Een week vol kennisdeling op het gebied van data

Het was een mooie week vol kennisdeling op het gebied van data. Zo verzorgden we op het event van Samenwerking Noord een breakout over duurzaam data delen in de energietransitie, gaven we bij NPAL een masterclass over Performance Control rondden een groot aantal collegas de training Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions af.

Duurzaam data delen

Donderdag 20 april waren we aanwezig bij het event ‘Doe het met data!’ van Samenwerking Noord bij de Hanzehogeschool. Samen met de Gasunie waren we verantwoordelijk voor een van de break out sessies: Duurzaam data delen in de energietransitie. Een vervolg op de gelijknamige sessie van november vorig jaar. Na een presentatie van o.a. ons zusterbedrijf Envitron, leidden collega’s Vincent Assen en Lian de Boer de gesprekken tussen de deelnemers in goede banen. Behalve professionals van de bij SN aangesloten organisaties waren er ook veel trainees aanwezig van het onlangs gestarte Certified Data Professional Traineeship. Goed om te zien dat er nieuw talent op komst is in deze krappe arbeidsmarkt!​​​​​​​

Collega's aanwezig bij het event Doe het met data vanSamenwerking Noord

Masterclass Proces Control voor NPAL

Op diezelfde dag gaven collega’s Annemijn van der Vaart en Allard van der Teems een masterclass Performance Control aan de leden van NPAL, de Noordelijke ProductiviteitsAlliantie, het kennis- en inspiratieplatform voor de industrie in Noord-Nederland. New Nexus behoort tot de hierbij aangesloten solution providers. Annemijn nam de deelnemers mee in de voordelen van het toepassen van business intelligence en Allard gaf hen in de volwassenheid van hun data omgeving.

 

Training Azure Infrastructure Solutions

Ook was afgelopen week de laatste trainingsdag Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions voor collega’s van zowel Data Solutions als Software Solutions. Deze certificering is nodig om ons partnership met Microsoft op niveau te houden en voor het verkrijgen van de ECIF status (cloud partner).

Voor zowel software ontwikkkeling als business intelligence komt er steeds meer vraag naar gedetailleerde kennis van dit omvangrijke platform. Door de training samen te volgen kunnen we onderling nog beter sparren over Azure gerelateerde vraagstukken vanuit onze opdrachtgevers.

Ook je kennis verbreden?

De kennis en ervaring die we opdoen delen we graag. Bekijk het aanbod van onze workshops, trainingen en webinars in onze academy.