor externe opdrachtgevers ligt mijn focus op management coaching en het faciliteren van groepen. Ik werk graag met Appreciative Inquiry, waarderend faciliteren en andere werkvormen vanuit de Art of Hosting.

machteld praat

Mijn stijl

Betrokken en helder op de inhoud

Mijn stijl is open, op de relatie gericht en tegelijkertijd zakelijk, want we hebben wel een klus te klaren. De combinatie van humor en het goede gesprek voeren. Bij elk vraagstuk werk ik samen met mensen die belang hebben in het veranderthema. Ik ben in staat om dat wat onder het oppervlak zit op natuurlijke wijze te doorgronden. In organisaties word ik vaak gezien als de smeerolie. Ik traceer de puzzelstukken, kijk naar waar mensen elkaar kunnen vinden en samen gaan we aan de slag. Mijn ervaring is dat er in de groep betrokken mensen zo veel kennis en kunde aanwezig is dat de oplossing vaak dichterbij is dan je denkt!

 

Vraag mij vooral voor de pittige dingen, de zaken die lopen te etteren. Wat ik zie en ervaar, benoem ik met luchtigheid. Ik ben vanuit mijn hart betrokken en helder op de inhoud. Ik stel ook de lastige vragen, waarbij het effect is dat mensen ook naar zichzelf moeten kijken. Wat is jouw rol en wat kan jij eraan doen? Ik confronteer ze bewust, zodat ze verantwoordelijkheid kunnen nemen en soms met een beetje hulp de juiste stappen kunnen nemen.

Maak kennis met onze specialisten