'Mijn kracht ligt in mijn doordachtzaamheid'

Allard van de Teems

Allard van der Teems

Management consultant Allard van der Teems heeft graag zijn handen vol. ‘Ik wil ergens aan bijdragen en vind het mooi om successen te behalen met anderen. Wanneer je ergens samen de schouders onder zet en vervolgens ziet dat er goed gebruik wordt gemaakt van jouw product, dat is geweldig.’

Toegevoegde waarde

‘Mijn kracht ligt in mijn doordachtzaamheid. Ik luister en observeer voordat ik iets zeg. In het verleden maakte me dat nog weleens onzeker. Dan zat ik in een meeting en had ik heel erg het idee dat ik iets ‘moest’ zeggen. Maar nu weet ik dat juist daar mijn kracht ligt. Als ik iets zeg, dan heeft dat toegevoegde waarde. Dat ik rustig ben, betekent overigens niet dat ik goed stil kan zitten. Integendeel: er lijken altijd weer te weinig uren in mijn week te zitten. Ik krijg er energie van als iets blijft bewegen en doorgaan. Daarom vind ik het ook zo leuk om nieuwe dingen te proberen. Daar ligt voor mij de uitdaging. Kijken hoe iets werkt, wanneer iets lukt.’

 

Van klein…

Werken bij New Nexus betekent voor Allard afwisseling. ‘Een kleiner project dat ik nu bijvoorbeeld doe is als projectmanager voor AIMZ, een kleine startup die binnen de energietransitie opereert. Zij trekken als het ware data uit gebouwen, onder andere uit overheidsgebouwen en het pand van New Nexus. Door middel van Artificial Intelligence zorgen ze dat er energie bespaard kan worden, zonder dat dit ten koste gaat van comfort. Die AI geeft adviezen terug aan gebouwen. Er zijn hier meerdere collega’s van New Nexus in verschillende rollen bij betrokken. Zelf ben ik ben projectmanager voor de ontwikkeling van die diensten. We zitten momenteel nog in de beginfase en zijn bezig om een soort standaard neer te zetten, om vervolgens te kunnen gaan schalen.’

Allard van der Teems

…naar groot

‘Een heel andere rol die ik heb is product owner bij de RDW. Dat is juist een enorme organisatie van 2.500 medewerkers – heel anders dan een startup van enkele mensen. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat zo’n honderd diensten van het RDW geleverd kunnen worden op een zo standaard mogelijke manier. Als product owner ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit, de stabiliteit en de levering van de diensten, en voor de afstemming met de business. Ik ben de stem van de techniek. We voegen niet alleen nieuwe functionaliteit toe, maar bekommeren ons ook om het onderhoud en het neerzetten van een toekomstbestendige infrastructuur.’

 

Mens vs. techniek

‘Eigenlijk zijn mijn uren daarmee al vol. Maar ik kan het niet laten om er nog een project naast te doen’, klinkt het enthousiast. ‘Ik werk samen met collega Koen van Toly om organisaties te helpen in hun reis naar datagedreven werken. Daarin willen we vooral meegeven dat je niet enkel en alleen naar techniek moet kijken, maar ook naar mensen en processen. Het zijn namelijk de mensen die de techniek moeten adopteren en die de data voor bedrijfsprocessen moeten gebruiken om de voordelen te ervaren. Datamanagement is vaak heel theoretisch en ingewikkeld, en wij proberen organisaties te helpen om dit op een praktische manier te implementeren. Kleine stapjes in de goede richting. Je hoeft echt geen Google of Meta of andere grote datapartij na te doen. Het is vaak juist veel beter om data toegespitst op jouw organisatie in te zetten. Op den duur bereik je het punt dat het niet meer ‘bijzonder’ is dat je met data werkt, maar zijn gegevens een gegeven.’

Het collectief

‘Niemand weet alles, maar we kunnen bij New Nexus heel goed gebruik maken van onze collectieve wijsheid. Ik kan voor vragen en advies altijd bij een collega terecht. Bovendien biedt New Nexus veel individuele en gezamenlijke trainingen aan. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een training gevolgd voor het houden van betere adviesgesprekken. En er staat binnenkort nog een training over the art of hosting op de planning. Het zijn slechts enkele voorbeelden van hoe we altijd onze kennis delen en uitbreiden. Ik zit pas een jaar in de detachering, maar ik ben bij New Nexus helemaal op mijn plek en ik hoop dat ik in de toekomst nog veel organisaties mag helpen om data op de juiste manier in te zetten.’

Ook enthousiast geworden?

Wil jij je ook continu blijven ontwikkelen? Lees meer over onze manier van werken en bekijk onze vacatures voor management consultant en consultant datagedreven werken.
Of bekijk hoe wij je kunnen helpen met Datagedreven werken of Management & Consultancy.