Remon Jipping

Projectmanager

Remon Jipping

Remon Jipping

Projectmanager

Remon Jipping

Ik werk al meer dan 20 jaar afwisselend als consultant en als interim project- of teammanager aan vraagstukken in de bedrijfsvoering.

Daarbij speelt ICT eigenlijk altijd een rol. Bedrijfsvoering bestaat immers niet meer zonder ICT.

Gewoon doen: goed nadenken, en proberen.

Mijn expertise

Agile werken

Mijn loopbaan begon ik in de projectmanagement en consultancy hoek bij een grote verzekeraar. In de loop van de jaren heb ik mijn gereedschapskist mogen vullen met vele methoden, technieken, frameworks en bij zeer diverse organisaties ervaringen op mogen doen.

Zo ongeveer tien jaar geleden ben ik mij bewust gaan specialiseren in Agile werken. Ik zag het belang van kort-cyclisch denken in plaats van meerjarige ingewikkelde monsterprojecten, waarbij elke wijziging leidde tot een grote discussie over inhoud en geld op meerdere lagen. Eigenlijk is het voor iedereen gemakkelijker om zes weken vooruit te denken dan twee jaar. Uiteraard wel vanuit een visie, maar niet dichtgetimmerd. Destijds heb ik daar een training voor ontwikkeld die met veel enthousiasme werd ontvangen. De mensen waren er klaar voor.

Mijn stijl

Gewoon dóen

Bij mij staat samenwerking voorop. En dan letterlijk samen werken. Gewoon doen: goed nadenken, en ervoor gaan. Ik ben altijd op zoek gebleven juist de versnelling te organiseren, in kleine stapjes. Niet wachten, maar gewoon de telefoon pakken en dingen voor elkaar krijgen.

Daarbij wil ik mensen erg graag de positieve motivatie geven die ze daarbij nodig hebben. Ik vraag mensen hun verwachting te formuleren: vertel me wat je nodig hebt. De meeste mensen vinden het fijn de ruimte te krijgen om te experimenteren en te leren. Dit creëert enthousiasme dat zich vertaalt naar een betere samenwerking en daar word ik nou blij van.

Maak kennis met onze specialisten