New Nexus bouwt nieuw toekomst-bestendig pand

Het is je vast niet ontgaan… New Nexus is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit heeft ervoor gezorgd dat we uit ons jasje zijn gegroeid. Daarom hebben we ons het afgelopen jaar verdiept in mogelijkheden om te (ver)bouwen.

Het resultaat van deze zoektocht is een nieuw kantoor van maar liefst 2.300 m2, dat ruimte biedt aan 100 werkplekken, een bedrijfsrestaurant en een fitness. We hebben gekozen voor een kavel op het Nesciopark in Haren. Met dit nieuwe pand zijn wij klaar voor de toekomst. Het kantoor wordt zo gebouwd dat bij verdere groei relatief makkelijk kan worden uitgebreid.

Gemakkelijk bereikbaar

De ligging aan de A28 en nabij het transferium maakt ons gemakkelijk bereikbaar, zowel met eigen als openbaar vervoer. Een groot voordeel ten opzichte van onze huidige locatie is dat het op fietsafstand van de stad Groningen is, zodat medewerkers met de fiets naar hun werk kunnen. Dit past ook goed bij onze ambities op het gebied van duurzaamheid en vitaliteit.

 

Duurzaam gebouw

Architectuurstudio Skets uit Groningen heeft al onze ideeën verzameld en uitgewerkt tot een ontwerp. Wij streven ernaar een volledig duurzaam gebouw neer te zetten dat opgaat in de omgeving en de natuur. Bij de bouw van het nieuwe pand houden wij ons aan de richtlijnen van BREEAM-NL. Dit is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe- en bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en beoordelen.

Casestudy

De aanpak van BREEAM-NL is gekozen om de duurzame kwaliteit aan te sturen en zichtbaar te maken. Daarnaast past het uitgangspunt om een duurzaam gebouw te ontwikkelen ook goed bij de identiteit van New Nexus. Als sociale onderneming zorgen we goed voor onszelf én onze directe omgeving. De centrale thema’s bij het ontwikkelen van het ontwerp zijn geweest: identiteit New Nexus, hoge belevingswaarde, interactie tussen gebruikers, comfort voor de gebruikers, flexibiliteit en ontmoeten.

Download hier de casestudy

Oude vertrouwde Tynaarlo

Tot de oplevering van ons pand blijven wij gevestigd in het oude vertrouwde Tynaarlo.

We hebben ons hier de afgelopen tien jaar enorm thuis gevoeld. Haren ligt weliswaar in de provincie Groningen, maar vlakbij de Drentse grens.

Zo blijven we toch dichtbij onze roots.

Lees meer over wie wij zijn