Alwin Filius

Product owner
Alwin Filius

Alwin Filius

Product owner

Alwin Filius

Als product owner ben ik altijd bezig met het creëren van waarde: waarde voor de organisatie en voor de mensen die van de technologie gebruik maken.

Bij het implementeren van nieuwe technologieën ligt de uitdaging behalve in de technologie zelf, vooral in het omgaan met het veranderingsvraagstuk dat ermee gepaard gaat. Ik geloof in het stellen van de ‘waarom’-vraag om het grotere geheel te begrijpen en de toegevoegde waarde van de verandering duidelijk te maken.

Complimenten zijn de sleutel tot zowel erkenning als verandering

Mijn expertise

Grenzen verleggen

Enkele jaren geleden maakte ik de overstap naar de boeiende wereld van IT en techniek, gedreven door mijn interesse in dit vakgebied en de menselijke kant ervan. Met een achtergrond als docent lichamelijke opvoeding ben ik gewend om mensen te helpen hun grenzen te verleggen. Nu zorg ik voor groei en verbetering binnen organisaties bij zowel mensen als processen.

 

Als product owner fungeer ik als bruggenbouwer tussen business en IT door visies te verbinden en samenwerking te stimuleren. Ik heb een sterke focus op data en ben ervan overtuigd dat data ons betere inzichten biedt om processen te automatiseren. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor het optimaliseren van andere taken.

Mijn ervaring

Mijn stijl

Dynamische teamspeler

Mijn aanpak is enthousiast, creatief en gericht op tastbare resultaten. Daarbij geloof ik sterk in heldere communicatie. Bovendien hecht ik veel waarde aan humor, omdat het niet alleen gezond is, maar ook verbindt en situaties relativeert. Dat heeft namelijk een positieve invloed op de werkomgeving en teamdynamiek.

 

Het is voor mij belangrijk om impact te kunnen maken, bijvoorbeeld door anderen aan te moedigen hun kracht te ontdekken en te benutten. Een compliment is daarbij de beste waardering die je iemand kan geven. Ik geloof sterk dat iedereen in het team waarde kan toevoegen, vanuit ervaring of juist met een frisse kijk.

 

Buiten mijn werk ben ik een enthousiaste sporter, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ik volleybal regelmatig met vrienden en ben ook fan van wielrennen, hardlopen en het ontdekken van nieuwe sporten om mezelf uit te dagen en te blijven groeien.

Maak kennis met onze specialisten