Digitalisering in de productiesector

De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel en zo ook de mogelijkheden om processen te automatiseren en datagedreven te werken binnen de technische dienstverlening en producerende bedrijven.

Hoe ga je mee in deze digitale transformatie, wanneer het werk op de vloer of in het veld centraal staat? Slim gebruik van data, software en apps gaat je helpen om nog succesvoller te worden. Daarmee blijf je efficiënt en flexibel als organisatie, geef je inzicht aan je klanten en medewerkers en creëer je een voorsprong op de concurrentie.

Download nu gratis deze webinars

null
Een goede app verkoopt zichzelf (niet)
Of toch niet? Alles over de waarde van gebruikersonderzoek, user centered design en een logisch stappenplan voor app ontwikkeling. Download beschikbaar
Lees meer
null
Waarom je niet moet investeren in data
In dit webinar helpt expert Koen van Toly je aan een integrale roadmap naar datagedreven succes. Download hier de video en presentatie. Download beschikbaar
Lees meer

Onze opdrachtgevers in de industrie

Business case als uitgangspunt

Software moet voor je en niet tegen je werken. De business case is dan ook een belangrijk uitgangspunt. Welke doelen wil je bereiken, hoe kan digitalisering daarbij helpen en wanneer kan het uit? New Nexus helpt je kansen te spotten door samen de huidige en gewenste situatie te analyseren.

Daarbij leggen we de functionele wensen naast het bestaande IT-landschap. Deze analyse geeft je inzicht in de mogelijkheden om bestaande processen en systemen te optimaliseren, binnen de gestelde business case.

Klein beginnen

Het is de kunst om klein te beginnen en te redeneren vanuit wat er al goed gaat. Geen processen overhoop gooien of een compleet nieuw systeem ontwikkelen, maar juist bestaande processen en vooral mensen ondersteunen in hun werk. Door systemen aan elkaar te verbinden en de informatie hieruit toegankelijker te maken, komt de juiste informatie bij de juiste persoon op het juiste moment terecht.

Bilfinger

Met de op maat gemaakte Scaffolding app kan Bilfinger alle informatie over een steigerbouwproject in één digitaal dossier via smartphone of tablet up-to-date te houden. Lees verder Bilfinger

Haal meer waarde uit hetzelfde proces

Werkprocessen die gebruik maken van gegevens uit bijvoorbeeld een ordermap, urenregistratie, werkbon, accordering of inspectie- en controlelijstjes, zijn al snel efficiënter te maken door deze (digitale) informatie bij elkaar te brengen. Maar denk ook aan processen waarbij hardware gekoppeld kan worden aan software. Zoals sensoren die signalen afgeven waarmee storingen of onderhoud in kaart kunnen worden gebracht.

 

Met verbindende software of een dataplatform knopen we bestaande systemen en informatie aan elkaar en presenteren dit in een vorm die voor jouw organisatie het beste werkt. Dat kan in een app zijn of een dashboard, maar ook een toevoeging aan een bestaande applicatie.

In onze ervaring is geen organisatie hetzelfde

maatwerk

De voordelen van maatwerk

Natuurlijk is er standaard software beschikbaar die bepaalde processen bij elkaar brengt. Toch vergt een implementatie daarvan vaak veel tijd en aanpassingsvermogen van de organisatie, waarbij de software centraal staat in plaats van het eigen proces. De software is bovendien niet van de organisatie zelf. Daardoor kun je vaak niet zomaar aanpassingen doen, wanneer je eigen proces of dat van de klant verandert. In onze ervaring is geen organisatie hetzelfde. 

Optimaliseren huidig proces

Bij maatwerk ligt de focus niet alleen op het automatiseren, maar op het optimaliseren van het huidige werkproces in termen van tijd, geld, efficiëntie of gedrag. Het doel is waarde toevoegen aan bestaande processen en systemen en het elimineren van vertroebelde of overbodige informatie en papieren administratie. Zodat het werk efficiënter en leuker en de output beter wordt.

Passende oplossing

Biedt het (laten) ontwikkelen van aanvullende software geen passende oplossing, dan zien we dit samen in de analysefase. Als er geen business case te maken is, zijn er dus geen voordelen voor de organisatie te behalen. We zullen de eerste zijn die je dat vertelt.

Over New Nexus Software Solutions

De grootste tak van sport binnen New Nexus is software ontwikkeling. Wij helpen organisaties om hun eigen klanten of medewerkers beter te bedienen door processen te digitaliseren en automatiseren. Daarvoor bedenken, ontwerpen, bouwen, implementeren, integreren én beheren we ICT-toepassingen. Van websites en mobiele apps tot online platformen en administratieve systemen.


Binnen New Nexus werken meer dan 50 back-end en front-end developers, app en web ontwikkelaars, software engineers, architecten, analisten, testers, UX/UI designers. Je kunt onze specialisten inhuren als aanvulling op je eigen team via detachering of consultancy. Of we nemen een ontwikkelproject van A tot Z voor onze rekening, waarbij jij natuurlijk in de regie blijft.

Waarom New Nexus?

ERVARING

Ruim 15 jaar ervaring met ontwikkeling van maatwerk software op alle platformen

AGILE

Door onze agile aanpak boeken we samen snel resultaat en blijf jij in de regie

BEVLOGEN

Wij geloven in bevlogenheid en dat morgen belangrijker is dan de winst van vandaag

Zet de volgende stap

Zie jij kansen voor digitale innovatie in jouw organisatie? En zoek je een partner die ervaren is, kwaliteit levert en rechtdoorzee is? Leg je vraag gerust aan ons voor of maak een afspraak om kennis te maken.

of neem contact op met Niels Blaauw

Zet de volgende stap

Zie jij kansen voor digitale innovatie in jouw organisatie? En zoek je een partner die ervaren is, kwaliteit levert en rechtdoorzee is? Leg je vraag gerust aan ons voor of maak een afspraak om kennis te maken.

of neem contact op met
Niels Blaauw

Zet de volgende stap

Zie jij kansen voor digitale innovatie in jouw organisatie? En zoek je een partner die ervaren is, kwaliteit levert en rechtdoorzee is? Leg je vraag gerust aan ons voor of maak een afspraak om kennis te maken.

of neem contact op met
Niels Blaauw