Koen van Toly

Projectmanager, adviseur en interim-manager
Koen van Toly

Koen van Toly

Projectmanager, adviseur en interim-manager

Koen van Toly

Verschil maken waar dat nodig is, beweging brengen waar het stokt.

Ik geniet van een traject waarin we onbekend terrein in kaart brengen, tot nieuwe inzichten komen en beweging krijgen in vaste overtuigingen en patronen. Als we vervolgens een aanpak vinden waarmee ideeën gestalte krijgen in de praktijk, is mijn week helemaal geslaagd. 

Ik volg mijn neus, mijn nieuwsgierigheid doet de rest.

Koen van Toly

Mijn expertise

Werken aan de organisatie van morgen

Ik heb mij gedurende mijn loopbaan steevast door organisaties heen bewogen om plannen of impliciete ambities concreet te maken. Als teamleider en manager stelde ik met commerciële en specialistische teams strategische plannen op en vertaalde ze door naar andere manieren van werken. En als projectmanager begeleidde ik organisaties van ambitie naar resultaat met concrete implementatie- en ontwikkeltrajecten.

 

Het is vast herkenbaar: een ambitie blijft vaag, een nieuw inzicht krijgt geen concreet vervolg, een plan blijft op papier. Ik verbind op zo’n moment de grote ambitie aan de concrete, maar soms best complexe praktijk. Een terugkerend thema daarbij is het werken met en aan data. Data als middel en als veranderdoel op zich. Maar hoe zet je data op de juiste manier in? Daar help ik organisaties graag mee.

 

Koen van Toly

Mijn stijl

Ik volg mijn neus, nieuwsgierigheid doet de rest

Ik heb een brede interesse en ben ontzettend nieuwsgierig. Voortdurend op zoek naar onderbouwing: Waarom werkt het zo? Wat weten we echt? En hoe zwaar weegt dat wat we nog niet weten? Verder volg ik mijn neus, mijn nieuwsgierigheid doet de rest.

 

In complexe situaties zoek ik naar de zwaartepunten: waar kunnen wij snel en doorslaggevend effect sorteren? En met dit eerste resultaat zet je meteen een grotere verandering in gang: lead by example.

 

Inzicht, overzicht en de eerste stap zetten. Dit geeft vertrouwen en dan ga je als team of organisatie de aarzeling voorbij. Door de ogen op het grotere plaatje te houden weet ik koers te houden. Een eigenschap die collega’s en opdrachtgevers waarderen, omdat het rust en perspectief brengt. Voor mijzelf een waardevolle manier om bij te dragen aan een team.

 

Ik ben een dankbaar afnemer (en bron) van relativerende humor en ben gemakkelijk te porren voor een goed gesprek, en die twee gaan voor mij bijzonder goed samen.

Maak kennis met onze specialisten