Werken bij New Nexus als Agile analist

Door de ogen van …
Sander Kemperman

Sander Kemperman

Sander Kemperman is al ruim 10 jaar als Agile analist vanuit het team Software Solutions gedetacheerd bij verschillende opdrachtgevers in Noord-Nederland. Zijn hart ligt bij de inhoudelijke kant van het ontwerpproces.

De uitdaging in mijn werk

Als Agile analist ben ik de spil tussen de opdrachtgever (meestal de product owner) en het ontwikkelteam en vertaal ik de wensen van de business naar hapklare brokken, die direct waarde toevoegen voor de eindgebruiker. Het toffe is dat je samen een vaak ‘vage’ wens concreet maakt in een story en samen met je team een passende oplossing bedenkt. Het zal je verbazen hoeveel onduidelijkheden er nog kunnen ontstaan over een wens die op het eerste gezicht helder lijkt. Daarom zeggen we ook altijd: ‘domme vragen stellen bestaat niet’.

En als je zo’n story dan later ‘in real life’ in actie ziet, is dat natuurlijk super gaaf. Maar gelijk ook een aanleiding om nieuwe zaken aan te dragen en om dingen nóg beter te maken, of misschien een iets andere weg in te slaan. Dat is juist het mooie aan agile werken.

Team Software Solutions

Binnenkijken bij verschillende bedrijven

Het leuke aan detachering is natuurlijk dat je bij meerdere opdrachtgevers een kijkje in de keuken kan nemen. Vaak zie je dat in de loop van de jaren een bepaalde werkwijze, cultuur of technieken erin zijn geslopen bij een bedrijf. Als buitenstaander kun je daar dan objectief naar kijken en wellicht het een en ander aan verbeteren.

Samenwerken in guilds

En ook al zitten we vaak bij de klant, we helpen niet alleen de klant maar ook elkaar om beter te worden. Zo hebben we binnen New Nexus verschillende guilds waar we ervaringen en kennis met elkaar delen. Of we organiseren een pizzasessie op kantoor over een nieuwe ontwikkeling. Maar we gaan ook regelmatig met collega’s naar interessante congressen. Zo blijven we betrokken bij elkaar en goed op de hoogte.

 

Wat mij gaaf lijkt is om nog een keer met een heel New Nexus-team een project te draaien bij de klant, vanaf het moment dat het nog maar een idee is totdat het in productie draait en het overgedragen kan worden aan de opdrachtgever.

Team Software Solutions

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Spreekt werken als agile analist bij New Nexus jou ook aan? Bekijk onze manier van werken of ga rechtstreeks naar de vacature van agile analist.

Ontdek ook de andere rollen bij New Nexus