Nieuwe pand genereert data met een ‘slim’ besturingssysteem

Op maandag 30 maart ondertekenden we – met de gepaste 1,5 meter afstand – het contract met BAM Installatietechniek B.V. Naast Friso als hoofdaannemer is BAM verantwoordelijk voor het ontwerpen, installeren en tenslotte in bedrijfstellen van de technische installaties in en op het gebouw. Daarbij moet je denken aan alles wat te maken heeft met water, lucht, elektra en data. Ook het plaatsen van de ruim 300 zonnepanelen, de buitenverlichting, de warmtepomp, toegangsbeveiliging en de brandmeldinstallatie is onderdeel van hun werk.

 

Al deze systemen worden straks digitaal aangestuurd vanuit een ‘slim’ besturingssysteem, dat tegelijk alle data uit het gebouw vastlegt. BAM wil graag langs komen in een pizzasessie om ons te laten zien wat ze allemaal kunnen met het systeem. Ook willen ze graag samen met ons en Envitron nadenken over wat we allemaal nog meer kunnen doen met de data die het gebouw straks genereert. Gezien de huidige coronamaatregelen houden we die bijeenkomst nog te goed. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. De eerste tracés voor de installaties zitten inmiddels in de grond.

 

Lees hier meer over hoe wij op een duurzame manier ons nieuwe kantoor bouwen in Haren. Ben je benieuwd naar de laatste stand van de bouw, neem dan een kijkje via de webcam.