Werken bij New Nexus als test engineer

Door de ogen van …
Erwin Latuputty

Erwin Latuputty

Erwin Latuputty houdt zich als test engineer dagelijks bezig met het automatiseren van testen voor zowel de frontend als de backend van applicaties. Op dit moment is hij gedetacheerd bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Mijn testproces begint in vroeg stadium

Mijn werkaamheden bij CJIB zijn zeer divers. Zo test ik de ene dag nieuwe schermfunctionaliteit en de andere dag ben ik bezig de uitkomsten van een nieuwe rekenmodule te controleren. Die verscheidenheid in werkzaamheden houdt het leuk!

Als tester ervaar ik een grote verantwoordelijkheid in het eindproduct, ik heb de drive om onze software goed aan te laten sluiten op de eisen en wensen van de business en eindgebruikers. Mijn testproces begint daarom al in een vroeg stadium; tijdens de totstandkoming van nieuwe userstories ben ik al bezig testcases te formuleren en te bedenken hoe ik die het beste kan automatiseren.

Om mijn werk goed te kunnen blijven doen ben ik altijd op zoek naar nieuwe technieken en tooling om mijn testen nog efficiënter en effectiever te maken. Ik mag graag exploratief aan de slag gaan met testframeworks om te bepalen of die ingezet kunnen worden. Bij New Nexus is daar ruimte voor en dit wordt ook gewaardeerd door mijn opdrachtgever.

Erwin Latuputty

Potje padel

Werken bij New Nexus betekent voor mij vrijheid. Ik krijg ruimte om zelf te bepalen op welke opdracht ik ingezet ga worden, waar ik die dag werk en hoe ik mijn werkdag inricht. Ik verdeel mijn tijd over werken bij de opdrachtgever, thuis (als ik een pakketje verwacht) en op ons kantoor in Haren (met fitnessgym en lunch!).

Daarnaast is werken bij New Nexus bijzonder fijn door de sfeer. Er worden regelmatig leuke (sociale) events georganiseerd waarbij ik mijn collega’s goed leer kennen. Zo ben je overdag hard aan het werk voor de klant om diezelfde avond met New Nexus collega’s actief te ontspannen tijdens een potje padel, waar je ook nog eens nieuwe plannen maakt voor een nieuw op te zetten testing guild.

Goede dosis humor

Ik zoek een collega die altijd op zoek is naar verbetering en die niet terugdeinst voor het uitproberen en inzetten van nieuwe technieken. Met wie ik een biertje kan drinken na een leuke werkweek en die het ook leuk vindt om aanwezig te zijn bij social events. Een goede dosis humor is daarbij zeker welkom!

Erwin Latuputty

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Spreekt werken als test engineer bij New Nexus jou ook aan? Bekijk onze manier van werken of ga rechtstreeks naar de vacature van tester.

Ontdek ook de andere rollen bij New Nexus